Google SSL Hatası çözümü.

Paramedic

Kayıtlı Üye
Merhabalar arkadaşlar.

Yaklaşık 3-5 gündür bende bu sorundan müzdariptim ve nette henüz bunun tam çözümü bulunmuş değil ancak az önce bu sorunu halledip şuan mutlu sona ulaşmış durumdayım.
Sorunun güvenlik problemleriyle alakalı olduğunu düşündüm çünkü biz internet sitesine bağlanırken bağlanmadan önce windows veya antivirüs programımız otomatik olarak siteyi güvenlimi değilmi diye kontrol ediyor veyada yeni internet yasasıda bu sorunun ortaya çıkmasına sebep olmuş olabilir tam olarak emin değilim.
Ama ben bu kontrolü ortadan kaldırarak hem Tarayıcımın hızını iki katına çıkardım. Hemde Google yavaşlığını ve SSL bağlantı hatalarını giderdim.
Şimdi yaptığım işlemleri sırasıyla sizlerede aktarıcam.

Google Chrome kullanıyorum ve işletim sistemim Windows 7 64bit Ultimate

1. adım: CCleaner ile tüm çerezleri temizleyin.

2. adım: Host dosyasını fixleyin. Şu linkteki programla Hosts dosyasını varsayılanına nasıl sıfırlayabilirim? burdaki dosyayı indirip kurun kurduktan sonrada bilgisayara restart atın.

3. adım: Ağ Paylaşım Merkezini açın. Sol alttaki İnternet Seçeneklerinden Güvenlik sekmesine gelin. ve şu şekilde ayarlayın

ImageThumbnail2.aspx

İnternet seçeneğinin yanındaki "Yerel İnternet" ve "Güvenilen Siteler" içinde aynı işlemi yapın. Çubuğu en aşşağıya getirin ve Korumalı modun tıkını kaldırın ve Uygula deyin. Yasaklı Sitelerin ayarlarına dokunmayın.

Daha sonra yine İnternet Seçeneklerinden İçerik sekmesine gelin. Ortada Sertifikalar bölümünde "SSL Durumunu Sil" görüceksiniz ona tıklayın. Daha sonra tamam diyip çıkın.
ImageThumbnail2.aspx

4. adım: Daha sonra dns ayarlarınızı google veya yandex dns olarak ayarlayın veya bildiğiniz daha iyi bir dns varsa onu kullanın yandex dns şuan için daha iyi gibi duruyor.

Google Dns
8.8.8.8
8.8.4.4

Yandex Dns
77.88.8.8
77.88.8.1

5. adım: Tarayıcınızdaki bilmediğiniz, kullanmadığınız gereksiz bütün eklentileri kaldırın.

6. adım: Antivirüs programının ayarlarından Web sitesi engelleme özelliğini kapatın Ben Malwarebytes kullanıyorum sizde belki ismi değişik olabilir bu ayarın. Biraz ayarları kurcalarsanız mutlaka görürsünüz.

7. adım: Nolur nolmaz siz sağ alt köşeden tarih ve saati bir güncelleyin. Garanti olsun yapmadığımız birşey kalmasın

En nihayetinde mutlu son! siteler acayip hızlandı SSL bağlantısı aldığım sitelerin açılması 1 saniye bile sürmüyor artık.

Umarım sizdede işe yarar

Deneyin ve sonuçlarınızı benle paylaşın lütfen.

Dipnot: Eğer konum yanlış yerdeyse adminlerden ricam doğru yere taşımaları olucaktır teşekkürler

Alıntıdır.

bunlarla ugrasana kadar direk bilgisayarın saat tarih ayarına bakıp yanlışsa düzeltip bilgisayarı baştan başlatmak yetiyor

bunlarla ugrasana kadar direk bilgisayarın saat tarih ayarına bakıp yanlışsa düzeltip bilgisayarı baştan başlatmak yetiyor

sizin söylediğiniz ile arkadaşın anlattıgı farklı hocam :) sizinkinde kırmızı arka plan çıkar SSL hatası verir ama bu arkaadaşın anlattıgında chrome çökmüş gibi görünüyor SSL hatası veriyor

sorun bende mi bilmem fakat bir saattir hiç bir faydasını görmüş değilim. hotspot shield işime yarıyor

yanlışsam düzeltin ama bu sorun google ile ilgili ve sadece google servislerinde bu hatayı aldığımıza göre bizim bilgisayarımızla ilgili herhangi bir değişiklik bunu çözmeyecektir...Sadece ip değiştirici programlar işe yarıyabilir bence çünkü vdsde hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım sorun türkiye ile ilgili bence

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri