Hangi para birimine güvenebiliriz?

alcakucus18

Kayıtlı Üye
Günlerdir düşünüyorum sürekli kafamı kurcalıyor.

Bir kriz anında, veya savaşta birikimimizi hangi alanda tutabiliriz. Bankada tutabilir miyiz?

Yunanistan'ın yaşadığı gibi bir durum örneğini ele alacak olursak, parayı bankada tutmak mantıklı gelmiyor pek. Zaten tl olarak tutamayız değeri oldukça fazla düşer.

Altın olarak tutsak yine bankada olacak para. Altını eve saklasak bu sefer hırsız girme ihtimali var.

Yurtdışı paypal, bitcoin desek daha beter. Ani bir ihtiyaç anında hesabımıza alamayız.

Sizin bir fikriniz var mı ?

Kuma gömün.

Bu kadar tedirgin düşünceyle hayat geçmez. Hele ki Türkiye'de.

Param çok değer kazanmasın ama değer de kaybetmesin, güvenli bir yerde dursun diyorsunuz vadeli hesapta tutun. Param değer kazansın ama çok uzun vadede kazansın, risk de olsun derseniz altın veya dolar alın.

Günlerdir düşünüyorum sürekli kafamı kurcalıyor.

Bir kriz anında, veya savaşta birikimimizi hangi alanda tutabiliriz. Bankada tutabilir miyiz?

Yunanistan'ın yaşadığı gibi bir durum örneğini ele alacak olursak, parayı bankada tutmak mantıklı gelmiyor pek. Zaten tl olarak tutamayız değeri oldukça fazla düşer.

Altın olarak tutsak yine bankada olacak para. Altını eve saklasak bu sefer hırsız girme ihtimali var.

Yurtdışı paypal, bitcoin desek daha beter. Ani bir ihtiyaç anında hesabımıza alamayız.

Sizin bir fikriniz var mı ?

In dolar we always trust :D Bence en iyi yöntem parça parça farklı yerlerde saklamak, yerli - yabancı banka olur yastık altı olur veya çok sağlam bir kasa alırsın eve.

Riski dağıtmak istiyorsanız; paranızı parçalara bölüp, dolar, euro, altın, vadeli tl hesap açabilirsiniz.

Kuma gömün.

Bu kadar tedirgin düşünceyle hayat geçmez. Hele ki Türkiye'de.

Param çok değer kazanmasın ama değer de kaybetmesin, güvenli bir yerde dursun diyorsunuz vadeli hesapta tutun. Param değer kazansın ama çok uzun vadede kazansın, risk de olsun derseniz altın veya dolar alın.

Kriz anında bankalar para vermiyor ki hocam öyel düşününce

webmoneyden banka olmadan nasıl kullanabiliriz parayı hocam

In dolar we always trust :D Bence en iyi yöntem parça parça farklı yerlerde saklamak, yerli - yabancı banka olur yastık altı olur veya çok sağlam bir kasa alırsın eve.

Kasa en mantıklısı gibi hocam. Anlatmak istediğimi bi siz anladınız sanırım.

ben bitcoin ve altın derim.

ani bir ihtiyaç anından kastınız, kriz, savaş vb. çıktı Türkiyede bankalar işlem yapmıyor Türk bitcoin borsaları kapandı ise evet alamazsınız.

Fakat Dolar euro hesabınız var ise Yurt dışındaki borsalarda bozdurup paranızı 2 3 gün icinde hesabınıza alırsınız.

Son düzenleme:
kriz anı için bi 10 k tl evinizde tutun gerisini kafanıza göre. Arkadaşta demiş böyle düşünerek hayat geçemz.Akşama sağ çıkacağının garantisi yokken

Döviz cinsinden parayı bankadan çekip zula yap...Nereye saklayacağın sana kalmış :)

Kriz anında bankalar para vermiyor ki hocam öyel düşününce

webmoneyden banka olmadan nasıl kullanabiliriz parayı hocam

Kasa en mantıklısı gibi hocam. Anlatmak istediğimi bi siz anladınız sanırım.

birçok yer artık webmoney ile ilişkili. banka batarsada parayı kullanamayacaksın zaten hocam :D

Atın her ulkede, heryerde geçerli bir materyal. USD de öyle afrikaya git yamyamlar arasına usd geçiyor. Altında öyle.

Ama okdar büyük savaşda değiliz evelallah. Aşırı panikli görüdm seni.

böyle bir durumda bitcoin fiyatı fırlayacağı için bitcoin diyorum

Atın her ulkede, heryerde geçerli bir materyal. USD de öyle afrikaya git yamyamlar arasına usd geçiyor. Altında öyle.

Ama okdar büyük savaşda değiliz evelallah. Aşırı panikli görüdm seni.

Panik yaptığımdan değil hocam. Sadece kenarda 3-5 bin lıram olsun istiyorum. Yarın öbürgün ülkeye nükleer bomba atılmayacağının garantisi var mı?

ne kadar paran var ki o kadar dert ediyorsun? en kötü durumda 50 yıl sonra kara toprak olacaz.
edit: yeterli paran varsa daire al kiraya ver. senden sonra çocuklarına kalır.

Son düzenleme:
ne kadar paran var ki o kadar dert ediyorsun? en kötü durumda 50 yıl sonra kara toprak olacaz.
edit: yeterli paran varsa daire al kiraya ver. senden sonra çocuklarına kalır.

Çok param yok hocam. Olsa zaten harcarım kenara 3-5 bişey attıktan sonra.

Sizi bilmem de ben bu internete de bankalara da tam güvenemiyorum. En güzeli bir miktar parayı altın olarak saklamak.

3binin 5 binin kimseye zararı olmaz. Saklamanın da zararı olmaz. Ama faydası olabilir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri