Geçersiz Tıklama Yüzünden Adsense Ban (Varsayım)

utkuyz

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese, geçen gün bir videoya denk geldim. Geçersiz tıklamadan dolayı kapatılan Adsense hesapları ile ilgili. Bir çok kişi Adsense 'nin bunu sebep göstererek kapatıldığını ama kendilerinin geçersiz tıklama yapmadıklarını söylüyor. Bahsettiğim video aşağıda;

https://www.youtube.com/watch?v=D1D4x9QDE4M

Az biraz İngilizcem ile ben geçersiz tıklamaya virüslerin sebep olduğunu anladım ve çok da mantıklı geldi. Videodaki arkadaşın da bilgisayarına önce bu virüslerden girmiş ve kısa bir süre sonra Adsense 'den hesabının kapatıldığına dair mail gelmiş.

Bu virüslerin en önemli özellikleri siz farkında dahi olmadan kendi koydukları reklamlara tıklamak. Ve evet bunu sizin IP adresinizi kullanarak yapıyorlar. Virüs bunu yaparken sizin Youtube videolarınızdaki reklamlara da tıklaması kaçınılmaz bir şey bence. Ben de buna önlem olarak kullandığım tarayıcılarda reklamları kaldırdım AdBlock ile ve yüklediğim videoları kesinlikle açmıyorum.

Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Virüs senin bilgisayarından sana ait olan reklamları nerden bulmuş olabilir?

Yedigin virüsler bazen reklam cikariyor karsina virüs reklami olarak. Sende tarayicini acinca virüs reklama otomatik tikliyor olabilir. Reklam benzeri seylere otomatik tikliyor olabilir buda mesela sen yt de kendi videonu izlerken virüsün senin reklamina tiklamasi gibi birsey.

Ama simdi böyle olsaydi yeni pencerede reklamin sitesinin cikmasi gerekmezmi?

kendı videomu ızlemıyorum,ama pcnın virussuz olusu tedbır acısından ıyıdır tabıı

BU dediğiniz var BOTNET deniliyor. Araştırara detayları ile öğrenebilirsiniz.

Virüs pcnin arka planında çalışlıyor ve internet kotasını sömürüyor. İstediği reklama açıp tıklıyor.
Ve botnet saldırısına günümüzde mağruz kalmayan tek bir bilgisayar yok :)

Son düzenleme:
yabancı lokasyondan açtığım kanalın reklamına tıkladım sitede dolaştım biraz yönlendirdiği sitede kanalım partnerde bloke gelmedi nasıl oluyor böyle şeyler anlamıyorum

Tek Pcden 2 3 adsense kullanan adamlar mevcut. 1 tanesi geçersiz tıktan banlanıyor diğer 2 sinden her ay parasını alıyor . Bu durumda tüm adsensenin banlanması gerekmez mi ?

botnetin mantığı sizin hiçbi haberiniz olmadan size istediğiniz yaptırmak arkadaşlar.Genellikle Site saldırılarında kullanıyorlar

Aslında böyle bir şeyin olması muhtemel. Adsense'den oldukça iyi gelir eden insanların hesapları geçersiz tıklama sebep gösterilerek kapatılıyor. Ben açıkçası bu kişilerin geçersiz tıklamaya tenezzül edeceklerini pek zannetmiyorum. Diğer taraftan Google gibi devasa bir firma geçersiz tıklama var diyorsa vardır.. Sonuçta kendi bindiği dalı kesecek değil. Çünkü Google kazancımızın %45 'ini alıyor.

Bir de reklam verenler için tehlike oluşturuyorsunuz diye bir e-postası var Adsense 'nin. Dikkatinizi çekiyorum bu noktaya "telif sahipleri için tehlike oluşturuyorsunuz" diye bir e-posta göndermiyor. Zaten öyle bir durumda direk Youtube kanalımız kapatılıyor. Spam yapan birisi geçersiz tıklama ya da reklam verenlerin bütçesini sarsacak bir şey yapmadığı müddetçe reklam verenler için tehlike oluşturmaz. Örneğin tv programı veya dizi upload ediyoruz. Reklam veren aynı reklamı televizyona verse çok daha fazla bütçe ayıracak. Sizce popüler programların altında yanında reklamını görmek reklam veren için bir avantaj değil midir?

Neyse... Bu virüslerden çok çok büyük kazançlar elde ediliyor ve arkadaşın dediği gibi her bilgisayar bir şekilde buna maruz kalıyor. Böyle bir durum olabileceğini düşünüyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri