Haber sitesi açmak istiyorum yardım lütfen!!

joeblack81

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaslar..sımdı bır haber sıtesı acmak ıstıyorum bunu yapmaktak ıamacım bana ek bır gelır getırmesı ııcın..
sımdı boyle bır sıte acsam 1000 1500 tl harcama yapsam bana ne kadar getırısı olur?dahada fazla getırısı olurm uaylık bunu ogrenecektım..bu konu hakkında uzman bana yardımcı olabılecek sorularımı yanıtlayabılecek arkadasım varsa bana ayrdımcı olabılrımı?tesekkurler

Haber sektörüne o verdiğiniz miktarlarla girilmez, news'e girmek rakiplerle yarışmak editör ekibi vs lazım. Yerel haber sitesini açabilirseniz anca onu açarsınız. Verdiğin 1000 1500 tl yi 2-3 ay sonra belki çıkartabilirsin.

başka bir kategoriye yonel kardeşim çok aşırı uğraş ister ve arkadaşın dediği gibi ekip vs kurucaksın Bi haber ajansına üye olucan zaten aylık 250 lira falan oraya gider diğer masraflar falan uzun hikaye ve masraflı olur altından kalkabileceğine eminsen gir o işe.

Dimi [MENTION=28843]RoxiRox[/MENTION] :)

[MENTION=37974]Alkyone[/MENTION] arkadaşımın dediği gibi zaman, sabır ve ilgi isteyen bir sektör..

başka bir kategoriye yonel kardeşim çok aşırı uğraş ister ve arkadaşın dediği gibi ekip vs kurucaksın Bi haber ajansına üye olucan zaten aylık 250 lira falan oraya gider diğer masraflar falan uzun hikaye ve masraflı olur altından kalkabileceğine eminsen gir o işe.

Dimi [MENTION=28843]RoxiRox[/MENTION] :)
baska bır kategorı ne olabılır mesela?

Merhaba arkadaslar..sımdı bır haber sıtesı acmak ıstıyorum bunu yapmaktak ıamacım bana ek bır gelır getırmesı ııcın..
sımdı boyle bır sıte acsam 1000 1500 tl harcama yapsam bana ne kadar getırısı olur?dahada fazla getırısı olurm uaylık bunu ogrenecektım..bu konu hakkında uzman bana yardımcı olabılecek sorularımı yanıtlayabılecek arkadasım varsa bana ayrdımcı olabılrımı?tesekkurler

1 - özgün olacaksın
2 - En az 2 kişi olacak ilgilenen
3 - Özgün teman olacak
4 - Mutlaka Ajanslardan birine üye olacaksın ( En düşük fiyat 3 bin yıllık)
5 - 3 Ay uğraşıp bırakmayacaksın.
6 - Getirisi en az 1 yıl sonra ortaya çıkar.

Ortalama mailyet sana Editör+12 ay Haber Ajans üyeliği + Tema + Hosting + SEO 7-8 Bin lira civarı çıkar.1000 liraya açtığın haber sitesi ne özgün olur nede işe yarar.1 yılda uğraşsan bir arpa boyu yol gidemezsin.

---------- Spam Engelliyici 09:56 ---------- Önceki Mesaj 09:53 ----------

Moda, Magazin, kadın, dekorasyon en iyi kazandıran kategorilerdir.

Siz kazanıyorsanız örnek sitelerinizden google analytics resimlerini koyun bizde görelim düşünelim hocam.Bahsettiğiniz kategoriler kelime bazında %50, %70 gibi zorluk derecesi var.

1 - özgün olacaksın
3 - Özgün teman olacak

Ortalama mailyet sana Editör+12 ay Haber Ajans üyeliği + Tema + Hosting + SEO 7-8 Bin lira civarı çıkar.1000 liraya açtığın haber sitesi ne özgün olur nede işe yarar.1 yılda uğraşsan bir arpa boyu yol gidemezsin.

Siz kazanıyorsanız örnek sitelerinizden google analytics resimlerini koyun bizde görelim düşünelim hocam.Bahsettiğiniz kategoriler kelime bazında %50, %70 gibi zorluk derecesi var.
hocam hıc gırmeyeyeyım bu ise o zaman:)

hocam hıc gırmeyeyeyım bu ise o zaman:)

Hocam yıllık bütçeniz yerel haber için konuşuyorum en az 5 bin lira ise girebilirsiniz.Belki ilk yıl yatırdığınızı alamazsınız ama bence web işleri doğru düzgün yapılırsa eninde sonunda tutuyor.Yeter ki kuralına göre oynayın oyunu.Demem o ki uzun yıllar uğraşacaksanız 2. yılınız'da mutlaka ufak ufak kazanmaya başlarsınız.Yerel reklamlarda alırsınız :)

Benim zamanım olsa mutlaka yapacağım bir iş.Düzgün düzenli yapılır ise şirket bile açtırır bu sektör :) tam emekli işi aslında.35 yaş ve üstü abilerimiz durumları rahat ise direk dalabilirler.

Bir dönem bende düşündüm ama çok uğraş ve emek gerektiriyor ve karşılığını almakta biraz zaman alıyor. Ayrıca tek başına yapılacak iş değil mutlaka birkaç editör olması lazım ki rakiplerinle rekabete giresin. Ayrıca news kaydı yaptırman lazım ki son dönemde işi biraz sıkı tutuyorlar diye biliyorum. Karar senin ama paranı kısa vadede değerlendirmek istiyorsan haber sektöründen uzak dur derim.

Bir dönem bende düşündüm ama çok uğraş ve emek gerektiriyor ve karşılığını almakta biraz zaman alıyor. Ayrıca tek başına yapılacak iş değil mutlaka birkaç editör olması lazım ki rakiplerinle rekabete giresin. Ayrıca news kaydı yaptırman lazım ki son dönemde işi biraz sıkı tutuyorlar diye biliyorum. Karar senin ama paranı kısa vadede değerlendirmek istiyorsan haber sektöründen uzak dur derim.
tamam herkes aynı seyı soyluyor uzak duruyaım barı :)

Bir ajansa kayıt olmadan haber sitesi açarsak ne olur arkadaşlar? Haberleri farklı sitelerden toplayıp özgünleştirerek kullansak mesela?

Tamam belki haberi geç yayınlamış oluruz ama herhangi bir yaptırımı mı var, sonuçta bu haberler facebook'da twitter'da insanlar tarafından da paylaşılıyor. Haberi farklı yerlerden topluyoruz diyebiliriz. Sürekli güncellenen değil de ilgilenen kişinin dikkatini çeken haberlere göre düzenlense olmaz mı, yani direk haber sitesi gibi değil.

Diğer kategorilerde de bu işler genelde böyle yürüyor, yeni çıkan magazin haberleri, kadın , teknoloji vs gibi birçok kategoride diğer sitelerden toparlanarak siteler hazırlanıyor.

1 - özgün olacaksın
3 - Özgün teman olacak

10-15 bin lira masraf yaparak acilan haber sitesinde, gerekli disiplinle calistigimizda ilk 12 ayi saymazsak, 13'ncu ayda ne kadar kazandirir tahminince?

Yaklaşık 300 tl paran gider, çalıntı haberde direk telif yersin böyle youtube telifi gibi değil içeri tıkıyolar :D SEO'ya önem vermelisin ve yerel yaparsan daha çok kazanabilirsin diye düşünüyorum.

youtube la uğraşıp da youtube un tadını alan adam web den sıkılır.paran boşa gider.bir halt da kazanamazsın.hele ki haber kategorisinde.onun yerine o parayla iyi bir kanal düşerse satın al,daha çok işini görür.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri