GSS Borcumu Sildirdim .

By_Muzo

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar sigorta kurumunu aradım borçla ilgili bana dedikleri tek şey oldu o tarihler arasında öğrenci oldugunuza dair belge getirin dedi bende imzalı mühürlü kapı gibi belge götürdüm tam seviniyordum ki bankoda duran kız mır mır mır ne dediği anlaşılmıyor benim borcumuda silmiyor işlemde yapmıyor bu belge olmaz diyor ocak subat tekrar çıkar dedi askerden geldikten sonra tekrar çıkar dedi vsvs ne diyon sen ya dedim bu bilgiyi veren sizsiniz belgeyse belge al sana belge dedim yap işlemi daha ne istiyorsunuz dedim olmaz diyor nerden biliyim senin okula kayıt yaptırıp yaptırmadıgını diyor ulan arkadas ben aradım herşeyi sordum o telefona bakan adam beni yanlış yönlendiriyorsa ne yapıyım . Başladık kavga etmeye iki kız bir oldular beni döveceklerdi :) İçeri gidin müdürle görüşün dedi bide onla kapıştık daha sonra gönderdi birine ve tık tık tık iki tık daha hiç soru sormadan o belge ile tak borç sıfır. Ses çıkarmadıkça ağlamadıkça bu memlekette iş yapmıyorlar buna birkez daha şahit oldum. Varsa GSS borcunuz uğraşın arkadaslar. 751 Tl den kurtuldum yeter bu bana :)

bu GSS kadar saçma bir uygulama yok.
kaç kişiyi mağdur ettiler..

Araştırıp ilgilenmek gerekiyor bu mesele ile , 1900 küsür lirada ben sildirmiştim bir kaç ay evvel.. Yahu devlet bir kanun çıkartıyor gerçekten kim için ne için neye yaradığı belli değil.Ben gittim ssk ya adama sordum ne yapılması gerekiyor diye..Adam bana diyor ki şu şu tarihlerde çıkan kanun yüzünden böyle böyle bir durum var ama kimse bunu ödemiyor , ailenin gelir düzeyine göre ödemen gereken belirli bir mebla falan var diye bahsetti.
Adam anlatıyor ben dinliyorum , gelir testi falan yaptırıyorsun her şeyden evvel lakin ssk daki adamın bana verdiği tavsiyeyi size direk anlatıyorum.
Ödemen gereken mebla için gelir testi şart imiş , ailenin gelir düzeyine göre G1,G2,G3 vs gibi derecelerden ödeme yapıyormuşsun.Türk değilmiyiz devlet kanun çıkartıyor biz deliyoruz , lakin bunu bana devlet memuru öğretiyor.
Yaşlı bir yakının ( babaanne , anneanne vb) varsa ikametini onun eve aldırıyorsun , daha sonra onun evinde yaşıyor gösteriyorsun kendini ve ikamet aldırırken sana neden böyle bir durumda olduğunu sorarlarsa , işte babamla kavga ettim ayrıldım evden vb bir yalan söylüyorsun dedi , ikamet işleri vs hallolduktan sonra 70 yaşındaki kadının üzerinden gelir testi yaptırıyorsun. ( 3 ayda bir alınan yaşlı maaşı var 1000 tl bile değil ) gelirin en alt dereceye girdiği için ödemen gereken primi en alt seviyeden ödüyorsun bu şekilde.
SSK ' daki memur bana aynen bunları anlattı ve bunu bu şekilde yapmamı söyledi , herkes bunu bu şekilde yapıyor bizde insanları bu şekilde yönlendiriyoruz dedi..
Velhasıl sonuç olarak gerekli belgeler ile geçmiş dönem borcu sildirip , sonraki süreç içinde en düşük seviyeden prime bu şekilde tabi tutuluyor.Ben bu işlemleri ekim-kasım zamanında halletmiştim , tam teferruatlı hatırlamıyorum ama mantığı anlamışsınızdır arkadaşlar.

Aslında güzel bir uygulama ama, içine girince yanlış noktaları ortaya çıkıyor.
18 yaşınıza kadar Babanızın sigortasından yararlanabiliyorsunuz,
Eğer okul okursanız bu yaş sınırı 25 'e kadar çıkıyor.
Ama 25 'inden sonra başınıza birşey gelirse hastaneler size kol gibi sağlık masrafları çıkarıyor. Çünkü sigortanız yok. Bu sistemde kişilerin gelirine göre sigortaları yaptırılıyor. Ama gelir neye göre belirleniyor işte sıkıntının çıktığı nokta burası. Çünkü aynı evde yaşadığınız insanların gelirleri sizin gelirinizi belirliyor.

Yani bu sisteme göre sanki babanız maaş aldığı gün eve dönünce aileyi topluyor ve maaşı eşit bir şekilde evdekilere dağıtıyor :D Böyle saçma bişey olurmu devlet gözüyle oluyor işte :D

abd bu sistemi denemiş,bakmışlar ki millet isyanlarda-hemen kaldırmışlar,geçen bir yerde okumuştum

devletin en saçma icraatlarından biri.arkadaş ben yılda bi kere hastaneye ya giderim ya gitmem almadığım hizmetin parasını neden ödiyeyim.avrupada işsize maaş bağlanır burdakiler cebimizdeki 3 kuruşa göz dikiyo

Saçmalıktan ibaret. Çıkarken kıza dedim Bak demekki oluyormus dedim Allah Allah dedi başka birşey diyemedi :D

benimde borcum var 1800 küsür hemde G2 çıktı direk gittim tarım sigortası yaptırdım oraya 125 lira verip avuç yalayacağıma en azından biraz daha verip primden sayılsın dedim.

bu eski borcu nasıl sildircez arkadaşlar (parantez içinde bütün kriterlere uyuyorum :) )
şuan işsizim hiç bir gelirim yok zaten bir çok sıkıntım var birde devletin sırtıma bi darbede onun vurması gerçekten çok kötü oldu. benden bi oy falan beklemesin bu devlet.

Aslında güzel bir uygulama ama, içine girince yanlış noktaları ortaya çıkıyor.
18 yaşınıza kadar Babanızın sigortasından yararlanabiliyorsunuz,
Eğer okul okursanız bu yaş sınırı 25 'e kadar çıkıyor.
Ama 25 'inden sonra başınıza birşey gelirse hastaneler size kol gibi sağlık masrafları çıkarıyor. Çünkü sigortanız yok. Bu sistemde kişilerin gelirine göre sigortaları yaptırılıyor. Ama gelir neye göre belirleniyor işte sıkıntının çıktığı nokta burası. Çünkü aynı evde yaşadığınız insanların gelirleri sizin gelirinizi belirliyor.

Yani bu sisteme göre sanki babanız maaş aldığı gün eve dönünce aileyi topluyor ve maaşı eşit bir şekilde evdekilere dağıtıyor :D Böyle saçma bişey olurmu devlet gözüyle oluyor işte :D
devlet sağlık hizmeti vermek için yeterince vergi alıyor zaten
benim hem maaşımdan vergisi kesiliyor hem de her hastaneye uğradığımda 8lira yazıyor.hiç bir ülkede sağlık ve eğitime bu kadar para alınmaz.eskiden vergiler için yol,elektrik,su olarak size geri döner lafı vardı ama geri dönen yok.(neyse şimdi politikaya girmeyelim,başa kim gelse bu böyle zaten)

devlet kendi kendine borç çıkarıyor, sonra siliyor, af getiriyor filan 1 lirada olsa 1 milyonda olsa sorgulamayı bile düşünmüyorum

devlet sağlık hizmeti vermek için yeterince vergi alıyor zaten
benim hem maaşımdan vergisi kesiliyor hem de her hastaneye uğradığımda 8lira yazıyor.hiç bir ülkede sağlık ve eğitime bu kadar para alınmaz.eskiden vergiler için yol,elektrik,su olarak size geri döner lafı vardı ama geri dönen yok.(neyse şimdi politikaya girmeyelim,başa kim gelse bu böyle zaten)

Edittttt

Daha bu sabah annemle bu vergi davası yüzünden tartıştık. Bilmem ne vakfı yaşlılara destek bağısı bilmem ne ne diye komşumuzdan bilet alıp 5 tl bağışta bulundu. Ortalığı velveleye verdim, devlet boşunamı var, boşunamı bu kadar vergi veriyoruz vesaire. O kadar sosyal bir devletizki en dindarlarımız dilencilerimiz, ağızlarından din, kitap, peygamber sözü düşmüyor. bla bla bla.

hocam o senin dediğin ayrı bişey annen ne güzel bir hayır yapmak istemiş Allah kabul etsin inşallah. bu açıdan bakmak lazım. din, kitap, peygamber demek herkesin borcu zaten.

Daha bu sabah annemle bu vergi davası yüzünden tartıştık. Bilmem ne vakfı yaşlılara destek bağısı bilmem ne ne diye komşumuzdan bilet alıp 5 tl bağışta bulundu. Ortalığı velveleye verdim, devlet boşunamı var, boşunamı bu kadar vergi veriyoruz vesaire.
O zaman tüm hayır kurumlarını kapatalım. Kimse yardım da etmesin devlet bizden aldığı vergilerle bir hayır kurumu açıp tüm herkese tek yerden yardım sağlar bizim vergilerle. Çok mantıklıymış tebrik ettim.

O zaman tüm hayır kurumlarını kapatalım. Kimse yardım da etmesin devlet bizden aldığı vergilerle bir hayır kurumu açıp tüm herkese tek yerden yardım sağlar bizim vergilerle. Çok mantıklıymış tebrik ettim.

Edittttttt

Saçma sapan uygulama 2 defa öğrencibelgemi verdim sıfırlattım hala borçlu dönem 19 borç 3000 TL

türkiyede yardım adı altında para toplayan hiçbir kuruma benim güvenim kalmamıştır. Kimse yokmu derneğinin yaptıklarıda daha gündemdedir. Dünyanın en ağır vergilerini biz niye veriyoruz ? Devlet vatandaşına bakmak zorundadır sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir.

Ama bizim başımızdakilerin nelerle uğraştığı ortada.
Kimse yok mu? zaten cemaatin bir kurumudur. Onların hizmet adı altında ne kadar para yürüttükleri belli. Arada da televizyonda yardıma giden 1 2 yardımsever ağlayan sevinen fakirler tamamdır.
Güvenilecek yardım kurumları elbet vardır.
Bunları araştırmak gerek annen kesinlikle iyi niyetiyle yaptığı bir davranış bu, o ardını düşünmemiştir şu mu yer bu mu yer diye. Vergi kısmını araştırmadıım ama eminim şartları bizden ağır olan yerler vardır. En azından adsense'den vergi alınmaması bile şuan için büyük şans. Bazı yerlerde %35,e kadar alınırken.

Sosyal devlet anlayışına gelirsek işte zaten devlet bu gibi kurumlar yardımıyla halkına yardım ediyor zenginden alıp fakire verme mantığı. Arada yolsuzluk olacak her zaman olmuştur.

Kimse yok mu? zaten cemaatin bir kurumudur. Onların hizmet adı altında ne kadar para yürüttükleri belli. Arada da televizyonda yardıma giden 1 2 yardımsever ağlayan sevinen fakirler tamamdır.
Güvenilecek yardım kurumları elbet vardır.
Bunları araştırmak gerek annen kesinlikle iyi niyetiyle yaptığı bir davranış bu, o ardını düşünmemiştir şu mu yer bu mu yer diye. Vergi kısmını araştırmadıım ama eminim şartları bizden ağır olan yerler vardır. En azından adsense'den vergi alınmaması bile şuan için büyük şans. Bazı yerlerde %35,e kadar alınırken.

Sosyal devlet anlayışına gelirsek işte zaten devlet bu gibi kurumlar yardımıyla halkına yardım ediyor zenginden alıp fakire verme mantığı. Arada yolsuzluk olacak her zaman olmuştur.

Edittttt

:) Hocam bak burası siyasete girer. Ben sadece yardım kurumlarına yardım yapmanın gerekli bir davranış olduğunu vurguladım. Kendimizin gerekli araştırmaları yapıp güvenilir şekilde yardımda bulunmamız gerektiğini vurguladım. Sizin yardım kuruluşlarına güvensizliğiniz nedeniyle yazma gereği duydum. Şimdi siyaset yasak zaten forumda. Bence sende mesajını editle.

Ben baktım şuan borç var 200 civarında 1.5 yıldır memurum. Bu borç otomatik kesilmesi gerekmiyor mu? Faizde binmiş. Lanet olsun faizden kaçıyoruz yine buldu lanet faiz :(

Arkadaşlar sigorta kurumunu aradım borçla ilgili bana dedikleri tek şey oldu o tarihler arasında öğrenci oldugunuza dair belge getirin dedi bende imzalı mühürlü kapı gibi belge götürdüm tam seviniyordum ki bankoda duran kız mır mır mır ne dediği anlaşılmıyor benim borcumuda silmiyor işlemde yapmıyor bu belge olmaz diyor ocak subat tekrar çıkar dedi askerden geldikten sonra tekrar çıkar dedi vsvs ne diyon sen ya dedim bu bilgiyi veren sizsiniz belgeyse belge al sana belge dedim yap işlemi daha ne istiyorsunuz dedim olmaz diyor nerden biliyim senin okula kayıt yaptırıp yaptırmadıgını diyor ulan arkadas ben aradım herşeyi sordum o telefona bakan adam beni yanlış yönlendiriyorsa ne yapıyım . Başladık kavga etmeye iki kız bir oldular beni döveceklerdi :) İçeri gidin müdürle görüşün dedi bide onla kapıştık daha sonra gönderdi birine ve tık tık tık iki tık daha hiç soru sormadan o belge ile tak borç sıfır. Ses çıkarmadıkça ağlamadıkça bu memlekette iş yapmıyorlar buna birkez daha şahit oldum. Varsa GSS borcunuz uğraşın arkadaslar. 751 Tl den kurtuldum yeter bu bana :)

hangi numaradan arayıp ilk bilgi aldınız? telefon ile bilgi alabilir miyiz?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri