Hayat Yolumu Çizmem Lazım

• Kullanıcı Alex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alex

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, beni uzun süredir tanıyorsunuzdur, yaşım 26 oldu. Elimde 2 adet üni. diploması ile aile ocağında kendi sevdiğim iş olan youtube ile uğraşıyorum. Bu işe gecemi gündüzümü verdiğimi hissetmiş olmalısınız. Gerçekten öyle kimseden birşey ummadan kendim, vazgeçme kelimesini lugatımdan silerek hep kendi çabamla birşeyler yapmaya çalıştım çalışıyorum. Youtube un peşini bırakmaya niyetim yok ve inş kazancımı arttırarak devam edeceğim. Derdim biraz farklı arkadaşlar.

Sağolsunlar iyi bir ailem var ancak bazen iyi olmak yetmiyor, onlar da haklı yaşım olmuş 26 ve artık para musluğunu kestiler :p Ben de dolayısıyla evde tıkıldım kaldım. İlçede yaşıyorum burada hiçbirşey yok, arkadaşlar da dışarıda. Bazen haftalarca evden çıkmadığım oluyor ve psikolojim bozulmak üzere. Ayrıca ben ortamları gezmeyi eğlenmeyi gece hayatını çok seven biriyim :rolleyes: Hal böyle olunca evdeki hapishane hayatı beni evden kaçma noktasına getirdi. Kaçma derken çıkıp gitme.

Üniyi İstanbulda okudum ve istanbulun tadını alınca insan ondan uzak olduğu anlarda hep İstanbul özlemiyle yanıp tutuşuyor. Marmara-İktisat ve Anadolu Üni Çeko diplomalarım var. Ama ben sevmediğim bir işe girmek istemiyorum ayrıca hakaret eder derecede rakamlar teklif ediyorlar üstüne bir de adam beğenmeme var bu sektörler bana göre değil. Ben sevdiğim işelerle uğraşıp hayallerimi kovalamak istiyorum.

Hayaller ve idealler girince devreye aileler bunları pek anlamıyor para desteği hiç yok :o Yarın kapıdan çıksam birkaç ay zorluk çekerim sonra kendimi toparlarım gibi geliyor doğruyu yanlışı düşünmeden şu kapıdan çıkmak istiyorum artık çünkü dışarıda bir hayat akıyor ve bensiz bu bana çok koyuyor. Geceler ve ortamları çok özledim ve İstanbulu.

İşin özeti, ilçedeyim aile yanında sürekli evde asosyal yaşam inanılmaz bunaldım, yaşım gençliğim geçiyor dört duvar arasında ve bu bana çok ters bir durum. Elimdeki güçler 2 diploma ve inanılmaz bir youtube aşkı ve çalışma arzusu ve girişimci ruh.

Sizce evden çıkıp zorluklarla başedip mi doğrulmaya çalışayım, ekmek elden su gölden evde asosyal hayata devam edip youtube dan ekonomik güç elde edince mi hayallerimin gecelerin peşinde koşmalıyım? Tecrübeli arkadaşların görüşlerini merak ediyorum umarım beni biraz olsun anlamışsınızdır. Okuduğunuz için teşekkürler :) Tavsiyeleri bekliyorum.

Sana su kadarini soyliyim kardes. Ailesi gibi bulunmaz acik ve net :). Ailenden ayrilirsan bir sure sonrada onlara ozlem duyarsin. Ayrica youtube isinede fazla guven baglama bence. Guzel ve yogun mantikli calisildiginda guzel paralar kazandirir evet ama bunun her zaman olacagina dair bir garantisi yok. Bunu sende biliyosun zaten :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bende sana benzer bi durum var. bende eger kpss yi kazanamzsam istanbulda yasamayı dusunuyoprum.orada kanallarda fılmcılerde calısmayı dusunuyorum....

eger illa bi fikir istiyorsan ekonomik özgürlüğünü kazan ondan sonra koş.sanırım mantıklısı bu. eger birde youtubeden 5k+ üstü fılan kazanıyorsn bence youtube bırakma.....

Kendini cok guzel ifade emissin. Olgun abioerimizdn kardesleimizden alicagin fikirler umarim onunu acar

Sana su kadarini soyliyim kardes. Ailesi gibi bulunmaz acik ve net :). Ailenden ayrilirsan bir sure sonrada onlara ozlem duyarsin. Ayrica youtube isinede fazla guven baglama bence. Guzel ve yogun mantikli calisildiginda guzel paralar kazandirir evet ama bunun her zaman olacagina dair bir garantisi yok. Bunu sende biliyosun zaten :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ya tamam ailemi seviyorum iyi hoş da gençliğimizi yaşayamadık yanlarında :) Güzel bir ortamda buz gibi biramı yudumlarken güzel hoş bir sohbet sonra kokoreç midye ortamlar ben hepsini çok özledim ailemle de vakit geçiririm ben vefasız değilim bu konuda ama önce biraz içimden gelenleri yaşamayı özledim.

---------- Mesaj saat 22:37:11 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:34:21 civarında gönderildi. ----------

bende sana benzer bi durum var. bende eger kpss yi kazanamzsam istanbulda yasamayı dusunuyoprum.orada kanallarda fılmcılerde calısmayı dusunuyorum....

eger illa bi fikir istiyorsan ekonomik özgürlüğünü kazan ondan sonra koş.sanırım mantıklısı bu. eger birde youtubeden 5k+ üstü fılan kazanıyorsn bence youtube bırakma.....

Kpss ye ben de hazırlandım, bıraktım yarıda olacak iş değil, memurluk hayallerime hakaret gibi geliyor annem babam memur bu arada. İçimdeki sesi dinleyip devam ediyorum bir gün beni doğru yola sokucak inş :D

3k sabit kazanç sağlayabilsem aylık youtube dan hemen şuan çıkarım kapıdan :) youtube u asla bırakmak yok devam.

Alex çok kararsız ve planlama yapmakta zorluk çekiyorsun, en azından burdan öyle gözüküyor.
2 diploman var ve maaş az diyorsun ama bir işe girmedende olmaz diye düşünüyorum.
Az da olsa bir yerden başlamak lazım ama mesleğinide yapmayı sevmiyormuşsun. Burda tek çare kalıyor, sevdiğin işlere yoğunlaşmak.
Youtube'u seviyorsun ama iyi paralar kazanmıyorsan ilerde oda sana yetmeyecektir.Youtube ek iş olarak yapıp başka sevdiğin işlerde de çalışman lazım. ;)

abi yaşayacağını yaşamışsın işte yaş olmuş 26 artık o özlediğin ortamları bırakıp başka bir şeyler yapman gerekiyor.
ben 20 yaşındayım, senin o yazdığın hayatların hiç birini yaşamadım-yaşayamıyorum, şuan ailemin borçlarını ödüyorum. bizleri düşün öyle bunal daha kötüleri var.

Ailen için para musluğunu kestiler demişsin. Bildiğim kadarıyla zaten kendin kaç aydır youtube işindesin hatırı sayılır bir kazancın var diye tahmin ederek ve üstüme vazife olmayarak soruyorum Ailenden maddi olarak beklentin nedir?
Yani onlarında katkısıyla bir iş yeri açmak mıdır nedir ?

Ayrıca tamamen kendi fikrim. Çok hızlı kararlar veriyorsun.

İnşallah aradığını bulursun.

Alex çok kararsız ve planlama yapmakta zorluk çekiyorsun, en azından burdan öyle gözüküyor.
2 diploman var ve maaş az diyorsun ama bir işe girmedende olmaz diye düşünüyorum.
Az da olsa bir yerden başlamak lazım ama mesleğinide yapmayı sevmiyormuşsun. Burda tek çare kalıyor, sevdiğin işlere yoğunlaşmak.
Youtube'u seviyorsun ama iyi paralar kazanmıyorsan ilerde oda sana yetmeyecektir.Youtube ek iş olarak yapıp başka sevdiğin işlerde de çalışman lazım. ;)

Evet, gelecek kaygım hep var, içgüdüsel hareket ediyorum ve bu kararsız izlenimi veriyor, mesleğimi yapmak istemiyorum evet youtube u çok seviyorum ancak kendimi kurtaracak düzeyde değilim hala youtube da. Çabalamaya devam ediyorum. İstanbul da olsam herşeyimi yola sokabilirim gibi geliyor. Mertcan evde kapalı kalmak çok zor dostum, bazen sadece yürümeyi özledim yemin ederim :)

Bence senin paran bitmiş... Senin durumunu aynen bende 4-5 ay önce yaşıyordum :) <para tabiki herşey değil. Ama herşey sırayla ve zamanla .. Seninle Skype de bir görüşelim. Her zaman dediğim gibi ölüm dışında hayatta herşeyin bir çözüme giden yolu vardır. Sen gönlünü ferah tut . Sıkıntı yapma herşey çok güzel :) Burada olmak bile ayrı bir güzellik :)

abi yaşayacağını yaşamışsın işte yaş olmuş 26 artık o özlediğin ortamları bırakıp başka bir şeyler yapman gerekiyor.
ben 20 yaşındayım, senin o yazdığın hayatların hiç birini yaşamadım-yaşayamıyorum, şuan ailemin borçlarını ödüyorum. bizleri düşün öyle bunal daha kötüleri var.

Başka hayatlarla kendimi karşılaştırıp polyannacılık yapmak istemiyorum ben. Özlediğimi istediğimi yapmak istiyorum. Bu konuda biraz şımarık tavrım olabilir ama evde kapalı kalmak da zor bir durum.

Ya tamam ailemi seviyorum iyi hoş da gençliğimizi yaşayamadık yanlarında :) Güzel bir ortamda buz gibi biramı yudumlarken güzel hoş bir sohbet sonra kokoreç midye ortamlar ben hepsini çok özledim ailemle de vakit geçiririm ben vefasız değilim bu konuda ama önce biraz içimden gelenleri yaşamayı özledim.

---------- Mesaj saat 22:37:11 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:34:21 civarında gönderildi. ----------

Kpss ye ben de hazırlandım, bıraktım yarıda olacak iş değil, memurluk hayallerime hakaret gibi geliyor annem babam memur bu arada. İçimdeki sesi dinleyip devam ediyorum bir gün beni doğru yola sokucak inş :D

3k sabit kazanç sağlayabilsem aylık youtube dan hemen şuan çıkarım kapıdan :) youtube u asla bırakmak yok devam.

bak gene senın anna baba memurmuş parasal olarak yine çok sıkıntı çekeceğinizi veya çekeceğini sanmıyorum.... ben kpss de olmazsa youtube de olmazsa istanbula gidip hastanelerde havaalanlarında kalmayı göze alacağım ve televizyon kanallarında ya da film sektöründe çalışmayı deneyeceğim.... böyle riskler alabileceğini düşünüyorsan devam et ama yıne beklenen olmuyor hesaplar ya da paralar tutmuyor... misal ben hayallerım ıcın yeteneksız sınız turkıye ye katıldım. evde dıyordum aha ben geçerım elemelerı dıyordum youtube işinde gunde 100 video çekerim dıyordum ama olmuyor işte.mental düşünce olarak bıraz kırılgan ve zayıfım.:o

benimde hayallerımde memurluk yok her sabah erken kalkmak bende istemem ama malum işte herkes bılıyor turkıye şartlarında umut ıcın hazırlanıyoz...,hoolywod da çalısmak istiyorum fılm fıkırlerı yazmak ıstıyorum ama su ana kadar basarılı olamadım.he yazdım 70 den fazla fıkrım var ama kabul etmıyorlar begenmyor işte....:D:D

Ailen için para musluğunu kestiler demişsin. Bildiğim kadarıyla zaten kendin kaç aydır youtube işindesin hatırı sayılır bir kazancın var diye tahmin ederek ve üstüme vazife olmayarak soruyorum Ailenden maddi olarak beklentin nedir?
Yani onlarında katkısıyla bir iş yeri açmak mıdır nedir ?

Ayrıca tamamen kendi fikrim. Çok hızlı kararlar veriyorsun.

İnşallah aradığını bulursun.

İşte vermeyecekler ama bekliyor insan Kaan :) Evden çıkıp kendi başıma hayat kurabilecek düzeyde değil kazancım hala olsa bu başlığa gerek kalmazdı. Bu kararım hızlı olmadı be kardeşim 1 senedir evde kapalı kaldım mezun olduktan sonra.

İşte vermeyecekler ama bekliyor insan Kaan :) Evden çıkıp kendi başıma hayat kurabilecek düzeyde değil kazancım hala olsa bu başlığa gerek kalmazdı. Bu kararım hızlı olmadı be kardeşim 1 senedir evde kapalı kaldım mezun olduktan sonra.

Yani o zaman girişimci olmadığını anlıyorum. Bazen insanın bir günüyle diğer günü çok alakasız olabilir. Bu sabah uyandığımda tüm işlerimi 5 saatte bitirirken ertesi günü hiç yapamıyorum 1 saat sonra diye diye hiç bitmiyor.

Sabır demek ki hep bir şeyleri atlıyorsun...

Aileni bırakmanı tavsiye etmem.
Gün gelir dışarıdaki eğlenceden de bıkıp sıcak yuvanı özlersin.

Kendine güvenip dışarıda her işi yapabilirim diyorsan, o kapıdan çık ama aileni kırarak değil. Kapıyı tekrar döndüğünde açık bırakacak şekilde çık.
Şimdi youtube sıkı sıkıya sarıldığını söylüyorsun ama özgün 2-3 kanalın olsa zaten dediğin 3 K rakamı kazanman mümkün. Fakat spam ile bir yere kadar aldığnı alırsın ama garantisi yoktur. Şuanda kazananların bir çoğu ek gelir olarak görüyor ve böyle devam ediyor. İş olarak görenler de zaten bazı şeyleri aşmış ve kavramış durumdalar.

Elinde belirli bir sermaye yoksa, o kapıdan çıkınca reel hayatta bir iş yapamayacaksan ailen ile birlikte kalmaya devam et.
Ayrıca ödeme yapıldığında 2-3 günlük kendine izin verip şöyle bir çevreki ile gidip alışveriş merkezine kendini ödüllendirebilirsin. Hakkında hayırlısı olsun.

bak gene senın anna baba memurmuş parasal olarak yine çok sıkıntı çekeceğinizi veya çekeceğini sanmıyorum.... ben kpss de olmazsa youtube de olmazsa istanbula gidip hastanelerde havaalanlarında kalmayı göze alacağım ve televizyon kanallarında ya da film sektöründe çalışmayı deneyeceğim.... böyle riskler alabileceğini düşünüyorsan devam et ama yıne beklenen olmuyor hesaplar ya da paralar tutmuyor... misal ben hayallerım ıcın yeteneksız sınız turkıye ye katıldım. evde dıyordum aha ben geçerım elemelerı dıyordum youtube işinde gunde 100 video çekerim dıyordum ama olmuyor işte.mental düşünce olarak bıraz kırılgan ve zayıfım.:o

benimde hayallerımde memurluk yok her sabah erken kalkmak bende istemem ama malum işte herkes bılıyor turkıye şartlarında umut ıcın hazırlanıyoz...,hoolywod da çalısmak istiyorum fılm fıkırlerı yazmak ıstıyorum ama su ana kadar basarılı olamadım.he yazdım 70 den fazla fıkrım var ama kabul etmıyorlar begenmyor işte....:D:D

Gerçeklerden uzak ama çok tatlı olan hayal dünyanı sevdim :) Hayat bir gün bize de güler dostum umut kesmek yok hayallerin peşinden koşmaya devam.

Alex De Souza: Gerçeğe dönüştürdüğüm herşeyi önceden hayal etmiştim demişti bir röportajında.

---------- Mesaj saat 22:51:47 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 22:50:41 civarında gönderildi. ----------

Yani o zaman girişimci olmadığını anlıyorum. Bazen insanın bir günüyle diğer günü çok alakasız olabilir. Bu sabah uyandığımda tüm işlerimi 5 saatte bitirirken ertesi günü hiç yapamıyorum 1 saat sonra diye diye hiç bitmiyor.

Sabır demek ki hep bir şeyleri atlıyorsun...

niyet önemli niyet kardeş sağol. İçin haset olmayacak gerisi gelir.

hayal ettiğiniz şeyler beklemeyi vazgeçtiğiniz zaman gerçekleşir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri