Günah mı Haram mı ?

Narqotik

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ilk kazancımı aldım ama haftalardır aklımı kurcalayan bir soru var bu yüzden daha harcayamadım bile önceden bazı arkadaşlar konu açmıştı bu kazandığımız parayı oturduğumuz yerden kazanıyoruz ve hiçbir alın teri yok bu yüzden haram falan yazmışlardı bu konuya takılıp kaldım son günlerde adsensemi youtube kanallarımı kapatmayı bile düşündüm günaha giriyorum diye acaba sizin fikirleriniz nelerdir ?
Bana kalırsa adsenseme baktım bu güne kadar reklamverenlerin reklamlarını 203 bin izleyiciye ve 5400 tıklamaya ulaştırmış,böylece onların sanaldan da olsa reklamını yapmış bulunuyorum ve karşılığında onların tık ve gösterim başına ödediği parayı hakkımla alıyorum
sizin fikirlerinizi merak ediyorum

Kardeşim bu saatten sonra adsenseyi de kanalıda kapatabileceğini düşünmüyorum.
Sonuçta ortada bir emek var kimsenin hakkına girmiyorsun yaptığın iş gayet helal ve haramla uzaktan yakından alaksı yok he bazıları hileyle bu işi götürüyor işin işine +18 katıyor vs... onlar için bir şey diyemem ama benim kendi şahsi fikrime göre helaldir.

Dostum sen şimdi oturdugum yerden yapıyoruz diyorsunda biraz mantiken düşün bilgisayar mühendisi tuvalletemi yapıyor web yazılımları muhasebeci banyodami yapıyor işleri oturdukları yerden yapıyorlar bizde emek veriyoruz video arıyoruz video yüklüyoruz biraz düşünmelisin bunları.

Arkadaşlar ilk kazancımı aldım ama haftalardır aklımı kurcalayan bir soru var bu yüzden daha harcayamadım bile önceden bazı arkadaşlar konu açmıştı bu kazandığımız parayı oturduğumuz yerden kazanıyoruz ve hiçbir alın teri yok bu yüzden haram falan yazmışlardı bu konuya takılıp kaldım son günlerde adsensemi youtube kanallarımı kapatmayı bile düşündüm günaha giriyorum diye acaba sizin fikirleriniz nelerdir ?
Bana kalırsa adsenseme baktım bu güne kadar reklamverenlerin reklamlarını 203 bin izleyiciye ve 5400 tıklamaya ulaştırmış,böylece onların sanaldan da olsa reklamını yapmış bulunuyorum ve karşılığında onların tık ve gösterim başına ödediği parayı hakkımla alıyorum
sizin fikirlerinizi merak ediyorum

böyle düşünen adamlara windowsun orjinal mi ? Crack kullanmadın mı derler...

sağolun arkadaşlar ben de sizin gibi düşünüyorum ama sonuçta para kazanıyoruz haram mı helal mi diye insanın kafası karışıyor :)

---------- Mesaj saat 16:37:20 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:34:54 civarında gönderildi. ----------

tuttum bunu narqotik buna cevap verirmisin her format attiginda orjinal mi yüklüyorsun :D

Samsung marka laptop kullanıyorum ve içinden windows cd si çıktı,2 yıldır daha 1 kere format attım o da o orjinal cd den ;)

Reklamverenler gönül rahatlığıyla bu parayı google veriyor googleda gereken kesintileri yapıp bize ödeme yapıyor

Şirketlerin hedefi bu reklam yapmak bunun karşılığınıda veriyor sende videolarında yayınlayarak bu parayı almaya hak kazanıyorsun normal içeriklerin günah yada haram olduğunu düşünmüyorum.
+16 +18 İçerikler hariç onun hakkında aynı şeyi söyleyemem.

Yüklediğin videolarda başkasına ait bir video varsa kolaylıkla kaldırtabilir google bunuda sağlıyor bu kişilere videolarını youtubeta istemedikleri taktirde telif atıp yada mesaj atıp sildirtebilirler.

Bende hiç bir sakıncası yok bu işin ama dediğim gibi her içerik için fikrim geçerli değil.

Bi emek var sonuçta gözlerim acıyana kadar bilgisayar başında durduğum zamanlar oluyo .

Kardeş eğer kendi videonu çekip yüklemiyorsan %100 Haram.. bunun +18, +16, onla bunla alakası yok.. Dini yönden düşünürsen oturduğun yerden kazandığın için değil başkasının emeğinden para kazandığın için haram.. benim düşüncem bu..

butür konulara kimse dogru cevabı veremz herkezin kendi düşüncesine göre şekillenir bunlar.

kimi koy g..te rahman gitsin der kimi caiz deil der kimi derde der:)

konu acmak yerine kendine sormalısın bu soruyu.

binbir türü düşünce binbir türlü inanç binbir türlü mezheb var

butür konulara kimse dogru cevabı veremz herkezin kendi düşüncesine göre şekillenir bunlar.

kimi koy g..te rahman gitsin der kimi caiz deil der kimi derde der:)

konu acmak yerine kendine sormalısın bu soruyu.

binbir türü düşünce binbir türlü inanç binbir türlü mezheb var

o ne biçim laf rahman falan !!! Tevbe Estahfirullah.

---------- Mesaj saat 16:56:42 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:55:06 civarında gönderildi. ----------

Kardeş eğer kendi videonu çekip yüklemiyorsan %100 Haram.. bunun +18, +16, onla bunla alakası yok.. Dini yönden düşünürsen oturduğun yerden kazandığın için değil başkasının emeğinden para kazandığın için haram.. benim düşüncem bu..

Ben videoların etiketlerini,açıklamalarını falan giriyorum doğrudan herşeyiyle kopya değil. Ben parayı etiketlerden,açıklamadan ıvır zıvırdan gelen reklamlardan kazanıyorum. En iyisini tabi ki Allah bilir fakat bence haram falan değil. Emek harcıyorsun. Videolar kopya sadece.

%100 bana ait olan bir videoyu istediğim taktirde youtube ta silerim youtube google bu hakkı sağlıyor o yüzden eğer biri benim yaptığım işten emek verdiğim işten para kazanmasın diyorsa gerekeni yapabilir videoyu sildirebilir çok basit zaten önüne gelen telif atıyor çok zor değil yada mesajda atabilir.

bir taşı olduğu yerden alıp başka bir yere koymak bile emektir. ben diğer işlerimden daha çok emek ve daha çok vakit harcıyorum bu işlere.

o ne biçim laf rahman falan !!! Tevbe Estahfirullah.

---------- Mesaj saat 16:56:42 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 16:55:06 civarında gönderildi. ----------

Ben videoların etiketlerini,açıklamalarını falan giriyorum doğrudan herşeyiyle kopya değil. Ben parayı etiketlerden,açıklamadan ıvır zıvırdan gelen reklamlardan kazanıyorum. En iyisini tabi ki Allah bilir fakat bence haram falan değil. Emek harcıyorsun. Videolar kopya sadece.

Bisikleti çalıp zımpara, boya, bide cila sattım mı sorun yokla aynımı oluyor örneğin? Senin dediğin mantıkta hırsız da emek harcıyor :)

%100 bana ait olan bir videoyu istediğim taktirde youtube ta silerim youtube google bu hakkı sağlıyor o yüzden eğer biri benim yaptığım işten emek verdiğim işten para kazanmasın diyorsa gerekeni yapabilir videoyu sildirebilir çok basit zaten önüne gelen telif atıyor çok zor değil yada mesajda atabilir.

Peki video nun sahibi senin yüklediğinin farkında değilse? sonuçta sen o adamın alınteri, emeği üzerinden para kazanıyorsun.. ha belki adamdan izin alsan veya adamın görüpte izin vermişse sorun yok.. komşunun tavuğu yumurtlamış adam farkında değil alıp omlet yapıp yedim.. günah mı ? adam görse zaten isterdi yumurtaları, görmediyse sorun yokmu sence? ha şu bile olabilir youtube değil farklı siteden alıyorsundur videoları, parada kazanmışsındır videodan ama 2 gün sonra adamda youtube a üye olur ve senin daha alıp yüklediğin videosunu yükleyip para kazanmak ister? ama birisi çoktan onun emeğini nakite çevirmiştir :cool:

Bisikleti çalıp zımpara, boya, bide cila sattım mı sorun yokla aynımı oluyor örneğin? Senin dediğin mantıkta hırsız da emek harcıyor :)

Peki video nun sahibi senin yüklediğinin farkında değilse? sonuçta sen o adamın alınteri, emeği üzerinden para kazanıyorsun.. ha belki adamdan izin alsan veya adamın görüpte izin vermişse sorun yok.. komşunun tavuğu yumurtlamış adam farkında değil alıp omlet yapıp yedim.. günah mı ? adam görse zaten isterdi yumurtaları, görmediyse sorun yokmu sence? ha şu bile olabilir youtube değil farklı siteden alıyorsundur videoları, parada kazanmışsındır videodan ama 2 gün sonra adamda youtube a üye olur ve senin daha alıp yüklediğin videosunu yükleyip para kazanmak ister? ama birisi çoktan onun emeğini nakite çevirmiştir :cool:

eğer bu içerik sahibi kişi gerçekten emeği üzerinden para kazanılmasını istemiyorsa başta gerekeni yapar ve yukarıdaki yazılarımdada dediğim gibi içeriğini istemiyorsa rahatlıkla kaldırtabilir youtube bu hakkı sunuyor onlara :)

Boş işler bunlar,için rahat değilse kaparsın gider bu kadar basit.

arkadaslar ben bu konuda arastirma yaptim ve konuda acmiatim vidoenun sahibinden izin almadiktan ve kendi videolarini cekmedikten sonra her sey kul hakkina ve harama giriyor gidin kendi videonuzu cekin diyaneye sormustum bana gereken cevabi verdi yumi kardesim sanada soyle diyeyim birsi ortalik bir yere para koydu sende bu adam bunu basina adam dikmedi diye bu parayi almayi gerektirmez zaten alirsanda kul hakki ve haram oluyor kendi yaptiklanizla kazanin islama uygun icerik cikartin ve islama uygun reklamlar cikmasina dikkat edin

videolardan ugrasıyorsun calısmalar yapıyorsun emek veriyorsun o kadar şirketlerde reklam veriyor videolara iş yapabilmek için rahat olabilirsin

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri