Hisse Senedi Alımı ve Satışı

• Kullanıcı SetoKaiba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kazanç Yöntemleri & Satış Ortaklıkları

SetoKaiba

Kayıtlı Üye
Merhaba Değerli dostlarım,abilerim ve kardeşlerim.Başlıktan da anlaşılacağı üzere hisse senedi alıp satma işine girmeye karar verdim.Belki burada da bu işi yapanlar vardır diye bu konuyu açıyorum.Sizce hisse senedi alıp-satılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ? Ayrıca ben her ay düzenli olarak yüksek miktarda yatırım yapmayı planlıyorum.Bir çok arkadaşımız şimdi işin uzmanlarına soracağına burada ne işin var diyebilir.Fakat ben yinede fazla görüş ve tecrübeden yararlanma peşindeyim.Yine her ay yapacağım yüksek miktardaki yatırımları sanki o para hiç yokmuş gibi davranarak yapacağım.Yani çok üzülürsün kaybedince tarzı uyarılara gerek yok.Son olarak yatırımları yaparken parayı yokmuş gibi kabul edeceğim fakat yapacağım yatırımları ince eleyip sık dokuyacağım.Evet arkadaşlar şimdiden görüşünü bildiren/bildirmeyen herkese teşekkür ederim.Saygılar..

Hocam çalışmalarınızı takip edeceğim konunuza yeterli mesaj gelene kadar daha önce açılmış konuları da inceleyebilirsiniz. Yanılmıyorsam daha önce bizim forumda bununla ilgili paylaşımlar vardı..

Uzun ve orta vadeli yatırım yapın.Beklentisi olan ve bilançosu iyi olan şirketlerle çalışın. Riski dağıtın yani tek senetle çalışmayın. Bu şekilde yatırım yapıyorum tavsiye ederim..

Kardes ben bayadır ilgiliyimdir borsayla. En basit anlamıyla tavsiye vermek gerekirse uzun vade durmanı öneririm. uzun vadeden kastım 7 8 ay ustu. eger alıp satıp gunluk kazanç elde ederim düşüncesindeysen işini şansa bırakmış olursun. kazanırsın yada kaybedersin yüzde 50 ihtimal. fakat uzun vadede bilançosuna bakarak sağlam şirkete yatırdığın para kar getirmesi daha muhtemeldir. kap da bilançoları var şirketlerin her 3 ayda bir yenileri açıklanır ama finansal tablo okuyaam ben dersen ekonomi dergilerinin arkasında özet bilançolar vardır onlara bakarak seçebilirsin.
basit mantık borcu az karı yüksek olanları seçebilirsin. ege endüstri, afyon çimento, konya çimento, thy bu hisselerin yıllık, 2 yıllık falan bu tarz grafiklerine bakarak uzun vade beklemenin yaratacağı kazançlar hakkında fikir sahibi olabilirsin. :)

Hocam çalışmalarınızı takip edeceğim konunuza yeterli mesaj gelene kadar daha önce açılmış konuları da inceleyebilirsiniz. Yanılmıyorsam daha önce bizim forumda bununla ilgili paylaşımlar vardı..

Konu ile alakalı gelişmeleri,zarar-kar oranlarını ve tecrübelerimi paylaşıcam hocam.Eski konulara baktım da pek bir şey bulamadım hocam.O yüzden yeni bir konu açtım :)

Kardes ben bayadır ilgiliyimdir borsayla. En basit anlamıyla tavsiye vermek gerekirse uzun vade durmanı öneririm. uzun vadeden kastım 7 8 ay ustu. eger alıp satıp gunluk kazanç elde ederim düşüncesindeysen işini şansa bırakmış olursun. kazanırsın yada kaybedersin yüzde 50 ihtimal. fakat uzun vadede bilançosuna bakarak sağlam şirkete yatırdığın para kar getirmesi daha muhtemeldir. kap da bilançoları var şirketlerin her 3 ayda bir yenileri açıklanır ama finansal tablo okuyaam ben dersen ekonomi dergilerinin arkasında özet bilançolar vardır onlara bakarak seçebilirsin.
basit mantık borcu az karı yüksek olanları seçebilirsin. ege endüstri, afyon çimento, konya çimento, thy bu hisselerin yıllık, 2 yıllık falan bu tarz grafiklerine bakarak uzun vade beklemenin yaratacağı kazançlar hakkında fikir sahibi olabilirsin. :)

Hocam yatırımı 2 ayrı koldan yönetmek istiyorum.Birincisi kısa vadede yapılan (4-5 aylık) ikincisi uzun vadede yapılan (1-5 senelik) yatırım.Skype adresimi pm attım hocam.Müsait olduğunuzda kabul ederseniz sevnirim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri