Hayrına Avukat Aranıyor... Özel Hayata Müdahale

• Kullanıcı HJC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı

HJC

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba. Geçenlerde talihsiz bir olay başıma geldi. Bu olaydan sonra inanın ülkemden biraz daha soğudum. Eyvallah topraktır candır kandır ama ...

Devlet üniversitesinde öğrenciyim. Geçen dönem final sınavında kağıdımı teslim ettikten sonra sınav görevlisi telefonumu aldı. Normalde vermem ama ortada kopya filan yok ne olur sanki diyerek çok üzerine gitmedim. O ara sınav görevlisi telefondan whatsapp geçmişime ve fotoğraf galerime bakmış. Dekanlığa teslim edip sohbet kayıtlarını ve fotoğraf galerimi bastırmış ve soruştu başlatmışlar. Sebep: eski sınavlara ait sınav kağıdı fotoğraflarını arkadaşların bana göndermesi ve benim onlara göndermem. Bu soruları okulun kırtasiyesi satıyor. İnternetten indiriyoruz vs. (Her sene aynı soruları soruyorlar. Sınav başlamadan önce elde edilen sorular değil.) Neymiş okula ait evrakın okul dışına çıkarılması yasakmış... Bizde biraz bu konulara uzaklığımızdan ve arkadaşların korkularından dolayı onların iyi niyet tuzağına düştük... Her neyse böyle bir talihsiz olay geçti başımızdan şimdi şunu merak ediyorum.

Üniversite kendi başına özerk olduğunu göz önüne alarak soruşturmada bilirkişinin kişinin onayı olmadan, yargı kararı kişinin sohbet dökümünün çıkarabilme ve bunları delil olarak kullanma yetkisi var mıdır? Ben hakkımı nasıl arayabilirim? Tazminat davası açabilir miyim?

Bizim yaptığımız suçmuş bu konuda zaten yorum yapmaya gerek yok cezayı aldık. Ama onların yaptığının daha büyük bir suç olduğunu düşünmekteyim.
Telefonda 0000 olan bir şifre vardı.

Bu okulda Türk Silahlı Kuvvetlerinin bile nadiren kullandığı sinyal kesici (jammer) kullanılmaya başlandı. Şuan fakülte işi gücü bırakmış bununla uğraşıp övünüyor.
http://muglakentgazetesi.com/kopyaya-jammerli-onlem/
Bu okulda telefonla ilgili benim araştırdığım, bildiğim bütün soruşturmalarda öğrencinin telefon içeriği incelenmiş olup öğrenciye delil olarak sunuldu.
Bu okulda inşaatta çalışırken düşüp ölen rahmetli arkadaşımız için protesto yapan 150 öğrenci arkadaşa 6 ay ile 1 yıl arasında ceza alacak şekilde soruşturma açıldı.
http://www.ogretmenlersitesi.com/haber/13372

Bu üniversite bu sene yaz okulunu esnaflarla yaptığı anlaşmalar sayesinde açan bir üniversite.

Son düzenleme:
Öncelikle ülkeden soğudum kavramı tamamen yanlış. Soğuduysan zaten durma mutlaka her ülkede iyi insanlar olduğu gibi böyle ahlaksızlarda vardır.

birincisi telefonunuzdan izinsiz olarak veri alındığı için zaten haksızlar..

ikinci olarak, ilgili verilerin halka açık bir yerden temin edildiği zaten ortada, o yüzden sizin haklılığınız daha fazla..

artık maalesef bazı insanlar eğitim üzerine yoğunlaşmıyor..
eğitim görenlerin üzerinde baskı için yoğunlaşıyor.. sonumuz hayrolsun ne diyelim..
arkadaşın dediği gibi şimdilik öncelikle BİMER'e bildir

bimer'e ne diye yazacak. yaptığı kağıt üzerinde suç. iyiniyer çerçevesinde tanıdıkla onunla bununla çözecek. Ailenden korkup haber vermememezlik yapma sakın. söyle bi hal çaresi vardır elbet. yoksa az buz bişey değil mahkemelere taşınırsa. tam pire develik olay yani.

Polise git suç duyurusunda bulun mahkeme kararı olmadan telefonuna el koyup kişisel verilerine bakmazlar...

Edit, sınav esnasında birilerine mesaj attın mı?

Son düzenleme:
şu telefonları verirken hiç mi aklınıza gelmez parola koymak

birincisi telefonunuzdan izinsiz olarak veri alındığı için zaten haksızlar..

ikinci olarak, ilgili verilerin halka açık bir yerden temin edildiği zaten ortada, o yüzden sizin haklılığınız daha fazla..

artık maalesef bazı insanlar eğitim üzerine yoğunlaşmıyor..
eğitim görenlerin üzerinde baskı için yoğunlaşıyor.. sonumuz hayrolsun ne diyelim..
arkadaşın dediği gibi şimdilik öncelikle BİMER'e bildir

Arkadaş telefonu kendi izniyle vermiş şikayette bulunsa dahi görevli kopya çektiğini gördüm telefonu aldım diyerek aradan sıyrılabilir

Öncelikle geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla söylüyorum. Sınav görevlisinin telefonunuza bakması suç. Dediğiniz gibi okul kırtasiyesinde legal olarak satılıyosa eski sınav soruları o zaman dekanlıkta suçlu olur. El altından satılıyosa dekanlık haklı olabilir.

Bu nasıl bir terbiyesizliktir ya. Sabah sabah hem moralim bozuldu hem sinirim zıpladı. Hangi hakla senin mesajlarına, whatsapp görüşmelerine bakabiliyor bu gözetmen. Adam öldürsen bile bakmaya hakkı yok. Bildiğim kadarıyla hiç bir yaptırımları olamayacağı gibi üzerine gözetmen özel hayatın gizliliğine müdahalede ceza da alabilir. Bilen birisi mutlaka yardımcı olacaktır. Çok geçmiş olsun, hangi üniversite öğrenme şansımız var mı acaba.

Polise git suç duyurusunda bulun mahkeme kararı olmadan telefonuna el koyup kişisel verilerine bakmazlar...

Edit, sınav esnasında birilerine mesaj attın mı?

Arkadaş telefonu kendi izniyle vermiş şikayette bulunsa dahi görevli kopya çektiğini gördüm telefonu aldım diyerek aradan sıyrılabilir

Hayır atmadım. Atsam tamam bu bir suç o an yakalayabilirdi. Kopya çekmiş olabilirdim. Yinede bu şekilde sohbet dökümü çıkartılabilir mi? Benim merak ettiğim (Üniversiteler özerk) bu yetki var mı bunlarda? Görevli tamam da dekanlık direk bu delilleri kağıda bastırıp delil olarak bize gösteriyor.

Şöyle bir şey de var bu üniversitede. Yapılan birçok soruşturma öğrencinin telefonuna el konularak içerideki veri somut kanıt olarak kullanılarak öğrenciye ceza veriliyor. Hangi eğitim kurumunda basit bir telefon muhabbeti için telefon içeriğine bakılıyor? Hangi eğitim kurumunda sinyal kesici var?

Öncelikle geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla söylüyorum. Sınav görevlisinin telefonunuza bakması suç. Dediğiniz gibi okul kırtasiyesinde legal olarak satılıyosa eski sınav soruları o zaman dekanlıkta suçlu olur. El altından satılıyosa dekanlık haklı olabilir.

Teşekkür ederim. 10 kuruşa tek parça kağıt işte. Eyvallah bu suçmuş cezamızı aldık ona birşey diyemiyoruz da önemli olan bunu ne şekilde tespit etmiş olmaları. Bu olay üniversite dışında olmuş olsaydı yasaklı ağacın meyveleri, hukuğa aykırı delil olarak sayılıp hiç bir dayanağı olmazdı. Üniversitede işler nasıl işliyor bilemiyorum.

---------- Spam Engelliyici 09:31 ---------- Önceki Mesaj 09:23 ----------

Bu nasıl bir terbiyesizliktir ya. Sabah sabah hem moralim bozuldu hem sinirim zıpladı. Hangi hakla senin mesajlarına, whatsapp görüşmelerine bakabiliyor bu gözetmen. Adam öldürsen bile bakmaya hakkı yok. Bildiğim kadarıyla hiç bir yaptırımları olamayacağı gibi üzerine gözetmen özel hayatın gizliliğine müdahalede ceza da alabilir. Bilen birisi mutlaka yardımcı olacaktır. Çok geçmiş olsun, hangi üniversite öğrenme şansımız var mı acaba.

Çok teşekkür ederim hocam. İşte bizim okulda eğitime verilen önem bu şekilde gösteriliyor. Normalde üniversiteler hayata hazırlar. Öğrenciye köstek değil destek olur. Mezun olunca kimse Muğla Üniversitesinden 4 ortalama almış diyerek almaz işe. Burada okuyan öğrenciler bilir öğrenciyi hayata hazırlama ile ilgili zerre kadar birşey yok. Ne adam akıllı bir eğitim ne bir seminer ne bir konferans. Tabi yalandan gelir amaçlı birşeyler yapılmıyor değil.

bugüne kadar avukatların hayrına bir iş yaptığını görmedim selamı bile parayla alıyolar

Hocam öncelikle geçmiş olsun ama telefonu en başta vermemeliydin..

bugüne kadar avukatların hayrına bir iş yaptığını görmedim selamı bile parayla alıyolar

İnsanları o bölümü ne zorluklarla okuyup, bitirip ve mezun oluyorlar, sırf hayır olsun diye mi tonla stressi çekecekler :rolleyes:

Forumdaki tavır ve davranışlar bile hayra sergilenmiyorken / yapılmıyorken.

Hocam şifre vardı da 0000 dı. Ya şifreyi çözdüler yada başka birşey yaptılar. Bilemiyorum. İş işten geçmiş cezamızı aldık. Geçmişin telafisi olmaz ama belki onlarda ceza alır. Yapılan bütün soruşturmalarda öğrencinin telefonu incelendi bildiğim ve araştırdığım kadarıyla.

Hayırlı kandiller cümleten [MENTION=15171]Katip[/MENTION] [MENTION=7879]Throck[/MENTION] belki bu konuda sana fikir verebilirler.

Arkadaşım üniversite özerk olduğu için kendi iç tüzüğüne göre hareket eder. Aynı durum başıma geldi sınavda hatta kopya çektim gördü telefonu istedi alamazsın dedim. Alamazda ama o telefon eline geçmiş ve dökümanları basmışsa en fazla özel hayata müdaheleden dava açarsın onlarınkide suç seninkide suç

Diyorum ya hocam biz aldık cezayı ama bu cezayı hukuğa aykırı şekilde delil etmiş olup vermiş olmadılar mı?

Kırtasiyelerin yaptığı yasal değil. O yüzden o soruları vs seninde dağıtman suç. Kitabın fotokopisini vermisiyle kırtasiyenin bu olayla arasında fark yok.

Telefon konusunda birşey diyemem.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri