Fizik öğrenmek istiyorum

silentspy

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba, ben dil öğrencisiyim fakat 9.sınıftan beri fiziğe ayrı bir ilgim var. Lise 2'de matematik, biyoloji var diye sayısal seçmemiştim 9.sınıfta fizik dersinde başarılıydım fakat şu an hiç bir şey hatırlamıyorum.

Ben sınav fiziğini değil normal fizik olarak öğrenmek istiyorum yani her şeyi ayrıntısıyla. Uzayla, fizikle ilgili filmlere hastayım. Hele kuantum fiziği ve izafiyet teorisine :) Hep araştırmalar yapyıorum kendi çapımda ama çok terim var maalesef çok iyi bir şeyler öğrenemiyorum.

Özet olarak ; Fiziği 0'dan (en azından temellerle) öğrenebileceğim bir kitap, video, site var mı ? Fiziği öğrendikten sonra matematik lazım biliyorum onuda bir şekilde hallederim de ben kendim Allah'ın yarattığı bu güzel evrenin bilgilerini bilmek, öğrenmek istiyorum hatta kendim bir şeyler keşfetmek. Geçenlerde konu açmıştım bilenler bilir hani yurt dışında okuyup bilim adamı olmak gibi şeyler falan türkiyenin durumundan yakınmıştım :) Yani arkadaşlar merakım var öğrenmek istiyorum daha fazla söze ne hacet.. her türlü yoruma açığım

Bizim fizik hocasını görsen bırak fiziği öğrenmeyi ismini bile ağzına almak istemezsin :D :D :D

Maşallah hocam öğrenme azminize hayran kaldım :) Dediğiniz gibi fizikle bitmiyor ilerledikçe farklı şeyler görüyorsunuz diğer bilim dalları da yetmemeye başlıyor. Matematik olsun kimya olsun fizik ilerledikçe bunların da ileri seviyeleri lazım oluyor. Ben inşaat müh. öğrencisiyim diye balıklama atladım konuya, malum fizik dersleri bizde çok onemli fakat bizim gördüğümüz daha çok mekanik fizik. Siz anladığım kadarıyla daha çok modern fizikle ilgileniyorsunuz. Bunun için bi kere 9. sınıf fiziği dediğiniz temel fiziği ( Mekanik - Elektrik - Manyetik ) Bilmeniz ayrıca 9. Sınıf Kimyasını özellikle ( Madde - Maddenin yapısı - Atomun yapısı - Atom altı parçacıklar v.s ) gibi konularıda bilmeniz gerekiyor. Bunun için herhangi bir YGS Fizik ve Kimya kitabını alarak başlayabilirsiniz hocam. Kimya'da o kadar derine inmenize gerek yok sadece atom atomun yapısı atom altı parçacıklar v.s gibi madde ile ilgili konuları bilseniz yeter. Fizikte biraz ilerledikten sonra artık normal sayısal işlemler yetmeyecek limit türev integral v.s gibi işlemleri kullanmaya başlayacaksınız artık hesaplamalarda bunun içinde matematik gerekiyor. Matematiği de o aşamadan sonra düşünürsünüz :)

Bizim fizik hocasını görsen bırak fiziği öğrenmeyi ismini bile ağzına almak istemezsin :D :D :D

Ahahaha :D Hocam bizim fizik dersine boğaziçi mezunu hoca geliyordu çok iyiydi :D :D

---------- Spam Engelliyici 17:44 ---------- Önceki Mesaj 17:39 ----------

Maşallah hocam öğrenme azminize hayran kaldım :) Dediğiniz gibi fizikle bitmiyor ilerledikçe farklı şeyler görüyorsunuz diğer bilim dalları da yetmemeye başlıyor. Matematik olsun kimya olsun fizik ilerledikçe bunların da ileri seviyeleri lazım oluyor. Ben inşaat müh. öğrencisiyim diye balıklama atladım konuya, malum fizik dersleri bizde çok onemli fakat bizim gördüğümüz daha çok mekanik fizik. Siz anladığım kadarıyla daha çok modern fizikle ilgileniyorsunuz. Bunun için bi kere 9. sınıf fiziği dediğiniz temel fiziği ( Mekanik - Elektrik - Manyetik ) Bilmeniz ayrıca 9. Sınıf Kimyasını özellikle ( Madde - Maddenin yapısı - Atomun yapısı - Atom altı parçacıklar v.s ) gibi konularıda bilmeniz gerekiyor. Bunun için herhangi bir YGS Fizik ve Kimya kitabını alarak başlayabilirsiniz hocam. Kimya'da o kadar derine inmenize gerek yok sadece atom atomun yapısı atom altı parçacıklar v.s gibi madde ile ilgili konuları bilseniz yeter. Fizikte biraz ilerledikten sonra artık normal sayısal işlemler yetmeyecek limit türev integral v.s gibi işlemleri kullanmaya başlayacaksınız artık hesaplamalarda bunun içinde matematik gerekiyor. Matematiği de o aşamadan sonra düşünürsünüz :)

Çok iyi bir yorum olmuş hocam :) Evet tabii ki insanların meslek ihtiyaçlarına göre eğitim dallara ayrılıyor. Benim merak ettiğim evren ile ilgili olanlar hocam yoksa ben mimarlık falan yapmayacağım yada o tarz yapı işleri :) Ama genel olarak her şeyden azda olsa bilmek istiyorum. Kısacası Einstein'in kafa yapısına ulaşmak istiyorum hocam :D Şaka bir yana merak ediyorum her şeyi bu dünyaya gelmişiz klasik, klişe bir hayat yaşamak istemiyorum her halimize şükürler olsun ama bu dünyada keşfedilmeyi bekleyen belki de binlerce şey var :) O matematik beni bitirecek zaten hayatımı mahfetti :D Bir de türev,integral bunlar birazda sıkıntı konular :) Ama önce onları gerektirecek kadar bir seviyeye geleyim de öğreniriz sıkıntı olmaz :) Normal YGS kitabını bende düşündüm hocam da şimdi sınav üzerine olduğu için sınav sorularına yönelik oluyor ama iyice bir araştırma yapayım ben bakalım hayırlısı olsun :) Allah razı olsun bu arada yorumunuz için hocam..

stephen hawking kitapları okunası ya isimleri bile ilgi çekiyor aslında ama işte kim vakit ayıracak belki sen ayırırsın :D

fizik bana göre de bilimlerin kralıdır fizikten zevk alan hayattan da zevk alır,tabi kuantum fiziği gibi üst düzey bilgi yetenek isteyen konular öyle amatörce üstüne çalışılıp birşeyler bulunacak gibi değil bu işe yıllarını vermiş üstüne allah vergisi yeteneği olanların işi,hem felsefi olarak kuram olarak çok ileri hemde matematiği kalburüstü bilim insanlarının uğraşacağı düzeyde ,amatörce ilgilenmekte güzel tabi onunla bile ömür geçer.

fizik bana göre de bilimlerin kralıdır fizikten zevk alan hayattan da zevk alır,tabi kuantum fiziği gibi üst düzey bilgi yetenek isteyen konular öyle amatörce üstüne çalışılıp birşeyler bulunacak gibi değil bu işe yıllarını vermiş üstüne allah vergisi yeteneği olanların işi,hem felsefi olarak kuram olarak çok ileri hemde matematiği kalburüstü bilim insanlarının uğraşacağı düzeyde ,amatörce ilgilenmekte güzel tabi onunla bile ömür geçer.
Aynen hocam benim kafadasınız siz de :) Ömrümü ot gibi geçirmek istemiyorum ek olarak fizik gibi hayatın içinden bilgiler veren, düşünce ve bakış açısını değiştiren bir bilim ile ilgilenmek istiyorum. Allah'ın yardımı ile belki bir şeyler keşfederiz mümkün değil mi mümkün tabi :D Ama çok üstüne düşmek gerek. Elimden geldiğince bakıcam şu an

https://www.youtube.com/user/fizikciyilmazhoca/videos

buradaki videoları en baştan izleyip ilerlicem yavaş yavaş..

richard feynman ı okumanı tavsiye ederim hem dahi bir fizikçi hemde müthiş bir yazar,fiziği kendisinden daha iyi anlatabilen olmadı herhalde

richard feynman ı okumanı tavsiye ederim hem dahi bir fizikçi hemde müthiş bir yazar,fiziği kendisinden daha iyi anlatabilen olmadı herhalde

Aynen hocam baktım şimdi kitaplarına :) Şaka yapıyor olmalısınız adında bir kitabı var onu almayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda :)

sayısal alanda en zor ders Fizik'dir. En kolayı Kimya, yani fizik insanı çok yorar kararını ona göre ver lysde 3-15 yapmıştım :D

flaga sövdüğümün 10 katını fiziğie sövüyorum.4.ye alacam seneye fiziği

Aynen o kitabı diyorum müthiş mizah yeteneği var fizikçi demezsin.

birde carl sagan ı unutmuşuz onun da kitapları belgeselleri efsane.

https://www.youtube.com/watch?v=YnI7E3nKD8U

Hepsini not ettim hocam merak etmeyin zaman buldukça bütün belgeselleri izleyeceğim öncelik olarak bunları :)

sayısal alanda en zor ders Fizik'dir. En kolayı Kimya, yani fizik insanı çok yorar kararını ona göre ver lysde 3-15 yapmıştım :D

Hocam ben sınav için istemiyorum ki :) Valla hocam "zor" göreceli bir kavramdır kendimce. İnsan eğer zorla çalışıyorsa, sınav için çalışma zorunluluğu hissediyorsa maalesef o kimse öğrenemez :) Ben hobi olarak öğrenmek istiyorum yani zevk alarak ve uygulayarak. Böylece geçici hafızaya değil kalıcı hafıza lobuna atmış olurum bilgileri, istesem de unutamam, ki zaten ben öğrenip geliştirmek istiyorum kendimi :)

---------- Spam Engelliyici 18:22 ---------- Önceki Mesaj 18:21 ----------

flaga sövdüğümün 10 katını fiziğie sövüyorum.4.ye alacam seneye fiziği

ahahaha sesli güldüm :D :D Hocam "zorla" öğrenmeyin, zevk alarak öğrenmeye bakın kolayca aklınızda kalır

millete fizik deyince kaldıraç eğik düzlem lys den başka birşey gelmiyor aklına:D

Hepsini not ettim hocam merak etmeyin zaman buldukça bütün belgeselleri izleyeceğim öncelik olarak bunları :)

Hocam ben sınav için istemiyorum ki :) Valla hocam "zor" göreceli bir kavramdır kendimce. İnsan eğer zorla çalışıyorsa, sınav için çalışma zorunluluğu hissediyorsa maalesef o kimse öğrenemez :) Ben hobi olarak öğrenmek istiyorum yani zevk alarak ve uygulayarak. Böylece geçici hafızaya değil kalıcı hafıza lobuna atmış olurum bilgileri, istesem de unutamam, ki zaten ben öğrenip geliştirmek istiyorum kendimi :)

---------- Spam Engelliyici 18:22 ---------- Önceki Mesaj 18:21 ----------

ahahaha sesli güldüm :D :D Hocam "zorla" öğrenmeyin, zevk alarak öğrenmeye bakın kolayca aklınızda kalır
zevk alayım ? 3 yıldır inan bana aldığım zevki tahmin edemezsin ...
Ulan nerden gördüm konuyu sövüp duruyorum hala fiziğe...

millete fizik deyince kaldıraç eğik düzlem lys den başka birşey gelmiyor aklına:D

Ya işte hocam bende onu diyorum, şimdi gidip bi ders kitabı alsam okul, üniv, lys,ygs ile ilgili falan onun içeriği beni sıkar biliyorum çünkü sınava ağırlık veriyor :D ben genel fiziği öğrenmek istiyorum sınav fiziğini değil.. Astrofizik falan işimi görür :D

---------- Spam Engelliyici 18:26 ---------- Önceki Mesaj 18:24 ----------

zevk alayım ? 3 yıldır inan bana aldığım zevki tahmin edemezsin ...
Ulan nerden gördüm konuyu sövüp duruyorum hala fiziğe...

hocam maalesef böyle devam ederseniz yine söversiniz :) İnsan istedikten sonra başaramıyacağı hiç bir şey yok.. Kendinizi şartlandırmayın, tamam zor bir ders kabul ediyorum ama ben bile 0'dan başlayıp öğrenmek istiyorum her koşula rağmen

Ya işte hocam bende onu diyorum, şimdi gidip bi ders kitabı alsam okul, üniv, lys,ygs ile ilgili falan onun içeriği beni sıkar biliyorum çünkü sınava ağırlık veriyor :D ben genel fiziği öğrenmek istiyorum sınav fiziğini değil.. Astrofizik falan işimi görür :D

---------- Spam Engelliyici 18:26 ---------- Önceki Mesaj 18:24 ----------

hocam maalesef böyle devam ederseniz yine söversiniz :) İnsan istedikten sonra başaramıyacağı hiç bir şey yok.. Kendinizi şartlandırmayın, tamam zor bir ders kabul ediyorum ama ben bile 0'dan başlayıp öğrenmek istiyorum her koşula rağmen
Hocam ben öğrenmek vallahi istemiyorum :D 50 ile geçsem yeter.mekanik mühendisliğinden hiç bahsetmiyorum bile... ben biraz trafik kitabıma çalışıp ehliyet alıyım neyse iyi günler sövmücem derse daha :D

Astrofizikten galaksilerden ehliyet sınavına nasıl geldik hiç bilmiyorum:D bu arada findeks notum 545 çıktı bankaya girsem tekme tokat dışarı atacaklar bu da hayatın gerçeği fizik bilene kredi vermiyorlar:D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri