Forum içi ticaret TC kimlik no ile yapılsa ?

Kurabiyeci

Kayıtlı Üye
Merhabalar benim forum için ciddi bir önerim var.Forum içi ticaret yapacaklar gidip site yönetiminden izin alacak tc kimlik adres açacak kamerasını açacak mic konuşacak adminle adminin işlemleri tamamlandıktan sonra e-ticarete başlayabilecek e-ticaret yapanların bilgileri üyeler ile paylaşılmasada olur fakat her hangi bir sorun direk muhattabı buluruz :)

O kadar önleme adminler yetişemez. Dolandıracak adam kamera karşısında bile dolandırır. :) Tabi aza indirmek için önlem almak güzel bir şey.. Bence TC kimlik no yeterli. Ticaret yapma yetkisi olanlar veya olması isteyenler TC kimlik nolarını bir şekilde foruma kaydemetleri yeterli olabilir. Ama bunu site adminide görecek ve bu seferde diyeceksiniz ki admine niye güveniyim? :) Yani e-ticaret hep risklidir. Güvenli sitelerden alışveriş yapılmadığı sürece..
Herkes alışveriş sitelerinden bir hesap açsın o siteler üzerinden alışveriş yapılsın..

Site yönetimi kalkıpta senin için aracı olamaz ki, gittigidiyor gibi e-ticaret sitesi mi burası. :)

Site yönetimi kalkıpta senin için aracı olamaz ki, gittigidiyor gibi e-ticaret sitesi mi burası. :)

Aracı olmayacak sadece onaylayacak bizde bir sorun olduğunda satıcıya gideceğiz çözemezsek eğer bu işlere bakan yetkiliye gideceğiz

Şahsen değil admin feristahi gelse TC numarami alamaz. Ülke şartlarında TC no ile neler yapilabildigini hangi bilgilere ulasilabildigini bilmiyorsanız boyle saçma öneriler sunmayin.

Adminin bu bilgileri sakladigi dosya calunsa basina neler gelir, nelerden mesul olur biliyor musunuz?

Şahsen değil admin feristahi gelse TC numarami alamaz. Ülke şartlarında TC no ile neler yapilabildigini hangi bilgilere ulasilabildigini bilmiyorsanız boyle saçma öneriler sunmayin.

Adminin bu bilgileri sakladigi dosya calunsa basina neler gelir, nelerden mesul olur biliyor musunuz?

tc numarası ile hiç birşey yapılamıyor :) bu sadece tabu

tc numarası ile neler yapıldıgını bi anlatırmısınız arkadaşım ?

madem tc kimlik numarasıyla neler yapılabileceğini bilmiyorsanız bari böyle atarlanmayın.. tc kimlik numarasıyla seni donsuz bırakırlar. gövde gösterisine gerek yok.. tc kimlik numarasını bu kadar basite indirgemeyin.

madem tc kimlik numarasıyla neler yapılabileceğini bilmiyorsanız bari böyle atarlanmayın.. tc kimlik numarasıyla seni donsuz bırakırlar. gövde gösterisine gerek yok.. tc kimlik numarasını bu kadar basite indirgemeyin.

O zaman 1000 adet tc kimlik numarası satılır

geçen hafta atv haberde bir dosya üzerinde fethullah gülenin tc kimlik numarası apaçık yazıyordu. :)

bem kimliğimi girmem girme zorunluluğumuzda olmaz sanırsam girmeden alışveriş yaparım güvenen güvenir güvenen güvenmez

---------- Spam Engelliyici 23:34 ---------- Önceki Mesaj 23:34 ----------

geçen hafta atv haberde bir dosya üzerinde fethullah gülenin tc kimlik numarası apaçık yazıyordu. :)

hacı siyasete girmese tartışırdıkta siyasete gircek şimdi sustum o yüzden :D

fethullah gülenin adını kullanarak kim dolandırıcılık yapabilir hocam? mantıklı konuşalım lütfen.. tanıdık adamın tcsiyle işlemi yapacak insan mı olur? ben en basitinden bir örnek vereyim.. bu telefon dolandırıcıları neden bitmiyor? neden hergün yüzlerce kişi dolandırılıyor ve bu dolandırıcılar tespit edilemiyor? bu en basit örneğiydi..

fethullah gülenin adını kullanarak kim dolandırıcılık yapabilir hocam? mantıklı konuşalım lütfen.. tanıdık adamın tcsiyle işlemi yapacak insan mı olur? ben en basitinden bir örnek vereyim.. bu telefon dolandırıcıları neden bitmiyor? neden hergün yüzlerce kişi dolandırılıyor ve bu dolandırıcılar tespit edilemiyor? bu en basit örneğiydi..

Sen ne anlarsın Hukuktan, Adaletten....:D:D

Son düzenleme:
bu işler bukadar kolay değil ki tc kimlik numarasını isteyen bulur zaten.

tc kimlik numarası tek başına asla başını belaya sokmaz ben bunu belirtmek istiyorum
en basitinden askeriyede listelerde açıkca yüzlerce kişinin tcsi yazar, sınav salonlarında liste halinde yazar vs vs. liste uzuyor. herkesin tcsi ayak altında.
yapılabilecek şeylerde var diyeceğim ama sınav sonuçları, sigorta sorgulama bile artık ek şifre veya aile sıra no gibi bilgiler istiyor.

Neyse hocam benim soyleyemeyecegim ve anlatqmayacagim seyler oldugu icin uzatamiyorum :) ama son derece tehlikelidir gerek yok bence..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri