Hukuki Bir Kaç Konuda Yardım Lazım.

bemonth

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar.
Geçtiğimiz hafta içerisinde 2 tane firma tarafından çok amaçsız ve şahsıma göre etik olmayan konularda icra kağıdı aldım.

1. VODAFONE
Şirketimiz üzerinde vodafone hatlarını kullanıyorduk ve 2 ay gecikmeye girmişti. 16 Ocak 2014'de İstanbul İstanbul Maltepe'de Bulunan Cep Şubeye gittim ve Kimliğimi verip adıma ne kadar hat varsa hepsinin borcunu ödemek ve devamında kapatmak istiyorum diye belirttim. Yaklaşık 3,500TL civarında bir fatura vardı. Üzerimde yeterince para olmadığından 1,750tl'yi ödeyip gerisini 17 ocak 2014(Bir sonraki gün) tekrar giderek yatırdım ve görevli personele, "Borcum kaldımı?" diye sordum. Herhangi bir borcumun olmadığını söyledi. Devamında tekrar "Açık olan hat varmı?" diye sordum. Personel yine aynı şekilde herhangi açık olan hat olmadığını belirtti ve bende gönül rahatlığı ile Cep Şube'den çıktım. 10.04.2014 (4 Ay Sonra) evime habersizce ve herhangi bir uyarısız bir şekilde icra kağıdı geldi. ...... numaralı hattınıza 150.00tl borcunuz vardır. 200tl'de avukat ücreti vs.vs. yazıyordu. Cep şubeye gittim, müşteri hizmetlerini aradım ve o numaranın borcunun 1 faturasının alınmadığını söylediler ancak yapacakları birşeyin olmadığını belirtiyorlar. Bu durumda suç bende değil bana göre. Ben bu durumda ne yapmalıyım?

2. SüperOnline
Şirket taşındığından dolayı ttnet'i bırakıp yeni bölgede süperonline başvurusu yaptım. 1 Gün sonra bir adam arabayla geldi ve bana süperonline modemi bıraktı. Devamında, 2 güne bağlantı yapılır diye bilgi verildi. Bizde taşıdık malzemeleri falan. Yaklaşık 25 gün boş boş oturduk ve internet bağlantısı yapılmadı. Bende iptal ettirdim. Bana modemi şu adrese getirin dediler. Bende orası bana çok uzak işlerim yoğun müsait olursam getiririm dedim ve 3 - 4 ay geçti. Şimdide bana ulaşamamışlar, haciz kağıdı göndermişler. Modem için 150.00TL avukat için 100tl vs.vs. aynı terane.
Şimdi ben bunlardan modem talep etmedim, internet talep ettim. Modem yanında hediye dediler. Kapıma kadar getirdiler. Şimdi bunların normal şartlarda gelip modemi geri alması gerektiğini düşünüyorum. Sonuç olarak benim talep etmediğim bir ürünü hediye diye getirdiler ve 25 gün beni oyaladılar. Birde fatura çıkarmışlar onu itiraz edip kapattırdık ancak modem için avukata düştü. Zamanında getircektiniz vs diyorlar. Bende diyorum ki, ben çalışıyorum boş vaktim yok, yeriniz benim bulunduğum bölgeye uzak. Ben bunlara zamanında dedim kargo ile göndereyim mi diye, bunlar bana direk elden teslim etmem gerektiğini söylemişti, şimdide kargo ile gönderebilirdiniz diyor. Böyle böyle bir konuşma geçti, elden teslim etmem gerektiği söylendi diyorum, kayıtlarda böyle bir bulguya rastlamadık diyorlar.
Bu iki konuda ben ne yapabilirim şimdi?
Çok enteresan çıkmaza girdim. Konu ile ilgili bilgisi yada tecrübesi olan arkadaşların fikir ve tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
İyi Forumlar

1.böyle gıcık kurumlara karşı borç kapattıgınızda mutlaka borcu yoktur yazısı alın.
2.hiç bir kurumun hele telekominasyona ait olanlar,hediyedir lafına inanmayın.

şimdi sen bunların avukatlarını aradığında avukat değilde sokak ağzıyla konuşup bin tane yalan uyduracaklar(avukat olanlar kusura bakmasın icra avukatlarını çok iyi tanırım)kanunları bilmeyen birini sindirip kuruşuna kadar almaya çalışırlar.şimdi sende bilmiyor gibi konuşursan açığını yakalarlar ve üstüne gelirler.

yapabilecekleri borçlar kimin üstüneyse sabit maaşı varsa kişinin maaşının dörtte birine haciz koyabilir.ev-arabayı araştırır bulur...
yapamayacakları hapis falan yok...

avukatların elinden gelenler:bu borçlarda faiz masraflarını falan peşin ödemede düşebilir.orta yanı bulmalısın.bulmaya yanaşmazsa o zaman ben itiraz ediyorum dersin.itiraz edersen 6aydan 1 yıla kadar ispatlamakla uğraşır.paraya da %20 eklenir ama hiç bir avukat itiraz edilmesinden hoşlanmaz.

sen bu işleri yaparken yeterince dikkatli davranmamışsın o yüzden kaldırma gibi bir durum olmaz ama hafifletebilirsin.
son olarak da taksite bağlarsan lafla söz ver.gidipte ödeyemeyeceğin bir meblağda taksidi icra memuru karşısında taahhüt imzalama.

merhaba hocam öncelikle geçmiş olsun vodafone için pek bi fikrim yok ancak süperonline modem için bildiklerimi sizinle paylaşacağım...
superonline ttnet vs bunlar ilk önce herşeyi güllük gülüstanlık gösterip sonucunda neyin ne olduguu gösteren firmalar iki yüzlüler herşey o imza kağıdana imza atana kadar ondan sonrası kime ne olacak nedir hiç kimse ilgilenmiyor bile siz sözleşme için kağıda imza atıyorsunuz sözde o modem size hediye geliyor fakat öyle değil modemin toplam ücretini taahhüt süresine eşit olarak bölüyorlar ve modem ücretini yine biz ödüyoruz hediye felan hikaye şimdi bide işin görünmeyen yüzü bize bahsetmedikleri bilmem ceza kanununu bilmem kaçıncı maddesinin erişim sağlayıcı şart talep ve taahhütnamelerinin bilmem kaçıncı maddesi gereğinince bunu yapmaları doğalmış e kardeşim bize bunu daha önce neden söylemediniz dediğimizde imzaladığınız kağıtta o yazıyordu ayrıca size başvuru yaptıran kurulus söylemiştir diyorlar kağıda bakıyorum hiçbirşey yok başvuru yerine gidiyorum öyle bir hakları yok diyorlar yani anlayacağınız bu şirketler bütün ipleri kendi ellerine almış kullanıcı düşmanı adamı pişman eden kuruluşlar bu durumda bizde bu borcu istemeyerek ödüyoruz o attıgımız imza yüzünden size yine iyi modem borcu gelmiş bana piyasa fiyatı 119,90 tl olan modemin borcu 403,80 tl geldi tekrar geçmiş olsun dilerim iyi günler...

Teşekkür ediyorum fikir ve düşünceleriniz için. internette bakarken bir mahkeme sonucu gördüm. normalde sözleşmeler üretici ve tüketici arasında geçerken beraber düzenlenirmiş. eğer önceden düzenlenmiş ve tüketiciye imzalatılacak ise en az 11 punto koyu siyah yazı ile yazılması gerekiyormuş. aksi takdirde geçersizmiş. Şimdi bunlara girdiğimiz zaman bunlar bi şekilde kendilerini yine aklayıp sonuç olarak ödediğimiz avukat masrafı ile kalabiliriz. En iyisi Daral arkadaşın dediği gibi, avukatı arayıp takside böldürmek. Tek çözüm bu sanırım.

1. Durum için üzgünlüğümü belirtmek isterim. Ödeme yaptığınızda ödeme makbuzu ile birlikte borcu yoktur yazısı almanız gerekirdi. Müşteri hizmetlerini arayıp avukata aktarılmışmı bunu öğrenmenizi öneririm. Avukata aktarılmadan ödeme yaparsanız avukat ücreti alınmayacaktır. Bu konuyla ilgili sağlıklı bir bilgi almak için bir avukata danışmanı öneririm. Tekrar geçmiş olsun.

tşkler arkadaşlar yardımlarınız için. İki dosyada avukattaymış. Ödeticekler bunlar sanırım bize bu paraları :) ben zaten parayı ödemekten yada modemi vermekten yana sıkıntı yaşamıyorum. Avukata para ödemek beni sıkıntıya sokuyor açıkçası

aynı sorunu vodafone ile bende yaşadım 2 sefer ödediğim fatura yüzünden hemde
o dönem ben ödediğim faturanın dekontunu avukatlarına faksladım ve durum kapandı gitti
avukatları ile görüş mutlaka bir çözüm yolu sunacaktır

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri