Flutter ile geliştirdiğim ilk uygulama

kodmanyagha

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.kodmanyagha.com
Merhaba arkadaşlar.

Daha önceleri web alanında yazılımlar geliştiriyorduk ama artık mobil uygulamalar da geliştirme kararı aldık. Daha önceden Java ile android app geliştirme konusunda ufak bir çalışmam olmuştu ama piyasa koşulları gereği pek üzerine düşememiştim. Artık fikir değiştirdim ve mobil dünyaya açılıyorum. Bu amaçla birkaç tane eğitim amaçlı açık kaynaklı mobil uygulamalar geliştirme kararı aldım. İlk uygulamam bir duvar kağıdı değiştirme uygulaması.

Play store: Duvar Kağıdı - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nixarsoft.wallpaper_app
Github Admin Panel: https://github.com/kodmanyagha/wallpaper-admin
Github Flutter App: https://github.com/kodmanyagha/wallpaper-flutter

Uygulama Pexels'ten imajları alıp kategoriler halinde veritabanına indiriyor. Pexels bir adet API key verdiği için her uygulamaya aynı API key'i koyamazdım bu yüzden sunucuda çalışan bir servis yazdım ve bir API key ile birden fazla uygulamaya hizmet sunabiliyorum. Pexels'in limitlerinden de kurtulmuş oluyoruz bu şekilde.

Uygulamayı indirip değerli yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürlerimi sunarım.

Yakın gelecekte yapmayı planladığım uygulamalar:
  • Bitcoin ve altcoin anlık fiyat ve grafik gösteren uygulama.
  • Kiralık ev, ev arkadaşı bulma uygulaması (facebookta antalya ve izmir için toplamda 25bin kişilik gruplarım var)
  • hizlihaber.net domainim için bir haber uygulaması (henüz site tam anlamıyla yayında değil ama en kısa zamanda yayına alacağım inş)

Ayrıca PHP, Laravel, Symfony, Flutter ve Java ile ilgili sormak istediğiniz birşey varsa konu altında yada kendi konunuzda cevap vermekten memnuniyet duyarım.

Cümleten iyi forumlar.

Menu hiç bir şekilde çalışmıyor katagoriler gelmiyor önce resimin kırmızı büyük başlığı geliyor sonra düzeliyor genede ugrasilmis

Yorumunuz için teşekkürler. Projeyi geliştirmeye devam etmekteyiz. İlerleyen aşamalarda foto çekme, beğenme ve yorum yapma gibi özellikler eklemeyi planlıyoruz.

Merhabalar, hocam ben javaya başladım da bunun ile ilgili bir soru sormak istiyorum ve eğer zamanınız varsada bu konuyu skype pm veya wp üzerinden de konuşamak ister.

Sorum şu : Siz ne zaman javaya başladınız ve proje yapacak duruma uygulama geliştirecek duruma ne kadar sürede ulaştınız.

Gelecek ve şimdiki projeleriniz için başarılar dilerim.

Merhabalar, hocam ben javaya başladım da bunun ile ilgili bir soru sormak istiyorum ve eğer zamanınız varsada bu konuyu skype pm veya wp üzerinden de konuşamak ister.

Sorum şu : Siz ne zaman javaya başladınız ve proje yapacak duruma uygulama geliştirecek duruma ne kadar sürede ulaştınız.

Gelecek ve şimdiki projeleriniz için başarılar dilerim.

Öncelikle şöyle söyleyeyim ben üniversitenin son 2 yılında komple java ile geliştirmeler yapmaya başladım. Ondan sonra java üzerine bir firmada çalışmaya başladım. Yani 4 yıl falan olmuştur benim tam anlamıyla javaya hakimiyet kurmam. Ama o zamanlar pek fazla kaynak yoktu udemyler youtubelar falan yoktu yani vardı ama türkçe döküman azdı ve benim ingilizcem de pek yoktu bu yüzden uzun sürdü.

Şuan javayla ilgili türkçe kaynak bulmak çok kolay ve hergün bir saat çalışarak 2 ayda iyi bir javacı olabilirsin. Tabiki java çok geniş bir dünya ve sadece mobil app geliştirmekle sınırlı değil. Sadece mobil app geliştirmek için 4-5 hafta yeterli. Ondan sonra ufak projelerle başlayıp zamanla kendini geliştirerek daha kapsamlı projeler yapabilir hale gelebilirsin.

Android app geliştireceksen javadan sonra mutlaka kotlin de öğrenmelisin çünkü piyasa yavaş yavaş kotline talep göstermeye başladı.

Teşekkür ederim cevapladığınız için, pm atıyorum hocam bu konuları konuşmak isterim tabi ki sizde isterseniz ve müsaitseniz

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri