Henüz yeniyim rica etsem uzman biri elimden tutabilir mi ?

• Kullanıcı webvilla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

webvilla

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar 2 farklı hesapla video kanalım var. Henüz 3 hafta kadar oldu bu siteyle tanışalı ve yt üzerinden para kazanma girişimim.

Kanallarımından birinin "En çok görüntülenen" 7 videosunun bilgisini sunuyorum;

encokgoruntulenen.png

Onlarca makale okudum, videolar izledim fakat net bişeyler oluşmuş değil kafamda. Aylık 1.000 TL ilâ 5.000 TL arasında kazananları biliyorum çevremde fakat sorularımı yanıtsız bırakıyorlar sanki benim kazananmam onu etkileyecekmiş gibi kendine müslüman çok var. Herneyse,

Gerçekten Youtube üzerinden ayda belirli miktar para kazanan uzman birinin bana yardımcı olmasını rica ediyorum.

# Hangi tür video yüklenmeli ?
# Türkçe mi yüklenmeli ?
# Video yüklenirken nelere dikkat edilmeli ?
# Para kazanmak için en az ne kadar "Görüntülenme" olmalı ?
# Görüntülenme'nin yüksek olması için elden bişey gelir mi?
# Farklı video sitelerinden video indirirken ne tür videolara dikkat edilmeli ?
# Başlangıç aşamasında yani henüz 3 haftalık çaylaklar (ben) bu yolda nasıl ilerlemeli ?
# Alt kanal mı mantıklı yoksa farklı hesap kanal mı?
# "Telif hakkı ihtarları : İyi durumda değil" uyarısı olan kanal bir sorun teşkil eder mi? ederse nasıl çözüm yolu aranmalı ?
# 1k izlenimi olan video neden sonrasında "Para kazanılan" durumundan telif istiyor ? (Bunu başından istemesi gerekmiyor mu?)

Yalnızca uzmanların bakmasını rica ediyorum. Teşekkürler.

Bu arada sorularıma cevap verirken hakkımda biraz önbilgi amacıyla kendimeden bahsedeyim;
Yazılımcıyım, Şirketim var. yaklaşık 200'den fazla Kamu ve özel sektör website referansım var. Seo vs. konularda bilgim ve tecrübem oldukça iyi. Adsense'i yalnızca youtube için kullanmıyorum.

# Hangi tür video yüklenmeli ?
-Kategori tamamen göreceli nerde izlenim çok geliyorsa o kategoride çalış. Uzun vadede kazanmak istiyorsan kesinlikle dizi fragman klip müzik tarzı şeylere girme er yada geç telif yersin emeklerin gider.

# Türkçe mi yüklenmeli ?
-Yeniysen Türkçeyle başla derim. Sosyal medyadan videonu yaymaya bak. Yabancı içerik her zaman daha çok kazandırır Türkiyede ortalama 1000 izlenime 1.20 TL verirken ABD içeriği 2.5 TL kadarr veriyor

# Video yüklenirken nelere dikkat edilmeli ?
- Etiketler başlıklar ve açıklama alakalı olursa daha çabuk üst sıralara çıkarsın güzel etiketler bulmaya çalış.

# Para kazanmak için en az ne kadar "Görüntülenme" olmalı ?
-bir video hakikatten para kazandıracaksa ortalama 10.000 olması kazandırır diyebilirim. 10.000e kadar çok kazandırmıyor. Ama en önemlisi videonun zamanla sürekli izlenmesi

-Video kendi çekiminse AdWordse reklam verebilirsin.
Sosyal medyada facebook twitter vs. paylaşabilirsin.

# Farklı video sitelerinden video indirirken ne tür videolara dikkat edilmeli ?
-Youtubede olmayan video seçersen her zaman kazanırsın altın kural. 10larca insanın koyduğu video ortalama 200.000 kişilik sayfan yoksa asla para getirmez.

# Başlangıç aşamasında yani henüz 3 haftalık çaylaklar (ben) bu yolda nasıl ilerlemeli ?
-Güvenli çalışmaya bak bot spam vb bulaşma öyle yada böyle patlıyorlar çünkü. Gündemi takip et önemli bi olay oldumu ilk patlatmaya çalış videosunu. Sonrasında izlenim alan bir kategori bul oraya yoğunlaş. kategoriyle alakali kanal adı resmi etiketleri kullanki iyi izlen

# Alt kanal mı mantıklı yoksa farklı hesap kanal mı?
-Eski Topraklar farklı hesap çalışır. Ama çalışma tarzına göre çok farklı kategorilerde çok kanal açacaksan farklı hesap açmanı tavsiye ederim. Atıyorum araba kazalarıyla ilgili 2-3 kanal acacaksan alt kanal sorun yaratmaz.

# "Telif hakkı ihtarları : İyi durumda değil" uyarısı olan kanal bir sorun teşkil eder mi? ederse nasıl çözüm yolu aranmalı ?
-çare 6 ayın geçmesini beklemek. Tek sorun kanalin kapanması olur. para kazanma kapatilirsa tüm kanallarin para kazanması gidiyor. Youtubenin son zamanlardaki en kötü silahı eğer o uyarıyı alan bir kanalin var ve o kanal önemsizse sil gitsin. Çok izlenim getiriyorsa kanal dua edeceksin başka çare yok :)

# 1k izlenimi olan video neden sonrasında "Para kazanılan" durumundan telif istiyor ? (Bunu başından istemesi gerekmiyor mu?)
-Başındanda isteyebilir sonradanda. Benim 100.000 izlenen videom eşleşen üçüncü taraf uyarısı verdi. Şans işi.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Bol Şans.

Üstad öncelikle önemsediğin ve ilgilendiğin için tekrar teşekkür ediyorum.

-Video kendi çekiminse AdWordse reklam verebilirsin.
Sosyal medyada facebook twitter vs. paylaşabilirsin.

Eğer kendi çekim video varsa Adwordse reklam vermem mantıklı mı diyorsun ? atıyorum tıklama başına 0.5 -0.10 krş değerinde reklam versem bana ne kadar katıyla getirisi olabilir ki ?

Bu arada, skype üzerinden arada ufak tefek sorularla başına bela olmamın sakıncası var mı? :)

Üstad öncelikle önemsediğin ve ilgilendiğin için tekrar teşekkür ediyorum.

Eğer kendi çekim video varsa Adwordse reklam vermem mantıklı mı diyorsun ? atıyorum tıklama başına 0.5 -0.10 krş değerinde reklam versem bana ne kadar katıyla getirisi olabilir ki ?

Bu arada, skype üzerinden arada ufak tefek sorularla başına bela olmamın sakıncası var mı? :)

Skypeye çok girmiyorum versemde soruların cevapsız kalır açıkcası. Kafana takılan birşey olursa mesaj at foruma girmediğim gün yok yardımcı olurum.

Bazı durumlarda mantıklı adwords ama o beni aşan bir konu daha önce hiç adwordsden reklam vermedim dönüşler ne şekilde bilemiyorum. Ama çok ciddi bir konseptin olursa (sokak röportajları) gibi güzel prodüksüyonlu çekimli bir projen olursa bırak para kazanmayı kıy parana yap reklamını herkes tanısın. Abonen arttıkca attiğin her video çok çok daha fazla izlenmeye başlayacak.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri