Filmlerdeki Konuşma Sesini Kısma?

Blackheart

Yasaklanmış
Arkadaşlar filmlerdeki sadece konuşma seslerini kısabileceğimiz bir program var mı? Sony vegas vs. denedim ancak bulamadım.

Tek tek uğraşmak istemediğiniz için mi yoksa parça parça bazı yerleri mi kısmak istiyorsunuz?

Tek tek uğraşmak istemediğiniz için mi yoksa parça parça bazı yerleri mi kısmak istiyorsunuz?

Hocam dublaj tarzı bir şey düşünüyorum ama baya filmlerdeki gibi yapmak istiyorum. örneğin adamın konuşma sesini kısıcam ama etrafındaki araç, doğa vb. sesler kalacak.

Benim arkadaşım dublaj işiyle uğraşıyor. Geleceğe Dönüş filmini Türkçe seslendirenlerden birisine ulaştı o filmde bir çocuk var sadece o çocuğun sesinin olmadığı şekilde filmi istedi ve o çocuğa kendisi dublaj yaptı. Programla olmuyor diyordu. Sesi kısmak istediğinde arka seslerde kısılıyor çünki sadece konuşmayı kısmak çok zor diyordu.

neredeyse imkansız gibi, çünkü ses dosyaları harddub olduğu için üzerinde ekstra oynamalar yapamıyorsun.
photoshop gibi düşünebilirsin, studio'da tüm sesler layer şeklinde görünüyordur ama işlem bitip piyasaya sürüldüğünde sadece 1 dosya olarak görünür.
bir resimi sıfırdan editlerken veya oluştururken nasıl birçok layer'e sahip oluyorsak, ve jpeg olarak kaydettikten sonra tekrar açmaya kalktığımızda layer'lar yok oluyorsa onun gibi düşünebilirsin.
yani o sesi hazırlayan studio dosyasına(raw) ulaşman lazım, ki bu da imkansıza yakın.
ancak, 6 kanala sahip ses dosyalı bir video bularak onun üzerinde belki birkaç oynama yaparak birşeyler değiştirebilirsin. misal, 5 kanalın sesini azaltıp, 6.kanala kendi sesini koymak gibi...

neredeyse imkansız gibi, çünkü ses dosyaları harddub olduğu için üzerinde ekstra oynamalar yapamıyorsun.
photoshop gibi düşünebilirsin, studio'da tüm sesler layer şeklinde görünüyordur ama işlem bitip piyasaya sürüldüğünde sadece 1 dosya olarak görünür.
bir resimi sıfırdan editlerken veya oluştururken nasıl birçok layer'e sahip oluyorsak, ve jpeg olarak kaydettikten sonra tekrar açmaya kalktığımızda layer'lar yok oluyorsa onun gibi düşünebilirsin.
yani o sesi hazırlayan studio dosyasına(raw) ulaşman lazım, ki bu da imkansıza yakın.
ancak, 6 kanala sahip ses dosyalı bir video bularak onun üzerinde belki birkaç oynama yaparak birşeyler değiştirebilirsin. misal, 5 kanalın sesini azaltıp, 6.kanala kendi sesini koymak gibi...

O halde dublajlı filmlere dublaj yapılmadan önce, dublaja yapacak şirket, filmin orjinal şirketinden filmin telif haklarını ödeyip alıyor olmalı.

O halde dublajlı filmlere dublaj yapılmadan önce, dublaja yapacak şirket, filmin orjinal şirketinden filmin telif haklarını ödeyip alıyor olmalı.

tam olarak bilmiyorum ama büyük ihtimal çift veya daha çok katmanlı ses dosyası kullanılıyor. çünkü sadece filmin içerisindeki dublajı kesip atabilmek için dediğim gibi raw şeklinde elinde olması lazım ses projesinin.

mesela bu video'da sonradan eklenen dublaj devreye girdiği zamanlarda fondaki uğultu(videonun orjinalindeki) sesi azalıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=esO0qlXtLdQ

bu da büyük ihtimal 2 katmanlı ses kullandığı anlamına gelir.
1- orjinal ses dosyası
2- dublajlı ses dosyası

istenilen yerde dublajlı ses dosyası devreye girecekte 1.orjinal ses dosyasının sesi kısılıyor ve kırpılıyor.
veya video'da hiç konuşma olmadan sadece uğultu olan bölüm kopyalanıp sonradan yapılan dublajın arkasına yapıştırılmış.

mesela senin dediğin gibi arka plandaki kuş veya doğa seslerinin de olmasını istiyormuşsun, konuşma olmayan bölümlerdeki o doğa ve kuş seslerini kopyala ve kendi dublajının arka planına atıver. böylelikle fazla fark edilmez diye düşünüyorum.

bilgin var ise sende şuraya bir el atıver :D http://www.ytpara.com/video-edit-programlari-ve-anlatimlar/77347-video-boyutunu-dusurme-sorunu.html

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri