Hırsızlardan şikayetçiyim.

• Kullanıcı Deniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Şikayetim Var

Deniz

Kayıtlı Üye
arkadaşlar konuyu buraya açmamın sebebi konu dışı kategorisi ana sayfada gözükmediği için. Lütfen kusura bakmayın aciliyeti olan bir durum.
Hukuk işlerinden anlayan, avukat, stajyer olan, bilgisi bulunanlar yardımcı olursa sevinirim.
Şimdi bizim marketimiz var ve 1 aydır sağlık sorunumuz olduğu için tanıdığımız bir abi bize yardımcı oluyor.
Fakat bugün farkettim ki bu adam para çalıyor. yan dükkana geçtiğimde adamın koşarak içeri girdiğini farkettim fakat ses çıkarmadım. Ben yan dükkandan çıkarken, adam da koşar adım dışarı çıktı. Bunu farkettim ve adam gittikten sonra kamera baktım. Kamera da kasaya doğru koştuğu gözüküyor fakat kamera açısından dolayı kasadan para aldığı gözükmüyor.
Şimdi geçmişe dönük 1 aylık kamera kayıtlarına bakmayı düşünüyorum.
Bu durumda adam sürekli dükkanda tek iken bunu tekrarlıyorsa sanırım kanıtlanamaz. Kamera açısını biraz değiştirip, adamı dükkanda tek bırakmayı düşünüyorum. Yani yemlemeyi düşünüyorum. Sizce bu işe yarar mı?

Kasada Az Bir Meblağ Bırak. Dediğin Gibi Kamera Açısını Değiştir. Anlamış Olabileceği de Göz Önünde Bulundurulabilir.

hırsız derken, bende şu forumdaki meşhur dolandırıcı hırsızlardan bahsediyosun sandım :D

kasada bıraktıgın paraların seri numaralarını da alıp suç üstü yaptırabilirsin..

Kasada Az Bir Meblağ Bırak. Dediğin Gibi Kamera Açısını Değiştir. Anlamış Olabileceği de Göz Önünde Bulundurulabilir.
+ olarak kamerayla ispat edersen hatta 2-3 kere adamdan tahmini kaybını 5k-10k iste vermezse hırsızlıktan dolayı şikayette bulunacağını elinde kamera kayıtları olduğunu söyle hatta izlet :) içeri attıracam seni ver paramı de:)

Ek Olarak Kamera Kaydı Yapan Cihaza Müdahale Edememesi Gerek.

Hukiki anlamda bir şey diyemem ama kamerayı mutlaka kasayı görecek şekilde ayarlayabilirsin.

Yada pronet alarmın anlık izleme yapabildiğin cepren, pc den yada tabletten kamerasını kullanabilirsin. Kameralarda en büyük sorun kayıt cihazıdır. 15 saniye kayıt cihazını kapatıp işini görse onu tespit etmen çok ama çok zordur.

Pronetin kamerasında böyle bir sıkıntı yok. Kayıtların yırt dışı server larda kayıt edilir ve senden başka kimsenin midehale etme şansı yoktur.

Ayrıca kameranın merceğini istediğin gibi cepten bile istediğin noktaya yönlendirebildiğin için ameranın nereye baktığı bile anlaşılmaz.

Atıyorum onun yanında kameranın görüntüsünü başa yere bakıyormuş gibi gösterip sonra onu yanlız bıraktıktan sonra cebinden tekrar kasaya doğru yönlendirebilirsin. Oda eğer kötü bir şey yapıyorsa nasılsa kamerada görmüyor deyip yapar. Sende cepten canlı canlı izlersin.

Eğer düşünürsen yardımcı olurum.

---------- Spam Engelliyici 10:07 ---------- Önceki Mesaj 10:06 ----------

Ek Olarak Kamera Kaydı Yapan Cihaza Müdahale Edememesi Gerek.

Pronet kamera ile bunu yapması imkansız. Kayıt cihazsız çalışıyor.

olayı şöyle anlatayım adam kameradan vs. anlamaz.
Yön değiştirmez, kamerayı kapatamaz. Ayrıca pronet fikri güzel fakat bu adam burada en fazla 2 gün daha duracak.
adam sabahları 3-4 saatlik yardım ediyordu. 1 aylık tüm sürece bakacağım sabah saatlerine.
Kamera açısını şöyle anlatayım.
Kamera kasanın sağ tarafını göstermiyor, sol tarafını gösteriyor. Eğer ki bu adam o taraftan alırsa zaten, diğer görüntülerde kanıt olarak geçer.

Dükkanın ne kadar kazandığını günlük olarak bilyosundur umarım sabit bir kazancı vardır illaki hergün örneğin günlük 220 200 arası bi kazanc elde ediyosan sabit o adamı oraya koydukdan sonra kazancın 190 / 170e düşüyorsa huylanırsın illaki vardır birşeyler cükü adam kendisine yetecek kadar parayı almak ister fazlasını almaz benim tahminim o adamı 50 tl net tatmin eder kamerayıda kasayı net çekecek bir yere koy o adam yokken haberi olmasın

kâr-zarar durumun nedir hocam? adama güvenip dükkanı bırakmışsın, 1 aylık bir olay demişsin, kuyumcudan altın mı çalıyor adam, orda güvensizlik yapıp uğraştığına değmez, aynı adamla aynı durumda çalışmazsın bi daha o kadar

az para bırakıp ona yem diye atarsan az parayı almaz senin anlayacağını düşünür ama çok para koyarsan onların arasından az miktar alır :D

kasayı ayrıntılı görecek şekilde kamerayı ayarla. (eğerki şuan kullandığın kamera önemli bir noktada ruyuyorsa ek bir kamera bağlat)

Sonra kasadaki paraların seri numaralarını al (gerçi ozaman alışveriş devem edecektir kasaya giren paranın numarasını almak sorun)

polis tanıdığın varsa veya enyakın karakoldanda bilgi alabilirsin, suç duyurunsa bulun durum hakkında bilgi al. (ör: ben xxxx dükkanı işletiyorum kasadan para çalınıyor xxxxxx kişiden şüpheleniyorum ne yapabilirim) gibi bilgi edin.

adama kasayı emenet edersin, parayı bana o al dedi felan der iftira atıyor derse busefer sen zararlı çıkarsın. Önceden bildir delilleri topla polise ver kesin sonuç al.

Isletmeci olarak iyi bir kamera sistemi sart. Gün geliyor öyle faydasi oluyorki anlatamam gitsin. Bende zamaninda kasadan para calan bir calisanimi güvenlik sistemi sayesinde yakalamistim. Mal kücük kamerayi fark etmemis kazandan paralari cebe indirmisti.

arkadaşlar konuyu buraya açmamın sebebi konu dışı kategorisi ana sayfada gözükmediği için. Lütfen kusura bakmayın aciliyeti olan bir durum.
Hukuk işlerinden anlayan, avukat, stajyer olan, bilgisi bulunanlar yardımcı olursa sevinirim.
Şimdi bizim marketimiz var ve 1 aydır sağlık sorunumuz olduğu için tanıdığımız bir abi bize yardımcı oluyor.
Fakat bugün farkettim ki bu adam para çalıyor. yan dükkana geçtiğimde adamın koşarak içeri girdiğini farkettim fakat ses çıkarmadım. Ben yan dükkandan çıkarken, adam da koşar adım dışarı çıktı. Bunu farkettim ve adam gittikten sonra kamera baktım. Kamera da kasaya doğru koştuğu gözüküyor fakat kamera açısından dolayı kasadan para aldığı gözükmüyor.
Şimdi geçmişe dönük 1 aylık kamera kayıtlarına bakmayı düşünüyorum.
Bu durumda adam sürekli dükkanda tek iken bunu tekrarlıyorsa sanırım kanıtlanamaz. Kamera açısını biraz değiştirip, adamı dükkanda tek bırakmayı düşünüyorum. Yani yemlemeyi düşünüyorum. Sizce bu işe yarar mı?

Bence eski kamerayı oynama yeni ve gizlisini tak. Kameranın kasaya dogru yönünün değiştiğini anlarsa yapmayabilir. Ya da kamerayı çevirir delilsiz kalırsın. Zaten birini ispat edersen diğerlerinde de aynı işi yaptığı da anlaşılır :)

Yasada bunun adı hırsızlık değil emniyeti suistimal cezası yok denecek kadar az.

miktarı inanın bilmiyorum belki 500 aldı belkide 50
fatura işi yapıyoruz sürekli para dönüyor.
Zaten adamla konuşup yarın gelme diyeceğiz.
Geçmiş kamera kaydını şuan pcye atıyorum zaten günlük 3-4 saat duruyordu.
Eğer ki sürekli yapıyorsa 1aylık kısımda illa ki net olarak aldığı gözüküyordur diye düşünüyoruz.
Ayrıca şuanda babamın sağlık durumundan dolayı ve çalan adamla arasının iyi olduğundan dolayı şuan da polise intikal ettirmeyi düşünmüyoruz ne yazık ki.
Zaten 1 hafta içerisinde 1 aylık kayıtlara bakmış olurum ve görüntülere göre karar vericez galiba.

Uygun biçimde konuşup durumu tam olarak öğrenebilirsin bence

cff81c0d-c0f7-4627-8323-27cbdb16e0a4.png

miktarı inanın bilmiyorum belki 500 aldı belkide 50
fatura işi yapıyoruz sürekli para dönüyor.
Zaten adamla konuşup yarın gelme diyeceğiz.
Geçmiş kamera kaydını şuan pcye atıyorum zaten günlük 3-4 saat duruyordu.
Eğer ki sürekli yapıyorsa 1aylık kısımda illa ki net olarak aldığı gözüküyordur diye düşünüyoruz.
Ayrıca şuanda babamın sağlık durumundan dolayı ve çalan adamla arasının iyi olduğundan dolayı şuan da polise intikal ettirmeyi düşünmüyoruz ne yazık ki.
Zaten 1 hafta içerisinde 1 aylık kayıtlara bakmış olurum ve görüntülere göre karar vericez galiba.

olayı hukuki boyutlarda değerlendirmeye karar verirseniz bana ulaşın yardımcı olurum.

Yasada bunun adı hırsızlık değil emniyeti suistimal cezası yok denecek kadar az.
emniyeti suistismal olması için adamın yanımda sigortalı çalıştığını ispatlaması lazım.
adam dışardeyken içeri fırlıyor, hırsızlık sanırım bu.

Uygun biçimde konuşup durumu tam olarak öğrenebilirsin bence
inkar eder kesinlikle.
en iyisi 1 aylık kamera kayıtlarını izleyip kanıt yakalamak.
cff81c0d-c0f7-4627-8323-27cbdb16e0a4.png

olayı hukuki boyutlarda değerlendirmeye karar verirseniz bana ulaşın yardımcı olurum.
teşekkürler hocam akşam görüşelim müsait olursanız.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri