Google play developer hesabı açmakla ilgili birkaç sorum var

• Kullanıcı Maze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Mobil Uygulamalar Android & IOS

Maze

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar google play developer hesabı açıp oyun/uygulama yükleyerek para kazanmak istiyorum.Ancak çok fazla bilgim yok nette de çok bilgi kirliliği var.Sizlere sorularım:
1)Google play developer hesabı için ne kadar ücret yatırmak gerekiyor?25 dolar diye gördüm doğru mu?
2)Ben şu anda kendim üst seviye uygulama deliştirecek düzeyde değilim.Bu yüzden çeşitli sitelerdeki satıcılardan satın almak istiyorum.Biriyle yazıştım.Dedim ki benim satın aldığım uygulamayı başkalarıda satın alabilir.Bu yüzden ban yemez miyim diye sorum.(Çünkü google play özgün oyun/uygulamaları kabul eder.)Adam bana döküman hazırladım.Ona uyarsan sorun yaşamazsın dedi.Ancak genede ban yersen ödediğin ücreti sana iade ederim dedi.Ben ban yememek istiyorum yoksa bütün emeklerim ödeyeceğim paralar boşa gidecek.Ban yememek için ne yapmalıyım?
3)Birde uygulamayı yüklemeden önce bana ait olduğunu bildiren lisans yapmam gerekiyormuş.Bunu nasıl yapıcam.Yani uygulamanın lisansını nasıl alırım?
Son olarakta sizin tavsiyeleriniz nedir.Ban yemek istemiyorum.Sorunsuz google play developer hesabına nasıl sahip olabilirim?Bilgilendirirseniz sevinirim.

Arkadaşlar google play developer hesabı açıp oyun/uygulama yükleyerek para kazanmak istiyorum.Ancak çok fazla bilgim yok nette de çok bilgi kirliliği var.Sizlere sorularım:
1)Google play developer hesabı için ne kadar ücret yatırmak gerekiyor?25 dolar diye gördüm doğru mu?
2)Ben şu anda kendim üst seviye uygulama deliştirecek düzeyde değilim.Bu yüzden çeşitli sitelerdeki satıcılardan satın almak istiyorum.Biriyle yazıştım.Dedim ki benim satın aldığım uygulamayı başkalarıda satın alabilir.Bu yüzden ban yemez miyim diye sorum.(Çünkü google play özgün oyun/uygulamaları kabul eder.)Adam bana döküman hazırladım.Ona uyarsan sorun yaşamazsın dedi.Ancak genede ban yersen ödediğin ücreti sana iade ederim dedi.Ben ban yememek istiyorum yoksa bütün emeklerim ödeyeceğim paralar boşa gidecek.Ban yememek için ne yapmalıyım?
3)Birde uygulamayı yüklemeden önce bana ait olduğunu bildiren lisans yapmam gerekiyormuş.Bunu nasıl yapıcam.Yani uygulamanın lisansını nasıl alırım?
Son olarakta sizin tavsiyeleriniz nedir.Ban yemek istemiyorum.Sorunsuz google play developer hesabına nasıl sahip olabilirim?Bilgilendirirseniz sevinirim.

1 - 25 dolar tek seferlik ücret ödenir

2 - Piyasada yazılımcı arkadaş çok var farklı kişilerden fiyat al birisi 250 birisi 50tl diyebiliyor aynı iş için, ytpara ve r10 da bulabilirsin bende bulman konusunda çalıştığım arkadaşlara yönlendirebilirim seni. Aynı oyunları yayınlayabiliyorsun ama belirli kurallar var. Oyunun bir kısmını değiştirmen gerekiyor bu işlemede reskin deniyor. İsim,logo ve oyun içi değişimler. Satışta olan oyunlarım var düşünürsen uygun fiyattan yardımcı olurum

3- uygulamanın çıktısını alırken bir key dosyası verir yazılımcı sana. O key dosyası ve belirlediğin şifren ile güncelleme atabilirsin uygulamana. Eğer şifreyi ve o dosyayı kaybedersen uygulamana güncelleme atamassın.

Telif haklarına dikkat ederek, kullanıcıları yanıltıcı içeriklerden kaçınarak bandan korunabilirsin.

Google Play hesabı açarken dikkat et kullanmadığın bir mail olsun çünkü ileride devir etmek, satmak istersen direk mail ile veriyorsun hesabı yani daha sonra mail değiştirmek mümkün değil

1 - 25 dolar tek seferlik ücret ödenir

2 - Piyasada yazılımcı arkadaş çok var farklı kişilerden fiyat al birisi 250 birisi 50tl diyebiliyor aynı iş için, ytpara ve r10 da bulabilirsin bende bulman konusunda çalıştığım arkadaşlara yönlendirebilirim seni. Aynı oyunları yayınlayabiliyorsun ama belirli kurallar var. Oyunun bir kısmını değiştirmen gerekiyor bu işlemede reskin deniyor. İsim,logo ve oyun içi değişimler. Satışta olan oyunlarım var düşünürsen uygun fiyattan yardımcı olurum

3- uygulamanın çıktısını alırken bir key dosyası verir yazılımcı sana. O key dosyası ve belirlediğin şifren ile güncelleme atabilirsin uygulamana. Eğer şifreyi ve o dosyayı kaybedersen uygulamana güncelleme atamassın.

Telif haklarına dikkat ederek, kullanıcıları yanıltıcı içeriklerden kaçınarak bandan korunabilirsin.

Google Play hesabı açarken dikkat et kullanmadığın bir mail olsun çünkü ileride devir etmek, satmak istersen direk mail ile veriyorsun hesabı yani daha sonra mail değiştirmek mümkün değil

Sağol hocam güzel anlatmışsında 2 konuda sorun görüyorum.Sizin bu bahsettiğiniz key.Ben diyelim bir yerde aldım bana verilen key başkasına da verilmeyecek mi?Birde ben bazı görüntüler incelemiştim uygulamayla ilgili dökümanda lisans key diyor.Herkes aynı uygulamayı indirince aynı lisans key içinde olmyacak mı?Son olarak ta telif hakkını oyunun nasıl alıcam yardımcı olursan sevinirim?

Sağol hocam güzel anlatmışsında 2 konuda sorun görüyorum.Sizin bu bahsettiğiniz key.Ben diyelim bir yerde aldım bana verilen key başkasına da verilmeyecek mi?Birde ben bazı görüntüler incelemiştim uygulamayla ilgili dökümanda lisans key diyor.Herkes aynı uygulamayı indirince aynı lisans key içinde olmyacak mı?Son olarak ta telif hakkını oyunun nasıl alıcam yardımcı olursan sevinirim?

Hocam bir oyun kodu satin aldin diyelim bir siteden ordan indirdiğin zaman uygun bir programla dosyalar açılır. Unity veya android studio gibi bunlarla apk olusturulur ve bu apk nin bir key dosyasi ve sifresi olusur birde paket ismi.
Paket ismi mesela com.maze.futbol olsun o key sadece bu oyun icin gecerli. Sen ayni kodlarla bir apk daha olusturdun onun ismide com.oyun.maze olsun. Bunların key dosyalari ve sifreleri birbirinden farkli ama icerik olarak ayni oyunlar.

Ayni oyunu ve proje dosyalarini 1000 kiside satin almis olabilir zaten codecanyon gibi sitelerde satin alinma sayisinida gorebilirsin. Paket adi logo isim oyun ici renk vs. Degistirip yayinliyorlar tekrar.

Helix yaz mesela google playe ayni oyundan bir sürü görürsün.

Eger proje dosyasi aldiysan codecanyon gibi yerlerden telif olayi mumkun degil zaten kodun sahibi satiyor.

Ama sen sifirdan oyun yazdirirsan zaten kodlar sadece sende olduğu icin teliflik bir durum soz konusu olmuyor.
Aksi durumlarda kanıt amacli proje dosyalarin key dosyan sifren zaten senin elinde

bende wallpaper uygulamasını gönderdim 1 gğn önce halen inceleniyor. Muhtemelen resimler çok diye.

Incelemeler 3 4 gunu bulabiliyor artik
Sağol hocam.Şunu sormak istiyorum.Ben bir oyun ya da uygulama satın aldığımda google playe yükelmeden önce onu test edebileceğim bir program var mı?
(Bende bluestacks var ama programı nasıl çalışır hale getiricem bilemiyorum)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri