Haleple ilgili yaptığımız çalışma sizce nasıl ?

Aynı hassasiyeti Türkiye ve Şehitlerimiz için bekliyorum ama halepten fırsat kalırsa bizim insanımız Şehitlerine ağlayacak inşallah

Hadis-i Şerifler:

Müslümanların Derdiyle İlgilenmeyen Onlardan Değildir

226. Numan ibni Beşir radıyallahu anhüma' dan rivayet edildiğine göre, Rasülullah saîlallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar."[1]

Dünyanın neresinde olursa olsun sıkıntıdaki Müslüman kardeşi için üzülmek ve sıkıntısını gidermek için elinden geleni yapmak Müslümanın görevidir.

MÜSLÜMAN insan tavır ve tercihlerini ideolojisine ve kişisel kanaatlerine göre değil Allah ve Resulunun buyruklarına göre belirler.

Ayrıca kalp bir kişiyi sevdiği zaman başkasını sevemez diye bir kural yoktur. Anneni sevmen babanı sevmene mani değildir. Tıpkı bunun gibi Türkiye'deki şehitlerimiz için üzülmen Halep'teki mazlum müslüman kardeşine üzülmene mani değildir.

Realiteye gelecek olursak Ben Halep'teki müslümanlara üzülen kişilerden Türkiye'deki olaylara üzülmeyeni görmedim.

Ama Halep'teki Müslümanlar için yapılanlardan rahatsız olanları çok gördüm.

Hadis-i Şerifler:

Müslümanların Derdiyle İlgilenmeyen Onlardan Değildir

226. Numan ibni Beşir radıyallahu anhüma' dan rivayet edildiğine göre, Rasülullah saîlallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar."[1]

Dünyanın neresinde olursa olsun sıkıntıdaki Müslüman kardeşi için üzülmek ve sıkıntısını gidermek için elinden geleni yapmak Müslümanın görevidir.

MÜSLÜMAN insan tavır ve tercihlerini ideolojisine ve kişisel kanaatlerine göre değil Allah ve Resulunun buyruklarına göre belirler.

Ayrıca kalp bir kişiyi sevdiği zaman başkasını sevemez diye bir kural yoktur. Anneni sevmen babanı sevmene mani değildir. Tıpkı bunun gibi Türkiye'deki şehitlerimiz için üzülmen Halep'teki mazlum müslüman kardeşine üzülmene mani değildir.

Realiteye gelecek olursak Ben Halep'teki müslümanlara üzülen kişilerden Türkiye'deki olaylara üzülmeyeni görmedim.

Ama Halep'teki Müslümanlar için yapılanlardan rahatsız olanları çok gördüm.

Kusura bakma da 80li yıllardan beri PKK illeti peşimizde. Şimdi biz yardım ediyoruz ya , halepteki olaylar şimdi başladı. 80'lerde var mıydı? bizim içimiz kan ağlarken onlar yardım etti mi ? Hadi gelin şu pkk'yı bitirelim dediler mi?

Arkadaşlar ilk önce kendi vatanımıza bakın. Artık öyle bir hale geldik ki normal bir şeymiş gibi hissetmeye başladık.

Şuan türkiye de savaş olsa ilk önce suriyeliler kaçar bunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Ben Allah, Peygamber diyorum sen geleceğe yönelik kehanette bulunup kendi düşünceni doğrulamaya çalışıyorsun.

Allah sana bir şeyi emrediyor, Peygamberi de aynı şeyi ısrarla vurguluyor sen diyorsun ki ileride böyle yapabilir diye yapmıyorum.

Gelecekte ne olacağı bilinmez ancak bilinen bir gerçek var. Sen sıkıntıda olan ve senden yardım isteyen sana sığınan bir Müslüman kardeşine sadece ama sadece ALLAH'ın emri ve rızasını kazanmak için yardım ediyor olmalısın.

Bu mantıkla ileride sana küfür edebilme ihtmali var diyerek hiçbir fakire yardım etme.. Türkiye'dekilere hatta aynı anne babadan doğmuş öz kardeşin de ileride sana nankörlük edebilir, seni görmezden gelebilir ihtimaline bakarak ona da yardım etme, onun da derdiyle ilgilenme..

İslamiyet'te iyilikler Allah'ın rızasını kazanmak için ve onun emri olduğu için yapılır. Birileri gelecekte sana iyilik veya kötülük yapsın diye değil.

İşin realitesine gelecek olursak. Bu kişilerin içerisinde küçücük yetimler, çocuğunu eşini kaybetmiş yaşlı nineler vs. var. .. Bugün buradaki 10-11 yaşındaki kardeşlerimiz yarın bir bu memleketin gönüllü neferi olacak. Hayatı boyunca bu memlekete ve bu milletin kendisine zor zamanında kapılarını açtığını anlatacak. Ve bu olay belkide Dünya'daki Müslümanların birliğini oluşturmak için atılmış bir tohum olup ileride ittihad-ı İslam'ı netice verecek.

Bugün İsrail'lisinden Tut en azılı kâfirine kadar 100 yıldan fazladır Müslümanları birbirine düşürürken kullandıkları argümanları kullanarak uyanık olduğunu sanmakta garip bir durum. Şeytan da onun insan kılığına girmiş Elin gavuru dediğimiz en azılı İslam düşmanına git o da diyecek ki şu Araplar böyle bu Türkler böyle Bu Suriyeliler böyle, Bu Kürtler de böyle..

Yani siz yiyin birbirinizi, sevmeyin, sahip çıkmayın ben de sizin birbirinize düşmüş haliniz üzerinden keyfimi saltanatımı sürdüreyim. Diyecek..

Neticede Kardeşlerimiz onlar. Bunu ben demiyorum Allah diyor.

Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin. HUCURAT SURESİ 10.

Ben müslümanım olaylara İslam ne der, Peygamber ne der, Allah ne der diye bakıyorum. Falanca yorumcu filanca ekonomist bilmem ne düşünce kuruluşu, uluslararası bilmem ne örgütü, vs. cart curt beni ilgilendirmez.

Aynı hassasiyeti Türkiye ve Şehitlerimiz için bekliyorum ama halepten fırsat kalırsa bizim insanımız Şehitlerine ağlayacak inşallah

siz ne hassasiyet gösterdiniz hocam şehitler için ? yapın bir video destekleyelim , başkalarının videolarına yorum yapmak kolay

ayrıca bizim ülkemiz de savaş çıkarsa suriyeliler yardım etmez gibisinden söylemler dönüyor sanki biz onların savaşına yardım ediyormuşuz gibi konuşuyorlar , 3-5 kuruş yardım göndermekten başka ne işe yarıyoruz ? biz esadla savaşıyor muyuz ? onlar neden bizim savaşımıza karışsın ? onalr şuan savaşta ve türkiye onlara yardım etmiyor ve yarın bir savaş çıkarsa onlardan da bize yardım etmelerini bekleyemezsin , en fazla maddi yardım bekleyebilirsin çünkü biz sadece maddi yardım yapıyoruz.

Biz şehitler için de ağlıyoruz üzülüyoruz. Bu vatan için canını verecek delikanlıda çok 80 yaşında ihtiyarda. Halep denilince neden ülkeyi unutmuş sayılıyoruz. Orada kelime i şahadet getirmiş bir kadına yapılan zulmü görmemek, ölen çocuklara acımamak Nasıl bir insanlık olabilir. Bizim bugüne dek kurulmuş tüm devletlerimiz eğer feth ettikleri yerlerde gayri müslimleri öldürseydi. Şimdi tüm dünya müslümandı. Ama vicdan namus şeref bu millete verilmiş bir hediye bu yüzden yapmadılar. Halep'te yapılan zulüm Haçlı zulmüdür.

TÜRKİYE İçin hazırlasaydık HALEP derdiniz HALEP için Hazırladık TÜRKİYE Dediniz Müslümanı Müslümandan Ayıran Şeyde Bu İŞTE!
Üzüntünün tek taraflısı değil biz bu dünya için üzülürken geleceğimiz için kuşku duyarken tek taraflı üzüntülerle siz kendinizi savunduğunuzumu sanıyorsunuz. Aslında yanılıyorsunuz. Elbette ülkemizde Kanımız Canımız Mehmetçiğimiz Şehit Düşüyor Üzülmüyormuyuz sanıyorsunuz. Ama Şehit Düşen Kardeşlerimizin Davası belli Ya ORADA CAN VEREN DAHA ANNE DİYEMEDEN ÖLEN ÇOCUKLAR ? Hangi davanın kurbanı ?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri