I have short question about English

nescafe3in1

Yasaklanmış
Lise son öğrencisi olarak üniversiteyi yurtdışında okumak gibi bir hayalim var. Allah'ın da izniyle liseyi bu yaz bitiriyorum ve yurtdışında okumak için gereken adımları atmaya başlıyorum.

Yurtdışında okumak için ingilizcemiz olması şart ielts olur toefl olur bilindik üniversiteler için ilk ve en önemli adım olarak ingilizce seviyemi belirleyen bu sınavlara girmem ve geçerli bir not almam gerekiyor.

İngilizceyi öğrenmeye en kısa sürede başlayacağım ama bunu Türkiye'de bir kursa giderek mi, yoksa yurtdışında bir dil okuluna giderek mi yapsam henüz karar veremedim. Bu konuda herkesin fikri farklı bazısı Türkiye'de öğren diyor bazısı Türkiye'de ingilizce istesen de öğrenemezsin diyor.

Benim asıl sorunum ise şu; yıllarca ilkokul ortaokul lisede her öğrenci gibi ingilizce dersi gördüm. Dersi dinlememe rağmen şu an ne ufak gramer bilgisine sahip değilim (belki de tembelliğimdendir) ve bunu, daha ingilizce konuşmayı, yazmayı, dinlemeyi öğrenmeden direk gramer öğretilmesine bağlıyorum. Bu aynı türkçe konuşmayı bilmeden edat zarf öğrenmek gibi geliyor.

Bir ingilizce kelimeyi gördüğümüzde ne olduğunu anlamak için bize öğretildiği gibi Türkçe'ye çevirip anlamak yerine direk aklımıza o nesnenin gelmesi sizce de daha mantıklı değil mi? Bu yüzden Türkiye'de en iyi kursa da gitsem ingilizce öğrenebileceğimi sanmıyorum ve yurtdışında ingilizce konuşmayı Türkçe'den bağımsız olarak söktükten sonra grameri üstüne koymanın en doğrusu olacağını düşünüyorum.

Bu konuda en doğru seçimi yapmak için bir de size danışmak istiyorum. Tecrübeli abilerim, kardeşlerimin geleceğimi değiştirecek olan yanıtlarını bekliyorum..

anadolu lisesinde okudum matematiği dahi ingilizce anlattılar lisede öğrendiğim ingilizce ile üniversitenin hazırlık yılından muaf oldum.Okulla alakalı bu olay.(Başta söylediklerinize itafen)

Kurs ilk aşama için ideal bir seçim bence.
Zaman kavramı , bağlaçlar vs. ilk olarak öğrenmek en iyisi diye düşünüyorum.

Bana sorarsan hiç bilmiyorsan yurtdışına gitme, ilk önce Türkiye'de bir kursa git biraz bir şeyler öğren ondan sonra istiyorsan yurtdışına çıkıp pratik yap. Ama bir anda yurtdışına çıkarsan neye uğradığını şaşırırsın çok zorlanırsın..

anadolu lisesinde okudum matematiği dahi ingilizce anlattılar lisede öğrendiğim ingilizce ile üniversitenin hazırlık yılından muaf oldum.Okulla alakalı bu olay.(Başta söylediklerinize itafen)

belli ki o konuda biraz tembellik yapmışım :) ama öğrenmek için henüz çok geç olmadığını biliyorum..

Öyle anadolu liseleri var mı ya bende anadolu lisesinde okudum ama dersler Türkçe anlatılıyordu. Gerçi yinede hazırlıktan muaf olarak geçtim :D

Kurs ilk aşama için ideal bir seçim bence.
Zaman kavramı , bağlaçlar vs. ilk olarak öğrenmek en iyisi diye düşünüyorum.

Bana sorarsan hiç bilmiyorsan yurtdışına gitme, ilk önce Türkiye'de bir kursa git biraz bir şeyler öğren ondan sonra istiyorsan yurtdışına çıkıp pratik yap. Ama bir anda yurtdışına çıkarsan neye uğradığını şaşırırsın çok zorlanırsın..

sizden ricam, yazdıklarımı sonuna kadar okumanızdır

Okudum zaten hocam, ama aklına yurtdışına çıkma fikrini koymuşsun sanırım :) denilecek bir şey yok yolun açık olsun :)

ingilizceyi neden Türkiye'de değil de yurtdışında öğrenmem gerektiği fikrini son kısımda detaylı olarak belittim hocam tam olarak kafama koymuş sayılmam sadece kendi fikrimi destekliyorum

Merhaba arkadaşım. Öncelikle sana 2 seçenek sunayım.
1 )Bu sene sınava formaliteden gir. Daha sonra yazında work and travel gibi şirketlerle yurt dışına git hem çalış hemde dil öğren.
2) Artık erasmus diye bir program var. Türkiyede okurkende erasmus sınavına girip 1 dönem yurtdışında eğitim görebiliyorsun buna hazırlanarakta hiç olmassa 6 ay gibi bir süre devletten para alarak orada okuyabilirsin. Ama 1 i tavsiye ederdim senin yerinde olsam :)

ingilizceyi neden Türkiye'de değil de yurtdışında öğrenmem gerektiği fikrini son kısımda detaylı olarak belittim hocam tam olarak kafama koymuş sayılmam sadece kendi fikrimi destekliyorum

Hocam son söylediğinize katılıyorum çok doğru fakat yurtdışına kursa gitseniz hiç bilmeyen bir insan olarak başlangıçta nasıl iletişim kuracaksınız? Eğer bir yakınınız vs varsa gidin ancak tek başına hiç bilmediğiniz bir lisanın konuşulduğu bir ülkeye tek başına gitmek pek akıl karı değil..

sizden ricam, yazdıklarımı sonuna kadar okumanızdır

Sonuna kadar okudum ama tam olarak anlatamadım demek istediğimi..

İngilizce Türkçe gibi tek anlamlı kelimelerden oluşmuyor.
En basitinden -ing takısı geldiği kelimeler var , gelmediği kelimeler bunları bilmek önemli , kendini bir şekilde çat patta olsa anlatabilirsin bundan yana sorun olacağını sanmıyorum..Ama belli bir seviyede ingilizce ile yurtdışında eğitim almaya kalktığında ilk zamanlar zorluk çekebilirsin.Demek istediğimiz kısaca bu bizim..
2-3 arkadaşım yurtdışında eğitim görüyor şuan onlardan yola çıkarak böyle birşey söyledim..2 sene Türkiye'de okudular , 2 senede Brigton'da eğitim görüyorlar..
Onlara sorduğumda Türkiye'de kursa gittiklerinde öğrendikleri ingilizce bir süre onları idare etmiş.Oraya alıştıktan sonra gerisinin geldiğini söylediler.Herkes ingilizce konuşuyor, herşey ingilizce..Hiç öğrenmesen bile orda kulak aşinalığından öğrenmiş oluyorsun..

Toefl sınavı kendine has bir sınav yani spesifik olarak o sınav için çalışman lazım,mesela atıyorum confused words gibi bir konu vardır ona çalışman gerekir,zaten hazırlık materyallerinde var bunlar,geçersin ama zor olmaz çalıştıktan sonra.gerçi ben 10 yıl önce vermiştim toefl ı sistem değişmiş olabilir ama yinede kabaca aynı olduğunu varsayıyorum.

Birde ingilizce-türkçe değil ingilizce-ingilizce sözlük kullanmanı tavsiye ederim,başta zor gelebilir ama çok büyük faydası var,dil öğrenmek dilin mantığını öğrenmek zaten o da ingilizce-ingilizce sözlükle oluyor.Grammar için söyleyebileceğim tek şey sadece ingilizceye başlanırken öğreniliyor ve eğer konuşma-yazma gibi bir gereklilik yoksa hepsi uçuyor ondan sonra,mesela ben şu an türkçeden hızlı okurum ingilizce metinleri ama yazma ve konuşma neredeyse sıfır:D

[MENTION=4478]nescafe3in1[/MENTION], hocam, gidin yerinde öğrenin. Bunca yıldır saçmasapan yabancı diller öğrenip duruyorum, eğer ki dediğiniz gibi zaten ortaokuldan, liseden az biraz bilginiz var ise yurtdışında gerisi kesinlikle gelir. Zaten özellikle İngilizce'de dilbilgisi falan hikaye, kimse kuralları takmaz (özellikle İngiltere değil de Amerika düşünüyorsanız) çatpat konuşmaya çalışırsınız 1-2 hafta bir şey bilmeseniz bile, çekinirsiniz konuşmaya belki. Ardından 1 ay sonunda çözülür diliniz. Nereye gitsem, hangi dili öğrenmeye kalksam buradaki kursta yabancılarla bile konuşuyor olsanız gittiğiniz yerde uyuduğunuz zaman dışında sürekli aynı dil konuşuluyor oluyor, buradaki kurs zamanlarıyla ölçülebilecek bir şey değil yani.

Toefl'ı geçmeye gelecek olursak tüm okullar için ön şart şuanda yabancı öğrenci olduğumuz için yurtdışında, arkadaşların da dediği gibi kendine has ve taktikleri olan bir sınav. Kursa gitmek şart mı değil, bir program var hatta programın adı da "longman toefl ibt 2.0" yanlış hatırlamıyorsam. Tüm kurslar bu programı kurup bunun üzerinden götürüyor her şeyi, bunu alıp short testleri kendiniz okusanız da aynı şey benim görüşüm.

Şuan anlattığın durumu göz önünde bulunduracak olursam ama sanki yurtdışında okursan (son sınıfta olduğunu ve önümüzdeki sene direk başlayacağını düşünerek söylüyorum) zorlanırsın. Çoğu okul yarı yılda da alıyor yurtdışında, önümüzdeki mezun olduktan sonraki ilk yarıyılda yabancı bir ülkede dil geliştirip TOEFL almaya çalışırsan ikinci yarıyılda okul başvurularını yapıp başlayabilirsin. Ama yine zorlanma ihtimalin olur, sana tavsiyem bir sene kısacık bir şey ilk dönem özellikle dili geliştirmeye bak, grammer'i salla, git yurtdışına gez eğlen kafa dinlendir. Ardından dön gel burada Toefl'ı al. Toefl'ı da IBT yap, daha çok tutuluyor şu aralar.

Son sınıf olmana rağmen eğer yurtdışı için bir şey yapmadıysan yolun uzun Toefl ile de kalmıyor bu iş. Hiç olmazsa YGS ve LYS'ye girip Türkiye'de 4 yıllık bir fakülteye yerleşebilecek bir sonuç alman (hatta sanırım yerleşmen) gerekiyor Amerika'daki bazı üniversitelere başvurmak için. Onun dışında SAT denilen bir zımbırtı var, ben yapmadım ama çok özel şartlar dışında herkesin yapması gerekiyor Amerika'da doğru dürüst okumak için. İngiltere'de okumak dersen Amerika'ya göre bildiğim kadarıyla devlet üniversitesi tarzı üniversitelere girmek çok çok zor (olmaya dabilir hatta) İngilizce öğrenecek ve yurtdışında okuyacaksan en iyisi Amerika, seçenek de bol.

Bu kadar şey yazdım evet yazdım ama bunları Ivy League'ten iki üniversiteden burslu kabul almış olmasına rağmen gitmemiş biri olarak yazıyorum. Ne ülkemi ne sevdiklerimi bırakıp gidebildim ben, Princeton şimdi daha mezun olmadan master, doktora için de çağırıyor ama onu yapmayı da pek düşünmüyorum. Her şey eğitim değil, yaşamın güzelliklerini çıkarmak lazım bunu düşünüyorum. Bir kere yaşıyoruz sonuçta bu hayatı, bunu da düşünerek güzel bir karar verir, güzel yerlere gelirsin kardeşim inşallah.

[MENTION=4478]nescafe3in1[/MENTION], hocam, gidin yerinde öğrenin. Bunca yıldır saçmasapan yabancı diller öğrenip duruyorum, eğer ki dediğiniz gibi zaten ortaokuldan, liseden az biraz bilginiz var ise yurtdışında gerisi kesinlikle gelir. Zaten özellikle İngilizce'de dilbilgisi falan hikaye, kimse kuralları takmaz (özellikle İngiltere değil de Amerika düşünüyorsanız) çatpat konuşmaya çalışırsınız 1-2 hafta bir şey bilmeseniz bile, çekinirsiniz konuşmaya belki. Ardından 1 ay sonunda çözülür diliniz. Nereye gitsem, hangi dili öğrenmeye kalksam buradaki kursta yabancılarla bile konuşuyor olsanız gittiğiniz yerde uyuduğunuz zaman dışında sürekli aynı dil konuşuluyor oluyor, buradaki kurs zamanlarıyla ölçülebilecek bir şey değil yani.

Toefl'ı geçmeye gelecek olursak tüm okullar için ön şart şuanda yabancı öğrenci olduğumuz için yurtdışında, arkadaşların da dediği gibi kendine has ve taktikleri olan bir sınav. Kursa gitmek şart mı değil, bir program var hatta programın adı da "longman toefl ibt 2.0" yanlış hatırlamıyorsam. Tüm kurslar bu programı kurup bunun üzerinden götürüyor her şeyi, bunu alıp short testleri kendiniz okusanız da aynı şey benim görüşüm.

Şuan anlattığın durumu göz önünde bulunduracak olursam ama sanki yurtdışında okursan (son sınıfta olduğunu ve önümüzdeki sene direk başlayacağını düşünerek söylüyorum) zorlanırsın. Çoğu okul yarı yılda da alıyor yurtdışında, önümüzdeki mezun olduktan sonraki ilk yarıyılda yabancı bir ülkede dil geliştirip TOEFL almaya çalışırsan ikinci yarıyılda okul başvurularını yapıp başlayabilirsin. Ama yine zorlanma ihtimalin olur, sana tavsiyem bir sene kısacık bir şey ilk dönem özellikle dili geliştirmeye bak, grammer'i salla, git yurtdışına gez eğlen kafa dinlendir. Ardından dön gel burada Toefl'ı al. Toefl'ı da IBT yap, daha çok tutuluyor şu aralar.

Son sınıf olmana rağmen eğer yurtdışı için bir şey yapmadıysan yolun uzun Toefl ile de kalmıyor bu iş. Hiç olmazsa YGS ve LYS'ye girip Türkiye'de 4 yıllık bir fakülteye yerleşebilecek bir sonuç alman (hatta sanırım yerleşmen) gerekiyor Amerika'daki bazı üniversitelere başvurmak için. Onun dışında SAT denilen bir zımbırtı var, ben yapmadım ama çok özel şartlar dışında herkesin yapması gerekiyor Amerika'da doğru dürüst okumak için. İngiltere'de okumak dersen Amerika'ya göre bildiğim kadarıyla devlet üniversitesi tarzı üniversitelere girmek çok çok zor (olmaya dabilir hatta) İngilizce öğrenecek ve yurtdışında okuyacaksan en iyisi Amerika, seçenek de bol.

Bu kadar şey yazdım evet yazdım ama bunları Ivy League'ten iki üniversiteden burslu kabul almış olmasına rağmen gitmemiş biri olarak yazıyorum. Ne ülkemi ne sevdiklerimi bırakıp gidebildim ben, Princeton şimdi daha mezun olmadan master, doktora için de çağırıyor ama onu yapmayı da pek düşünmüyorum. Her şey eğitim değil, yaşamın güzelliklerini çıkarmak lazım bunu düşünüyorum. Bir kere yaşıyoruz sonuçta bu hayatı, bunu da düşünerek güzel bir karar verir, güzel yerlere gelirsin kardeşim inşallah.

Ne kadar teşekkür etsem azdır aklımdaki bir çok soru işaretini silmeme yardımcı oldun helal olsun.. Hani sonunda "yaşamın güzelliklerini çıkarmak lazım bunu düşünüyorum. Bir kere yaşıyoruz sonuçta bu hayatı" dedin ya ben de bu yüzden Türkiye'den gitmek, yurtdışında eğitim almak orada çalışmak ülkeler gezmek istiyorum. Tek hedefim bu. Sanırım dilimi senin de önerdiğin gibi yurtdışında geliştirdikten sonra gelip toefl alacağım. Ama ygs lys şartı aranmıyor yurtdışındaki üniversiteler için sadece ygsden barajı geçmem yeterli. Zaten Türkiye'de 4 senelik bir üniversite kazanacak kafa olsaydı hiç uğraşmazdım ingilizceyle falan direk çalışıp odtüye girerdim. Hakkımda hayırlısı neyse o olur inşallah yeniden eline, klavyene sağlık çok sağol verdiğin fikirler için..

Yazdiklarini sonuna kadar okumaya vaktim olmadigindan dolayi geneline goz gezdirdim. Universiteyi yurtdisinda okumak istiyorsan Turkiye'de istersen yillarca ingilizce ogren hic bi sekilde yeterli olmaz. Istersen ozelden mesaj atabilirsin konuyla alakali. Yapman gereken yurtdisinda bi dil kursuna gitmen, yada en azindan Turkiye'de mantigi ogrendikten sonra yurtdisina gidip pratik yapman. Turkiye'de yillarca ingilizce ogrenirsin, sonra yurtdisina ciktiginda karsindaki bisey soylediginde anlamazsin cunku kulagin aliskin degildir. Zamaninda bende cok arastirmistim yurtdisinda universite isini, avrupadaki ulkelerin geneli hakkinda bilgim var.

Yazdiklarini sonuna kadar okumaya vaktim olmadigindan dolayi geneline goz gezdirdim. Universiteyi yurtdisinda okumak istiyorsan Turkiye'de istersen yillarca ingilizce ogren hic bi sekilde yeterli olmaz. Istersen ozelden mesaj atabilirsin konuyla alakali. Yapman gereken yurtdisinda bi dil kursuna gitmen, yada en azindan Turkiye'de mantigi ogrendikten sonra yurtdisina gidip pratik yapman. Turkiye'de yillarca ingilizce ogrenirsin, sonra yurtdisina ciktiginda karsindaki bisey soylediginde anlamazsin cunku kulagin aliskin degildir. Zamaninda bende cok arastirmistim yurtdisinda universite isini, avrupadaki ulkelerin geneli hakkinda bilgim var.

Ne kadar zorluk çekersem çekeyim işin sonunda ingilizce öğrenmenin olduğunu bildiğim için tek istediğim yurtdışında okumak. Sence nasıl yapabilirim hocam work and travel mi yapsam direk kursa mı yazılsam?

Kardeş üniversite kazanacak kafa olsa Türkiye'de okurum demişsinde, üniversiteye başlamadan önce yapılan en büyük yanlışlardan biri üniversite okumanın rahat olduğunu düşünmektir. Bazen üniversiteyi okumak kazanmaktan daha zor oluyor, bizim üniversitede derslerin zorluğundan hocaların kaprislerinden bunalıp köprüden kendini aşağı atan her sene biri çıkıyor. Bunu sana elektrik mühendisliği 4. Sınıf okuyan biri olarak söylüyorum. Özellikle Amerika'da okumak Türkiye'de okumaktan 2-3 kat daha zor olacağını düşünüyorum, seninde beğenmediğin Türkiye'de bir çok şey de olduğu gibi eğitim Sistemi'de çarpık, üniversitede özellikle öğrenci sayısının fazla olmasından dolayı, hocalar birçok vermesi gereken ödev, proje işinden kaçıyor. Bu yurtdışında böyle değil, erasmusa giden arkadaşlarım ödev ve projeden kafalarını kaldıramadıklarını söylüyorlar. Amerika'da hem yabancı bir dilde hemde, Türkiye'de hiçbir zorluk görmeden rahat rahat 12 sene okul okumuş birinin (meslek lisesi okuduğundan yola çıkarak) yurtdışında okuyabilmesi bence çok zor.

Benim sana tavsiyem bu sene geçti artık, seneye adam akıllı oturman ve ygs-lys ye çalışman. Maalesef davulun sesi öyle uzaktan geldiği gibi hoş değil.

imkanın varsa yurt dışında öğren, burda kalırsan kursta konuştuğunla kalırsın, yurt dışında el mahkum konuşacağından daha çabuk öğrenirsin...

Amerikalılar salak hocam, rahat rahat okursunuz orada üniversite, Türkiye'ye göre daha kolay. Dil sorununu halledeceğinizi düşünerek söylüyorum bunu...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri