Google bizi mi kazıklıyor? [USD/TL Kuru]

• Kullanıcı Ozzy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

Ozzy

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar biliyorsunuz ödemeleri bir süredir TL olarak alıyoruz. TL olarak almadan önce kendi adıma konuşmak gerekirse TBM 0,05-0,07$'dı ve dolar 1.50-1.70 TL arasındaydı. TL'ye geçtikten sonra kur farkını hissetmedik ama şuanda dolar 2,60 TL ve TBM 0,10 TL'ye sabitlenmiş. Ufak bir hesapla dolara çevirdiğimde TBM'nin 0,03$'larda olduğunu fark ettim.

Sizce bu durumda Google kur farkından da kâr etmiyor mu? Tık başına yaklaşık %30-40 kaybımız var ve bence bu hiç de umursanmayacak bir kayıp değil.

aynen geçenlerde buda benim kafama takıldı 2014ün son çeyreğinde dolar 2.10 - 2.20 seviyelerinde iken adsense raporlarında tbm tl cinsinden ortalama 0.12 TL idi fakat şimdi dolar 2.50 sevilerinden aşağı inmiyor belirli bir süredir fakat tbm nin oranı 2015in ilk 3 ayında ortalama 0.08 TL

ya bize gelir getiren reklamlar eski reklamlar

yada gerçekten google bizi kekliyor

Googleyi bilmemde PayPal sağlam kazıklıyor :D

kazıklasa nolcak kazıklamasa nolcak herkez mecbur kullanıyor :) her türlü iteliyolar illa

Ulan bir gün şu forumda google olmasa ne yapardık?, google iyi ki var, google sayesinde para kazanıyorum iyi ki varsın, şeklinde başlık görmedim hep google tıklarımı saymıyor, alçak google, adsense hesabımı kapattı, google para kazanmamı kapattı vs... :D amma nankörsünüz

Ya internetten para kazanıyorsunuz, google gibi velinimet var. Birde 1-2 kuruşun hesabını yapıyorsunuz ha. :) Geçen sene 500 dolar kazandıran Türkçe özgün kanalım bu sene 150 doları anca görüyor ama yinede şikayetim yok.. Şunuda unutmayın youtube'dan para kazanma TR ye açık değil normalde. Buna rağmen bazı şeyler görmezden geliniyor siz hala kuruşcukların hesabını yapıyorsunuz ha. :) Paypal'dan bahsetsen hadi eyvallahta.. Google bu ya. Para kaynağımız ne yapsa yeridir demekten başka şansımız var mı?

Üç beş kuruşun peşine düşmek istemiyorum ama kazanılan parada çok etki ediyor. :)

Kuruş diyip geçmemek gerek +0.02 tbm bile çok fazla fark yaratır.Örn. Günlük 40 k izlenim alan birinin to %7 diyelim tbm de 0.10 diyelim bu hesaba göre 40k=280 TL. Aynı şeyi 0.12 tbm ile yapınca 40k=336 TL Fark= 56TL Bence hiç az bir rakam değil :)

Tbm dolardan TL'ye döndüğünde ciddi düşüş oldu gerçektende. Bunu bende hep düşünüyorum ama düşündüğümle kalıyorum sonuçta ne yapabiliriz.

Normalde dolarken tbm 0,12$ felandı benim hep tl geçince ilk ay 0,18TL felan oldu sonra hooop 0,11'lere indi. Şimdide 0,07 şaka gibi. İçerik türkçe olsa neyse diyeceğim ama bildiğin ingilizce.

Bunu ilk geçen sene yazın TL'ye geçince ben yazdım zaten.
Matematiğe vurmaya bakınca, geçen yaz 0.12$-0.14$ olan tbm TR'ye geçince 0.18Tl olması lazımken geçen yaz 0.11-.012Tl düşmüştü.
O zaman ben 1 e 2 diye hesaplarlar demiştim sağlam bir düşüş yaptı adsense.
Sonra 0.10Tl sabit oldu Tbm.

Bu sene başından beride 0.09-0.08-0.07tl Tbm'de sürünüyoruz.
Buda Google reklam politikası ve kazançların Yayıncıya daha az yansıtılması diye düşünüyorum.
Bu seneye bakılacak olursa bugünler yine iyi günlerimiz ben artık düzeleceğini düşünmekten vazgeçtim.
Bu iş ne kadar çok yayılırsa o kadar AZ kazanırız dedik çoluk-çocuk İnci'de YT'den para kazanmayı anlatıyorum diye başlık açıyor.
Ne kadar çok Yayıncı o kadar AZ KAZANÇ.
Sonuçta Google yayıncılara bölüyor bu reklamları.
TBM zaten yıl başından itibaren en yüksek 0.09 oda yabancı içerik ABD yanlış anlaşılmasın.
0.08 sabitledi 1 aydır geçmiyor bir üste.

Siz daha bize birşey olmaz biz kazanırız diye yazı yazmaya devam edin.
2013 yazındaki Tbm'lere bir bakak bir 2014 Tbm birde 2015.
Hangisi daha fazla hangisi daha iyi zaten görürsünüz.
Bu günleride mumla arayacağımız günler gelecek gibi görünüyor bunlarda iyi günlerimiz diye laf vardır ya, daha bunlar iyi günlerimiz derim geçerim.

Bunu ilk geçen sene yazın TL'ye geçince ben yazdım zaten.
Matematiğe vurmaya bakınca, geçen yaz 0.12$-0.14$ olan tbm TR'ye geçince 0.18Tl olması lazımken geçen yaz 0.11-.012Tl düşmüştü.
O zaman ben 1 e 2 diye hesaplarlar demiştim sağlam bir düşüş yaptı adsense.
Sonra 0.10Tl sabit oldu Tbm.

Bu sene başından beride 0.09-0.08-0.07tl Tbm'de sürünüyoruz.
Buda Google reklam politikası ve kazançların Yayıncıya daha az yansıtılması diye düşünüyorum.
Bu seneye bakılacak olursa bugünler yine iyi günlerimiz ben artık düzeleceğini düşünmekten vazgeçtim.
Bu iş ne kadar çok yayılırsa o kadar AZ kazanırız dedik çoluk-çocuk İnci'de YT'den para kazanmayı anlatıyorum diye başlık açıyor.
Ne kadar çok Yayıncı o kadar AZ KAZANÇ.
Sonuçta Google yayıncılara bölüyor bu reklamları.
TBM zaten yıl başından itibaren en yüksek 0.09 oda yabancı içerik ABD yanlış anlaşılmasın.
0.08 sabitledi 1 aydır geçmiyor bir üste.

Siz daha bize birşey olmaz biz kazanırız diye yazı yazmaya devam edin.
2013 yazındaki Tbm'lere bir bakak bir 2014 Tbm birde 2015.
Hangisi daha fazla hangisi daha iyi zaten görürsünüz.
Bu günleride mumla arayacağımız günler gelecek gibi görünüyor bunlarda iyi günlerimiz diye laf vardır ya, daha bunlar iyi günlerimiz derim geçerim.
Katılıyorum.Google Youtube'dan beklediği cironun altına inmesinden dolayı yayıncılara daha az yansıtıldığını düşünüyorum bende.

Arkadaşlar biliyorsunuz ödemeleri bir süredir TL olarak alıyoruz. TL olarak almadan önce kendi adıma konuşmak gerekirse TBM 0,05-0,07$'dı ve dolar 1.50-1.70 TL arasındaydı. TL'ye geçtikten sonra kur farkını hissetmedik ama şuanda dolar 2,60 TL ve TBM 0,10 TL'ye sabitlenmiş. Ufak bir hesapla dolara çevirdiğimde TBM'nin 0,03$'larda olduğunu fark ettim.

Sizce bu durumda Google kur farkından da kâr etmiyor mu? Tık başına yaklaşık %30-40 kaybımız var ve bence bu hiç de umursanmayacak bir kayıp değil.

Dolar 1.50 ikende kazancının vergisini vermiyordun, şimdide vermiyorsun
Onu napçaz :cool:

googledan pra kazanıyoruz.kimi der google bizi dolandırıyor google bizi kadırıyor.e yapmayın beyler bu işi.gelir mi düşük.daha çok kanal açın.şu nimetin hala kötü yönlerini görmeye çalışmayın.

Ekim 2014 ile Mart 2015'i karşılaştırma yaptım aynı içerik olduğu halde %50 düşüş var kazançta.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri