Google API Sistemi ile Kontrol Edilen Hesaplar

AntonioMontana

Kayıtlı Üye
Baslıktada belirttigim gibi arkadaslar örnegin botlardaki kanal kontrolleri bildiginiz gibi API sistemi ile gerceklesiyor.
Peki Google bu API sistemi ile yapılan tüm islemleri inceleme altına alıyor mu ?

Edit:Az önce bot kontrol yaptı ve bende asagıdaki adresden hesaba giris yapan ülke yerlerine baktım.
02:53 bot telif silme yapmıs ve ben baktıgımda tam 02:53 den Macaristandan giris yapılmıs.

https://security.google.com/settings/security/activity?hl=tr

toplu kanal kapanmaların sebebi bu olabilir mi?

toplu kanal kapanmaların sebebi bu olabilir mi?

Orasını bilemicem fakat baska bir forumda API'lerde inceleme yoktur diyen bir kac kisi gördüm.Bence koskoca Google öyle API'leri bos bırakmaz.Mutlaka API'ler üzerinden birseyler yapıyorlardır.
Kanal kapanmalarına gelince zaten toplu olarak kanalım kapandıgı icin bu secenek üzerindede duruyorum.
Bu konu hakkında bilgisi olanları konuya bekliyoruz.

Bu sistemi kullanmayanlar yani botlarla yukleme yapmayanlar veya ytpro kullanarak yukleme yapanlar toplu kapanma yasayip yasamadiklarini yazarsa api olayi aciga kavusur

GT-I9500 cihazımdan gönderildi

Bende merak ediyorum cevabı.
smile.png
Kafam karıstı biraz :)

3 aydır spam yapıyorum bot kullanmıyorum daha kapanan kanalım olmadı.

Orasını bilemicem fakat baska bir forumda API'lerde inceleme yoktur diyen bir kac kisi gördüm.Bence koskoca Google öyle API'leri bos bırakmaz.Mutlaka API'ler üzerinden birseyler yapıyorlardır.
Kanal kapanmalarına gelince zaten toplu olarak kanalım kapandıgı icin bu secenek üzerindede duruyorum.
Bu konu hakkında bilgisi olanları konuya bekliyoruz.

toplu kapandı derken mesela botu kenara bırakırsak aynı IP üzerinden hiç girmedin mi bu kanallara? aynı adsense'e bağlamadın mı? aynı browser üzerinden farklı IP ile de olsa girdin mi hiç?

bu api'den dolayı zincirleme banlanma ve kanal kapanma olayı gerçek olabilir.
şimdi bu konuyu okuyunca tekrar düşündüm, birkaç gün önce kanallarımın çoğu uçtu.
tek kapanmayan kanallarım api'si bot'a girilmeyenler oldu.
hatta farklı bir gmail hesabındaki kanalım dahi kapandı içeriğinde hiç video olmamasına rağmen(aynı api'yi kullanıyordum onda da).

iwocan hocaya bunu cok sordum. basklarına da. verdikleri ortak cevap sıkıntı olmaz yönünde. iran olmasın da ne olursa olsun sıkıntı yaratmaz dıyorlar.

şayet gecen ay bi hesabı 3 farklı bottan yönettiğimi biliyorum.surekli bu adresten de kontrol ediyordum. floransa macaristan tr diye devam ediyordu. hesap hala ayaktan yani bir sıkıntı olmuyor. bakın keyfinize :cool:

Arkadaşlar API'nin hesaplarınız ile uzaktan yakından alakası yoktur, bir program geliştirilir, örneğin slayt programı. Google bu program üzerinden kullanıcının yükleme yapabilmesi için bir API sistemi geliştirmiştir.
API, Analitik, Adsense, Youtube, Youtube analitik ve Google'ın sağlamış olduğu hizmetleri kendi projenizden takip etmenizi sağlar, bu bir anlamda facebook uygulaması gibi de denilebilir.
Her gün tek tek analitiğe, adsense ve diğer hizmetlere giriş yapmak yerine projenizde kullandığınız panele entegre edebilir ve bu sayede panelde işlem yaparken aynı zamanda sitenizin google üzerindeki gelişmelerini filan takip edebilirsiniz. Örneğin adsense günlük 100 vermiş bize limit, bu da uygulamanız üzerinden 100 defa adsense bilgilerinizi alabileceğiniz anlamına geliyor. Son olarak Google sizin hangi program üzerinden yükleme yaptığınıza değil, ne yüklediğinize ve o yükleyiciden aldığı IP-lokasyon bilgilerine baktığını bilmenizde fayda var. Free Youtube Uploader programını bilmeyeniniz yoktur herhalde, dünyada kabul edilmiş güçlü sponsorları olan bir uygulama. Ona API giriliyor mu? -Hayır. Her gün yüzbinlerce yılda yüzmilyonlarca video yükleniyor o program üzerinden API'yi dert eden var mı? Siz de takılmayın bu konuya. En azından şimdilik.
Sevgi saygı.

toplu kapandı derken mesela botu kenara bırakırsak aynı IP üzerinden hiç girmedin mi bu kanallara? aynı adsense'e bağlamadın mı? aynı browser üzerinden farklı IP ile de olsa girdin mi hiç?

Her zaman farklı ip ile hesaplara girerim.Fakat bazen hesaba girerken telefon onayı istiyor.
Hesabınıza izinsiz giris yapıldı v.s.Tabi ben direk gecistirirdim.Fakat giris yerlerine bakayım dedim.
Macaristan lokasyonlu giris olmus ondan dolayı sanırım giriste tel onayı istedi.
Ardından 15 gün önce yükleme yaptıgım IP ile dün gece yükleme yaptıgım IP Macaristan lokasyon görünüyor ve
IP'lerde birebir aynı.
Benimde sormak istedigim bu.Google API'yi takip etmiyorsa eger neden bu giris yerlerinin Loglarını tutuyor ?

Baslıktada belirttigim gibi arkadaslar örnegin botlardaki kanal kontrolleri bildiginiz gibi API sistemi ile gerceklesiyor.
Peki Google bu API sistemi ile yapılan tüm islemleri inceleme altına alıyor mu ?

Edit:Az önce bot kontrol yaptı ve bende asagıdaki adresden hesaba giris yapan ülke yerlerine baktım.
02:53 bot telif silme yapmıs ve ben baktıgımda tam 02:53 den Macaristandan giris yapılmıs.

Artık yorum sizin.

https://security.google.com/settings/security/activity?hl=tr

hocam normalde sizi tanımam sizde beni tanımazsınız.

Ama geçenlerde bir mesajınızı okudum. Az kalsın kullandığım boyu değiştiriyordum ( ytkazan.com botundan videoyap.com a geçeektim.)

bundaki en büyük etken ise sizin bilip bilmeden konuşmanızdır.

Tam olarak emin olmadığını konu hakkında konuşmayı artık kesmeniz gerekyor. benim gibi insanları yanlış yönlendiriyorsunuz çünküü!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Botlarda Kontroller API ile yapılmaz. Burada siz dersenizki API ile yapılıyor kontroller. araştırmayı sevmeyenler insanlar sizin bu cahil yorumunuza kanır.Ben araştırdım ve hiçbir botta api ile kanal kontrolünün yapılmadığını anladım. ve kendi botumda kaldım.

Sizden tek istediğim şudur; Bilmediğiniz konularda konuşmayı ve insanları yönlendirmeyi kesin artık. bilip bilmeden konuşuyorsunuz.

Ama geçenlerde bir mesajınızı okudum. Az kalsın kullandığım boyu değiştiriyordum ( ytkazan.com botundan videoyap.com a geçeektim.)

Tam olarak emin olmadığını konu hakkında konuşmayı artık kesmeniz gerekyor. benim gibi insanları yanlış yönlendiriyorsunuz çünküü!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Botlarda Kontroller API ile yapılmaz. Burada siz dersenizki API ile yapılıyor kontroller. araştırmayı sevmeyenler insanlar sizin bu cahil yorumunuza kanır.Ben araştırdım ve hiçbir botta api ile kanal kontrolünün yapılmadığını anladım. ve kendi botumda kaldım.

Sizden tek istediğim şudur; Bilmediğiniz konularda konuşmayı ve insanları yönlendirmeyi kesin artık. bilip bilmeden konuşuyorsunuz.

Güzel kardesim sen sanırım yazdıklarımı iyi okumadın.Benim kanallarım toplu kapandıgı icin bende kendimce cözüm alternatifleri üretiyorum.
Zaten bu konu hakkında net bir bilgim olsa burada konu acıp sizin fikirlerinizi sormazdım.
Az önce yeni hesap actım ve 1 saat sonra Bot kontrol yaptı ardından lokasyonu farklı yerden giris yapılmıs göründü.
Sizde kendiniz IP adresi ile karsılastırın Macaristan lokasyonu acaba IP'ler aynı mı ?
Ben sadece bot üzerinden giris yapılan bu farklı lokasyonların hesaplara bir zararı varmıdır onu sormak icin konu actım.

http://i.hizliresim.com/9X2jrN.jpg

Güzel kardesim sen sanırım yazdıklarımı iyi okumadın.Benim kanallarım toplu kapandıgı icin bende kendimce cözüm alternatifleri üretiyorum.
Zaten bu konu hakkında net bir bilgim olsa burada konu acıp sizin fikirlerinizi sormazdım.
Az önce yeni hesap actım ve 1 saat sonra Bot kontrol yaptı ardından lokasyonu farklı yerden giris yapılmıs göründü.
Sizde kendiniz IP adresi ile karsılastırın Macaristan lokasyonu acaba IP'ler aynı mı ?
Ben sadece bot üzerinden giris yapılan bu farklı lokasyonların hesaplara bir zararı varmıdır onu sormak icin konu actım.

http://i.hizliresim.com/9X2jrN.jpg

Benim bu konuya mesaj yazmam ne kadar etik olur onu bilemiyorum ama bir konuda sizi aydınlatmam gerekiyor. Lütfen kimse mesajımı diğer botları karalamak olarak algılamasın sadece yanlış bildiğiniz/anladığınız bazı şeyleri hesaplarınız ile alakalı olduğu için bilmenizde fayda görüyorum.
İlk mesajımda size API ile yükleme sisteminden bahsettim API anahtarının yüklemeleriniz ile alakalı olmadığını Google'ın yüklediğiniz videolar ile ilgilendiği doğrudur fakat bu YÜKLEME KISMIYDI;
Bir arkadaşımız kontrollerin API ile yapılmadığını, diğer arkadaşımız ise API ile yapılan kontrollerden ötürü bir zararı olur mu diye yazmış.
API'yi eğer kötü amaçla kullanırsanız, örneğin 400 videolu bir kanala tarayıcı ile hiç girmeden sadece API ile videolardaki telif eşleşen kontrolünü yapıp yine API ile bu sorunlu videoları sildirirseniz bu Google için hesabınızda normal olmayan bir etkinlik olarak kaydedilir, bu etkinlikler çok fazla göze batarsa sıkıntı yaşayabilirsiniz. Mesela biz YTPRO'da bu işlemleri API ile değil tarayıcı üzerinden yaptırıyoruz ama diğer botların sistemi hakkında bilgi sahibi olmadığım için onların adına benim cevap vermem uygun olmaz.

Benim bu konuya mesaj yazmam ne kadar etik olur onu bilemiyorum ama bir konuda sizi aydınlatmam gerekiyor. Lütfen kimse mesajımı diğer botları karalamak olarak algılamasın sadece yanlış bildiğiniz/anladığınız bazı şeyleri hesaplarınız ile alakalı olduğu için bilmenizde fayda görüyorum.
İlk mesajımda size API ile yükleme sisteminden bahsettim API anahtarının yüklemeleriniz ile alakalı olmadığını Google'ın yüklediğiniz videolar ile ilgilendiği doğrudur fakat bu YÜKLEME KISMIYDI;
Bir arkadaşımız kontrollerin API ile yapılmadığını, diğer arkadaşımız ise API ile yapılan kontrollerden ötürü bir zararı olur mu diye yazmış.
API'yi eğer kötü amaçla kullanırsanız, örneğin 400 videolu bir kanala tarayıcı ile hiç girmeden sadece API ile videolardaki telif eşleşen kontrolünü yapıp yine API ile bu sorunlu videoları sildirirseniz bu Google için hesabınızda normal olmayan bir etkinlik olarak kaydedilir, bu etkinlikler çok fazla göze batarsa sıkıntı yaşayabilirsiniz. Mesela biz YTPRO'da bu işlemleri API ile değil tarayıcı üzerinden yaptırıyoruz ama diğer botların sistemi hakkında bilgi sahibi olmadığım için onların adına benim cevap vermem uygun olmaz.

Parmaklarına saglık kardesim.Ben de sadece bunu ögrenmek istemistim.
API ile yapılan islemlerde bir sıkıntı olur mu diye.
Tekrardan yorum ve yardımın icin tesekkür ederim.

[MENTION=2357]iwocan[/MENTION] , [MENTION=705]Rigobert[/MENTION] , [MENTION=30]Web_Scripti[/MENTION]

Konu başlığı Saçma.

"Api ile kontrol edilen hesaplar" dan tam olarak kastı nedir kullanıcının?
Ben yanlışsam düzeltin. bu arkadaş kullandığı botta, Hesap kontrollerini API sistemi ile yapıldını sanıyor.

Lafı dolandırmayı sevmem öyle birşey yok. API ile telif silme, parakazanma açma olayları olmaz.

Diğer sistemler adına konuşmuyorum. Benim sistemimde bottan, kontrolden ötürü kanal kapanması yaşanmaz.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri