Gerçek TBM

Battal

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar biliyorsunuz Google Adwords Kelime Aracında bulunan kelimelerin karşılarında gösterilen TBM oranları gerçek yani birebir oranları yansıtmıyor.Burada güncel tbm oranı diye bir kavram ortaya çıkıyor.Yabancı bir blogdan bulduğum bu güncel yani gerçek tbm oranı şu şekilde bulunuyormuş.

Actual CPC = Ad Rank to Beat/Your Quality Score + 0.01$

Şimdi bilen arkadaşlara soruyorum:
Ad Rank to Beat nedir?Bu oranı nasıl bulacağız
Your Quality Score nedir?Nasıl buluruz
Saygılarımla

Google Adwords gerçek TBM (Tıklama Başına Maliyet) teklifi her zaman TBM teklifinizi daha azdır. Bazı durumlarda bu ekran ağı özel olarak, TBM daha az gösterilebilir. Ama genellikle TBM teklifinden daha azdır.Ama bu hesaplanabilir.musun?
Reklam ve rakip Ad örnek verelim
$ Teklif Kalite Puanı Reklam Sıralaması
Reklam 3 8 24
Sizin Rakip 5 3 15
Sizin Gerçek TBM olarak hesaplanacaktır
Gerçek TBM = Reklam Sıralaması yendi / Kalite Puanınız + 0.01 $
Gerçek TBM = 15 / 8 + 0.01 $
Gerçek TBM = 1.88 $
Sizin bu kadar Gerçek TBM olan 1.88 $ 3 $ TBM teklifinizi daha az olan.

bunu bulabildim saygılarımla ben anlamadım ama anlayabilen bize tecrümesini yapabilirmi

Google Adwords gerçek TBM (Tıklama Başına Maliyet) teklifi her zaman TBM teklifinizi daha azdır. Bazı durumlarda bu ekran ağı özel olarak, TBM daha az gösterilebilir. Ama genellikle TBM teklifinden daha azdır.Ama bu hesaplanabilir.musun?
Reklam 3 8 24
Sizin Rakip 5 3 15
Gerçek TBM = 1.88 $

Bunu okuyunca beynim durdu resmen :D

Belki Bazıları anlayabilir paylaşabilir

buyursun

Buradadaha fazla trafik yardımcı olacak 16 öneri
1. İyi İçerik Yaratma konsantre
İyi içerik kendini pazara yeteneğine sahiptir. İçerik büyük bit yaratmak için çaba koyduğunuzda, doğal sonucu tavsiyeleri ve hisse ile web sitenize daha fazla trafik.
2. Web sitenizde sosyal düğmeleri dahil
Okuyucuların kendi içerik paylaşacak düşünmeyin. Bunun yerine, kolay web sitesi şirketin blog postları sosyal paylaşım düğmeleri dahil olmak üzere sosyal medya web sitelerinden daha fazla ziyaretçi biriktirmek için yapmak.
3. Sosyal Medya Siteleri ile ilgili sorular cevap
Eğer internet üzerinde sorular soran insanlar gördüğünüzde, yapabilirsiniz ne olursa olsun yararlı bilgiler sağlar. Aksi takdirde yaşam için web sitesi trafiğini ve müşteri hem de getirecektir.
4. Sizin Gerçek Başarılar belirten yayılması Basın Bültenleri
Eğer önemsiz olan başarıları teşvik etmek PR bülteni dağıtım siteleri kötüye gerekir iken hakkında konuşmak için dikkate değer bir şey almak zaman, trafik akışını yararlanmak.
5. Sorumlu Arama Motoru Optimizasyonu kullanın
Web sitenizin aşırı optimize, ancak organik arama sonuçları içinde web sitenizin listelemelidir tam olarak nerede büyük arama motorları bilmeniz için mevcut SEO kurallarına ("doğal" görünümlü olarak odak noktası olan) yararlanmak yok. Yüksek pozisyonlara web sitenize yeni bir sürü insan hakkında getirecektir.
6. İyi Blog Yatırım
Sürekli yüksek değerli mesajları göndererek, en son mesajları yakalamak için sık sık dönmek ziyaretçi sonuçlanan, okuyucularınız ile bir ilişki inşa edeceğiz.
7. Hisse Slaytlar
Slideshare hem de Scribd yeni pazarlara hem de yeni potansiyel müşterilerle temas yoluyla marka bilgi ve web sitesi trafiğini hem de artırmak için yardımcı olabilir gibi web sitelerine bilgilendirici materyaller gönderme.
8. Etkin Haber Bülteni olun
Ziyaretçi değerli haber bulmak, genellikle başkaları ile paylaşabilirsiniz. Mevcut bülteni parlaklık eksik ise, burada bazı iyileştirmeler yapmak tavsiyeleri ile biraz daha fazla trafik yol açabilir.
9. Faydalı Podcast yayımlama
Aynı şekilde, düzenli, iyi kalitede podcast gönderme web sitenizde trafik miktarını arttıracak. Ayrıca podcast siteleri aracılığıyla yeni müşterilere ulaşacak.
10. Infographics dağıtma
Infographics içeriğin çoğunu diğer çeşitlere göre daha sık tartışılır. Bu trafik nesil içerik pazarlama kullanmak kampanyaları için hepsi mükemmel yapar.
11. YouTube Kanal olun
YouTube yeni müşteriler için marka ortaya çıkarmak için müthiş bir orta yapma, internet en büyük web siteleri arasında yer alıyor. Ek olarak, videolarınızı çok daha fazla trafik yol, Google'ın kombine arama sonuçları tarafından dizine olabilir!
12. Diğerleri ile Sitenizi Paylaş isteği ziyaretçi
Sadece başkalarına mesajları tanıtmak için ziyaretçi soran aslında sayfa izlenimi hızla artırmak için harika bir yoldur.
13. Your Niche Yetki Siteleri Guest Mesajlar Gönder
Onların bloglar için Bazı misafir mesaj yazmak eğer niş içinde iyi web siteleri isteyin. Yazı trafiği için sadece büyük yoktur özellikli olması - bu da otorite kurmak için harika bir yoldur.
14. Yeni Sosyal Ağlar için Dikkat
Pinterest gibi yeni sosyal ağ siteleri sürekli büyüyor. Bu sitelerde bir varlık oluşturma millet için önemli bir "ilk evlat" kenarı olabilir, çünkü erken, bu gelecek seçenekleri için dikkat.
15. Diğer Web On yorum yapan
Diğer web siteleri ve bloglar hakkında değerli sözler bırakmak kendi web sitenize trafik oluşturmak için güçlü bir yol olabilir. Sadece "! Büyük posta", daha Yorumlarınız daha söylemek emin olun ya da "paylaşım için teşekkürler!"
16. Uzakta bir şey verin
Birçok web sitesi, bir şey sunan yararlanabilir. Herkes freebies seviyor. Daha da iyisi, bir şey kazanmak için onu cazip bir müşterinin iletişim bilgilerini bulmak kolaydır. Aynı zamanda reklam olabilir çünkü şirketler de yarar.
Bugün bu 16 önerilerden birini deneyin. Bir şey geliştirmek için çalışıyoruz zaman; gibi Ağ güçlendirin örneğin, bu ipuçlarını kullanışlı olacaktır. Onlar daha fazla trafik almak birçok yöneticileri yardımcı olmuştur ve onlar da size yardımcı olabilir.

orjinalini okudum ama acikcasi mantikdisi tamamen, ornegin hesaplamada gorulen ama kullanilmayan 24 nedir? ne amacla hesaplaniyor cunku kullanilmiyor, kalite icin ise tamamen google tarafindan veriliyor deniliyor neye bagli oldugu ise bilinmiyor, bu konudaki benim dusunceme gore tek mantikli kisim burasi, yani google kanala deger veriyor ve o katsayiya gore kazanc oluyor, yuksek izlenme, yuksek begeni,yuksek yorum,yuksek paylasim, video goruntu kalitesinin yuksekligi, alakali icerik,abone sayisi bunlar ise kanalin kalitesi icin onemli, benim kisisel gorusum gene, ayni reklami gosteren tum rakipler icinde toplam tiklama sayisina toplam ucret bolunup kanal kalitesine gore odeme oluyor, basit bir hesapla ( ornek hesaplama ) ornegin 1000 kere reklam gosterimi durumunda, ortalama 20 kanalda reklam tiklamasi olur ( TO % 2 olarak ortalama dusunursek ), bu durumda ortalama bir kanal TBM degerinin yaklasik 20de 1ini alacaktir, yani TBM degeri 55dolar ise bu kanala 2.75dolar tbm gelir, tiklama azalirsa tbm yukselir, kanal kalitesi artarsa tbm yukselir, yani benzer dusunce ile o reklama az kisi tiklayip sizin kanaliniz da yuksek kalite ise 10-15dolar ve uzeri de tbm alabilirsiniz. Tamami kendi dusuncem ve kendi deneyimlerimde elde ettigim veriler, sadece bilgi amacli paylastim, eksik yanlis olabilir. Kisaca benim ongorum orta bir kanala TBM degeri ne ise 20ye bolun oyle dusunun.

Reklam 3 8 24
Sizin Rakip 5 3 15
Gerçek TBM = 1.88 $

bunu bulabildim saygılarımla ben anlamadım ama anlayabilen bize tecrümesini yapabilirmi

Bugün bir arkadaşa sordum eklediği etiketin TBM değeri 75 dolarken deneme amaçlı açtığı kanalda reklamlarına bir defa tıklanmış bu etiketten gelen reklam değeri adsense e yaklaşık 5 dolar olarak yansımış.Yani belki dediğiniz 3 aşağı 5 yukarı doğru gibi.Ama tam bilgi sahibi bir arkadaş bizi aydınlatırsa ayrıca memnun oluruz.
orjinalini okudum ama acikcasi mantikdisi tamamen, ornegin hesaplamada gorulen ama kullanilmayan 24 nedir? ne amacla hesaplaniyor cunku kullanilmiyor, kalite icin ise tamamen google tarafindan veriliyor deniliyor neye bagli oldugu ise bilinmiyor, bu konudaki benim dusunceme gore tek mantikli kisim burasi, yani google kanala deger veriyor ve o katsayiya gore kazanc oluyor, yuksek izlenme, yuksek begeni,yuksek yorum,yuksek paylasim, video goruntu kalitesinin yuksekligi, alakali icerik,abone sayisi bunlar ise kanalin kalitesi icin onemli, benim kisisel gorusum gene, ayni reklami gosteren tum rakipler icinde toplam tiklama sayisina toplam ucret bolunup kanal kalitesine gore odeme oluyor, basit bir hesapla ( ornek hesaplama ) ornegin 1000 kere reklam gosterimi durumunda, ortalama 20 kanalda reklam tiklamasi olur ( TO % 2 olarak ortalama dusunursek ), bu durumda ortalama bir kanal TBM degerinin yaklasik 20de 1ini alacaktir, yani TBM degeri 55dolar ise bu kanala 2.75dolar tbm gelir, tiklama azalirsa tbm yukselir, kanal kalitesi artarsa tbm yukselir, yani benzer dusunce ile o reklama az kisi tiklayip sizin kanaliniz da yuksek kalite ise 10-15dolar ve uzeri de tbm alabilirsiniz. Tamami kendi dusuncem ve kendi deneyimlerimde elde ettigim veriler, sadece bilgi amacli paylastim, eksik yanlis olabilir. Kisaca benim ongorum orta bir kanala TBM degeri ne ise 20ye bolun oyle dusunun.

kanal kalitesine gore odeme oluyor, basit bir hesapla ( ornek hesaplama ) ornegin 1000 kere reklam gosterimi durumunda, ortalama 20 kanalda reklam tiklamasi olur ( TO % 2 olarak ortalama dusunursek ), bu durumda ortalama bir kanal TBM degerinin yaklasik 20de 1ini alacaktir, yani TBM degeri 55dolar ise bu kanala 2.75dolar tbm gelir, tiklama azalirsa tbm yukselir, kanal kalitesi artarsa tbm yukselir, yani benzer dusunce ile o reklama az kisi tiklayip sizin kanaliniz da yuksek kalite ise 10-15dolar ve uzeri de tbm alabilirsiniz. Tamami kendi dusuncem ve kendi deneyimlerimde elde ettigim veriler, sadece bilgi amacli paylastim, eksik yanlis olabilir. Kisaca benim ongorum orta bir kanala TBM degeri ne ise 20ye bolun oyle dusunun.

bir bakıma haklısınız google kesinlikle kaliteye önem veriyor kalite ne kadar iyi olursa tbmler o kadar artıyor fakat bildiğim birşey varsa görüntüleme ile tıklama ilişkisinde dediğiniz gibi 55$ olan kelime de izlenme-tıklamaya göre 2,75$ vermez hani o denk gelmiştir.yani bu ilişki biraz anlamsız olur.Ama genel olarak size katılıyorum kesinlikle kalite çok önemli.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri