Format atmaya çalışırken yanan ssd

qwerty06

Kayıtlı Üye
Format atıyordum c yi silip tekrar kurmaya çalışırken;
Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk gpt bölümü stilinde.. hatası aldım tekrar başlattığımda ssd yi görmedi
Reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key'

Yedek almadım.Neyapabilirim.Bilgisi olan veya hangi programla nasıl kurtarabilirim?
Wİn8

Son düzenleme:
Windows bu diske yüklenemez. Seçilen disk gpt bölümü stilinde.. hatası aldım tekrar başlattığımda ssd yi görmedi
Reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key'

Yedek almadım.Neyapabilirim.Bilgisi olan veya hangi programla nasıl kurtarabiliri?
Wİn9

Gecmis olsun kanallar vs ondaydi deme sakın :(

Eğer dediğin gibi ssd yandıysa çözümü yok diye biliyorum.Çok kötü bir durum onca kanal vs. hepsinin gitmesi :(

Kasayı cok salladıgın icin olabilir.
Kasayı ters cevir parcaların oldugu kısım alt tarafa gelecek sekilde.
Fisi cıkar 15 20 dk sonra tekrardan dene
Eger yine olmazsa rami cıkart tak dene.

Ben bu sekilde yapıyorum ne kadar ilkel teknikler gibi görünsede :)
inşAllah sende de işe yarar

Recuva ile kurtarmayı deneyebilirsin. Ayrıca diski düzeltmek için

Kurulum'da disk seçeceğin bölüme gel.

Shift + F10 ile cmd'yi aç ve sırası ile

disk part
list disk
select disk ( disk nosu)
clean

geçen aynısı benimde başıma geldi.

1 – Bilgisayarınızın BIOS’una girin ve burdan Boot kısmında First Boot seçeneğini DVD/CD olarak değiştirin.
2 – Windows 7 DVD’nizi takarak, bu dvd ile bilgisayarınızı başlatın.
3 – Dvd açıldıktan sonra Şimdi Yükle kısmında Shift + F10 tuş kombinasyonu ile CMD ekranına ulaşın.

Method 1:
– CMD ekranında yazmanız gerekenler :
– Diskpart
– List Disk
– Select Disk 0
– Clean

bu yöntemi uygulayın hocam sorununuz çözülür büyük ihtimal.

Bişey olmamıştır ona. Ayrı bir pc ye yada hdd kutusuna takın, yedekleriniz alın, sonrada komple biçimlendirin. :)

Kasayı cok salladıgın icin olabilir.
Kasayı ters cevir parcaların oldugu kısım alt tarafa gelecek sekilde.
Fisi cıkar 15 20 dk sonra tekrardan dene
Eger yine olmazsa rami cıkart tak dene.

Ben bu sekilde yapıyorum ne kadar ilkel teknikler gibi görünsede :)
inşAllah sende de işe yarar

Şaka mı yaptın kardeş :D Öyle olur mu ya ? Gercekten böyle yapıyosan sen yapma hiç. Ayrıca SSD de mekanik bi parca yoktur.

Ya format atarken benimde basima gelmisti.ssd nin ceyran kablosunu degistirdim,biosu sifirladim sorun duzeldi.eger duzelmezse ssd yi baska pc ye tak ssdnin guncelleme dosyalari var sitesinden indir guncelle.

Yedek almadım.Neyapabilirim.Bilgisi olan veya hangi programla nasıl kurtarabilirim?
Wİn8

Bu durumda ssd yanmış olmaz ki.Bende kömür oldu sandım.Buraya bi bak istersen:
https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-ssdyi-görmüyor.32238/

ssd yi usb aparatıyla pc e bağladım usb tanımıyor ne yapmam gerek bi el atında çözek şunu :)
sa hocam. Donanım bilgim var. Bu konuda bilgim sınırlı fakat aklımdaki çözüm yollarını söyleyeyim.
Bu söyleyeceklerim USB ile bağladığınızda geçerlidir.
1) Anakart driverini silin ve tekrar yükleyin.
2) USB 2.0'a takıp deneyin.
3) SSD'de elektrik olup olmadığını kontrol edin. Yoksa SSD bozuktur.

geçmiş olsun hocam, inşallah kurtarırsın. bilen arkadaşlar yardım edecektir. aslına bakarsan ssd'lerin olgunlaşması için daha temiz 5 yıl'a ihtiyaçları var hdd sürekli okuma ve yazma işlemi yapanlar için daha güvenilir bana göre.

harddiskini sök bi masaüstü pc bul ona sata kablo ile bağla. İkincil disk olarak göster yedeklerini al.

kasayı ters çevirme bilmem ne :) bunlar tamamen batıl inançlar. Sdd diskler mekanik parça içermezler hafıza kartı gibi düşün :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri