Gerikafalı,anlayışsız bi baba ile ne yapılır?

amkde

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar

Nasıl başlıyacağımı bilemiyorum ama geri kafalı bi babam var.Neden geri kafalı diye sorucaksınız.

Yemek yiyoruz.Bugünde bahçede yiyelim dedik hem annem bi yandan yer hemde bi yandada dayıma yedirir.Hem bi temiz hava almış olur dedik.Babam geldi oturdu sofraya sineğin içinde bize yemek yediriyorsun diye anneme kızdı.(Normaldede geri kafalıdır bugüne özel birşey değil.)(Bilmiyorum belkide dayım ile nenem'e(Alzaymır) bizim evde bakıldığı için kızgındır.Dayım ve nenem bir süre gelip bizde kaldığı zaman kızgınlığı 2 kat artmaktadır.

Ben öyle tespit ettim.)Yemek yerken boğazımdan lokmalar zor geçti.Artık kalkıp gitsede yukarıda televizyonunu izlese diye dua ettim.Annem pazar'dan aldığı eşyaları yukarı taşıyordu bende yardım edeyim dedim.Yukarı getirdim."Sen bu eve ilaç atmıyormusun" diye anneme kızıyor.Bende o sırada annem eşyaları dolaba yerleştirsin diye bir bir veriyordum.

Sürücü kursuna gidiyorum eğitim'ler bitti.Aradım bugün sürücünü kursunu ağustos ayının sonunda sınav var.Git diyor iş bul evde ya..ak mı var bekliyorsun akşama kadar dedi.Bende dedim baba para'ya ihtiyacın varsa verebilirim dedim.Döndü arkasına baktı "Ne diyorsun oğlum sen" diye bana kızdı.

Laf anlatsan laf anlamaz.Şimdi hatırladım bundan 2 sene önce tarlada çalıştık.Geldik dedem'lerin evinde banyo yoktu.Gir dedi tuvalette banyo yap (O kadarda bi acelemiz yoktu kendi evimize gidicektik.) Tamam dedim yapayım suyu doldurdum bi elledim su buz gibi "Baba dedim biraz suyu ısıtalım" gerek yok hava sıcak iyi gelir dedi.(Havanın falan sıcak olduğu yok yanlış hatırlamıyorsam yazdan çıkıyorduk.)Buz gibi suyu tuvalette titreye titreye üstüme döktüm.Sonra kendisi girdi."Hakkatten su soğukmuş dedi.Kendisi suyu ısıttı sıcak suda banyo yaptı.Sonra dönerken arabada kustum zaten yarınıda hasta oldum.Yani sormak istediğim böyle bi baba ile ne yapılır.Eminim bu kadar anlayışsız bi babanız yoktur.Bi tavsiye verin lütfen.

hocam sonuçta baba yanlış anlama ama keşke babam hayatta olsaydıda oda bole olsadı

Valla Dostum Allah Yardımcın Olsun. Ama sonucta Babatır Atatır. Mehşur Bi Laf Vardır Kula Bela Gelmez Hak Yazmadıkca Hak Bela Yazmaz Kul Azmadıkca Diye. Herkez Sonunda Yaptıgını Bulur. Hayatta Bol Şans

sabr edin hocama ayrı eve çıkmayı düşünmeyin annenizin yanında olun

6 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.
10 YAŞINDA :Babam çok şey biliyor.
15 YAŞINDA :Ben de babam kadar biliyorum.
20 YAŞINDA :Babamın da pek fazla birşey bildiği söylenemez.
30 YAŞINDA :Bir kere de babamın fikrini sorsam fena olmayacak.
40 YAŞINDA :Ne de olsa babam bazı şeyleri biliyor.
50 YAŞINDA :Babam herşeyi biliyor.
60 YAŞINDA :Ahh ! Keşke babam hayatta olsaydı da kendisine danışabilseydim...

Hocam babanız ağır bir işte veya stresli bir işte flan mı çalışıyo? bilmiyorum youtube'dan nasıl kazanıyorsunuz ama sizin isterseniz para verebilirim lafı ona şimdi adam oldun da bana para mı veriyosun gibi gelmiş olabilir. Allah kolaylık versin zor...

akıllı olacaksın ve akılı davranacaksın. huyunua göre gideceksin. sen onu o seni yönlendirmicek..yaratıcı olacaksın. madem babana öyle diyorsan evdeki akıllı da sen ol.

Babana yanlış yaptığı yerde baba yanlış yapıyorsun deyip uyarabilir, karşı çıkabilir hatta kızabilirsin. Sonuçta baban şuan sizin hakkınızı gasp ettiğinin farkında değil hatta bir süre sonra bir baba evladını nasıl eğitiyorsa sen de onu eğitebilirsin. Tüm bunları hem kendin,hem ailen, hem de onun için yapabilirsin. Bu yaptığın saygısızlık filan olmaz hatta çok da sevap kazanırsın babanın bu tavırlarını en aza çekersen hem o hem siz mutlu olursunuz kardeşim

1. Bi insanın kendi evinde evin esas ahalisi dışında birilerini kabul edememesi çok absürt bişey değil . 2. Baban senden hayatı tanımanı nahoş bi şekilde istemiş olabilir , 3. baban çok düşüncesiz bi insan olabilir ama ne olursa olsun sen eğer bu kadar dolduysan uzun süredir birşeyler batıyordur ki sana içini dökme ihtiyacı duymuşsun . Huyuna git , gün gelir kendi evine çıkarsın kendi hayatını kurarsın . En önemlisi babanı iyi gözlemle , hoş olmayan davranışlarını ilerde kendi çocuklarına karşı sergileme en azından :)

21 yaşındayım 14 yaşında ayrıldım evden 7 yıldır uzaktayım kafam rahat ama yeri geliyor özlüyorum da tabi en çokta bayramlarda kimse senin evine gelmiyor sen tanımadığın için kimseye gidemiyorsun 3-5 tanıdığın ile de telefonda bayramın kutlu olsun diyip geçiyorsun dahası yok anamızın babamızın kıymetini bilelim :)

Bol bol Doğru yolu bulması için Dua et en etkili yoldur dua
Baba hakkı ne olursa olsun ödenmez
Eksikliğini hissettirmesin Rabbim kimseye

buradaki yorumlarla bir yere varamazsın bunun bir çözümünün olduğu düşünmüyorum babamın değiştirmek yerine kendince bu olaylara katlanma gücü yarat.Babanla çok birlikte olmamaya çalış babanın düzeleceğin sanmıyorum o yüzden sana hayal satmak istemiyorum.Allah yardımcın olsun sabret çok yakında hepimiz gideceğiz bu dünyadan herşey boş.

Sorun bende değil ki adamın kendinde.Ufacık kıvılcım'dan bile ateş yapıyor.Ben kalkıp adama birşey söylesem veya birşeyin doğrusunu söylesem "Ne diyon oğlum sen" diye üstüme yürür.

Babamla geçindiğimiz yine olmuştur ama insan üzülüyor işte.
Huzurum olsunda zengin veya fakir olmuşum hiç önemli değil.

Tabiki babaların hakkı ödenmez sonuçta beni bu yaşa kadar beslemiş büyütmüş.Ama bu anlayışsız tavırları gerçekten beni yoruyor.

Son düzenleme:
yılların hayat mücadelesi var.az anlayışlı olmaya çalış diyeceğim ama baba olmadan anlayamazsın.he senin baban çok mu anlayışlı dersen,benim ki seninkinden de kalasdır :D

bence paran varsa babana değil de annene güzellik yap.git market,pazar alışverişini yap evin,ufak güzel bir hediye al.baban bağırır çağırır geçer tv karşısına oturur ama annen bakmakla yükümlü oldukları için sabahtan akşama kadar yerine oturamaz belki de.

Üzerinden 1 sene geçti hala aynı,zaten değişmesinide beklemiyorum.

Anneme biriktirdiğim para ile bulaşık makinası aldım.Babam gelmiş anneme elinde yıka diyo eskiden çamaşır makinesi mi gördün diyor.Annemin babama parası neyse vereyim demesi ve gene babamın kızması.Böyle beynini si........ herifinden ne bekliyorsun.Ya arkadaş allah razı olsun bizi gene okuttu büyüttü hakkını ödeyemem fakat vallahi yemek yerken boğazımdan lokmalar zor geçiyor.Artık içimden kalksada gitse bi rahat rahat yesek diyorum.
Tahminim kendi annesi veya bi yakını olsa bu durum böyle gelişmezdi.Çünkü evde bi kişinin özürlü olması ve sürekli bağırması,nenemin alzheimer olması

Ergen ergen konuştuğumu düşünebilirsiniz ama kesinlikle değil,arkadaş ilk sayfada yazmış 20-30 yaşında şöyle şöyle diye kesinlikle böyle düşüneceğimi zannetmiyorum (ama keşke düşünsem)

Tamamen teknoloji düşmanı bi adamdır.Abim ile bi youtube projemiz var büyük çaplı fakat hep int. aldığımız şeyleri gizli saklı alıyoruz bi yerde saklıyoruz (canavar,boya tabancası) gibi babam bunu duysa bize baya bi kızacağına eminiz hatta kendi paramız ile alıyoruz.21 yaşındayım abim 22 yaptığı muamele ufak çocuk muamelesi,konu nerden nereye gidiyor neyse arkadaşlar gece gece yine içimi dökeyim diye yazdım.Her sene (ki o zamana kadar yaşarsak) konuyu güncellemeye çalışıcam.

Babam yaşasaydıda hergün fırça atsaydı forumda baban hakkında bahsetmen bile üzücü birşey aile içi olur böyle seyler..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri