İfşa Hakkında Fikirlerinize İhtiyacım Var

Bu kişinin mesajlarını, tüm özel bilgilerini gizleyerek paylaşmam;

• Yasal suç teşkil eder

Oy: 13 68,4%
  • Yasal suç teşkil etmez

Oy: 2 10,5%
  • Fikrim yok

Oy: 4 21,1%

• Kullanılan toplam oy
    19

weberesice

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Malum konu dışı bir konu açıyorum. Aslında bir hukuk forumunda açmam da belki daha sağlıklı olabilir ama forumumuzda ne cevherler var (ver gazı :p ) hukuk bilgisi olan arkadaşlar olabilir, benzer konularda tecrübesi olan arkadaşlar da olabilir.

Ben sizin de fikirlerinizi almak istedim.

Konuyu mümkün olduğunca özetleyecek olursam, bana 15 senelik borcu olan birisi var, İlk 1-2 sene epey peşinden koşturdum sonra iletişim kesildi. Yaklaşık 3 sene önce kendisini sosyal medyadan buldum. O gün bugündür sürekli şu gün bu gün ödeyeceğine dair sözler veriyor, burada telaffuz edemeyeceğim çok ağır yeminler de ediyor ama sonuç yine aynı oluyor. Onlarca belki yüzden fazla kez söz verdi hepsinin cepte ya da sitede görüntüsü var, ama yine ödemedi.

Borç fazla bir miktar değil, bir kaç yüz lira diyeyim. Şimdi ben parasından geçtim. Ama yaptığı insanın zoruna gidiyor. Ben de inat ettim borcun süresinden de anlayacağınız üzere. Zaten borcumu alabilirsem de olduğu gibi ihtiyacı olanlara dağıtıcam.

Şimdi size danışmak istediğim konu;
Ben bu adamın bana verdiği sözleri, yalanları o sosyal medya sitesinde, soyisim, resim, telefon vb tüm özel bilgilerini gizleyerek, bir nevi günlük tarzı paylaşsam ve bir şekilde tanıyor olabileceği kişilerin görmesini sağlasam bu özel hayatın gizliliğini ihlale girer ve yasal suç teşkil eder mi?

Borç büyük bir meblağ olsa ya da sadece bir kaç aylık olsa halden anlarım, zaten fazlasıyla iyi niyet gösterdim ama senelerce ödenemeyecek bir rakam değil.

NOT: Senet falan olmadığından borcumu yasal yolla alma şansım pek yok ve zamanaşımı da olur diye düşünüyordum. Buradan bir arkadaş İlamsız Takipte Ödeme Emri gibi birşeyden bahsetti. Ama buna isterse 7 gün içinde itiraz edebiliyormuş ve adresi de gerekli, elimde şimdilik adresi yok bulabileceğimden de emin değilim.

dava açacağım derken davalık olmayın derim. doğrudan avukat ile görüşün tabi masrafları ayrı dert

Bir kaç yüz lira için hem zamanını harcayaksın hemde belki haksız duruma düşeceksin.

Bence yasal suc teskil eder. Kisinin ozel bilgilerini nette paylasmak o kadarda kolay olmamasi gerek.

Bir kaç yüz lira için hem zamanını harcayaksın hemde belki haksız duruma düşeceksin.

Valla birkaç yüz lirasında değilim. Gerekirse bana ödeyeceği borcun birkaç katını masraf da etmeye hazırım.

Zamandan yana da sıkıntı yok.

Yani bu size danıştığım konu yapacaklarımdan sadece biri, başka neler yapabilirim onu ayrı düşüneceğim :)

Tüm özel bilgilerini gizlememe rağmen suç teşkil eder mi bunu merak ediyorum.

Düşünün ki birinin size borcu var. Atıyorum 3 hafta sonra falanca gün ödeyeceğine dair söz veriyor. Şeref sözleri, ve daha ağır sözler. Tamam diyorsun, o ara belki sizin de nakit ihtiyacınız var belki öderse size de faydası dokunacak. Hatta belki o adama güvenip kendiniz oradan gelecek parayla başka bir yere ödeme yapmayı planladınız bir hata olsa da. Ama gel gör ki o gün geldiğinde yine kıvırıyor. Ve bunun onlarca kez devam ettiğini düşünün.

---------- Spam Engelliyici 00:33 ---------- Önceki Mesaj 00:32 ----------

Bence yasal suc teskil eder. Kisinin ozel bilgilerini nette paylasmak o kadarda kolay olmamasi gerek.

Yok hocam direkt paylaşmayacağım. Soyisim, resim, tel vb ne varsa gizlenecek. Sadece Ahmet, mehmet neyse adı görünecek.

Benzer bir olay basima gelmisti hemde cok yakin arkadasimdi. Ben muhabbeti kestim ve allaha havale ettim. Bence sende oyle yap hic ugrasma obur tarafta hesabini verir.

madem Yargı senin sorunun çözmüyor kendi işini kendin hallet yardır eşe dosta rezilsin olsun sahtekar

Benzer bir olay basima gelmisti hemde cok yakin arkadasimdi. Ben muhabbeti kestim ve allaha havale ettim. Bence sende oyle yap hic ugrasma obur tarafta hesabini verir.

Valla benim çok bırakma niyetim yok. Zaten dediğim gibi yemin ettim kendi kendime alırsam borcumu olduğu gibi kuruşuna dokunmadan ihtiyacı olanlara dağıtacağım.

Abi bana demek düşmez ama bence Allah`a havale et.Boşver gitsin.

Neden diyorum.Bizimde başımızda var.Ama bizim durum 500 - 600 binlik bir dava.6 yıldır uğraşıyoruz.İnan artık bezdik.Mahkemeydi bilir kişiydi felan inan bıktık.Yani yüksek bir rakam olmasa boşverecez.

Demek istediğim şu.Bu mahkeme işleri gerçekten çok yorucu.Hem maddi hemde manevi.Mahkemeye çıkıyorsun.Karşı adam öyle yalanlar söylüyor ki inan şaşar kalırsın.Yani insanlar para için neler yapıyor tabi bunu sen benden daha iyi bilirsin.

Bir kişi bu kadar bir borcu 15 senedir ödemiyorsa sal gitsin.Bence hiç uğraşma.Yaptığı yanına mı kalsın dersen.Bırak hesabını öteki tarafta versin.Üç beş kuruş için hayatına tadsız bir vaka koyma.

Su an delil olmadigi icin dava yetkiniz yok. Acarsaniz, sonuc olumsuz olursa karsi dava hakki dogar. Ailesi varsa durumu iletin derim.

Su an delil olmadigi icin dava yetkiniz yok. Acarsaniz, sonuc olumsuz olursa karsi dava hakki dogar. Ailesi varsa durumu iletin derim.

Dava yetkiniz yok derken onu bu İlamsız Takipte Ödeme Emri olayı için mi söyledin kardeşim?

Dediğin gibi senet yok delil de pek yok. Delil denirse eğer "Haklısın" ve parayı göndereceğine dair bir sürü mesaj var :)

Ailesi var. Onlara durumu ilettim. Cevap gelmedi. Bazıları da engelledi zaten. Belki onlar da biliyordur nasıl bir adam olduğunu illallah etmişlerdir ne diyeyim.

Kimsenin hakkı kimse de kalmaz ondan şüphem yok. Fazlasıyla çıkar ondan ki belki de çıkmıştır. Söylediği doğruysa iflas etmiş, eşinden boşanmış vs.

Artık benden başka kaç kişiye borç taktıysa, bir insan 3 senede 5'den fazla kez telefon numarası değişir mi? İşin garibi değiştikten sonra da bana numarasını veriyor. Ödemeyecek olsa numarasını da vermez diyorum ama yok değişen birşey olmuyor.

[MENTION=16282]weberesice[/MENTION]

aslında sen adamdan alacağını almışsın zaten... bundan daha iyi bir ders nasıl çıkarki..ilişkilerini ve para alışverişlerini bundan sonra daha dikkatli atacağın gibi... böyle bir durumla karşılaşırsanda aklına bu şahsı getir yeterli ...

ifşa noktasındada başın daha çok ağrır sen onu ifşa ettikçe sıkıştırdıkça ...o dahada çirkinleşecektir... seni bunca zaman oyalayan adam ...emin ol seni katbe kat suçlu çıkartır ... belli senin karakterinde bir noktadan sonra bunu kaldırmaz... ama öyle yüzsüz insanlar bunu kullanmayıda çirkinleşmeyide iyi bilirler...

[MENTION=16282]weberesice[/MENTION]

aslında sen adamdan alacağını almışsın zaten... bundan daha iyi bir ders nasıl çıkarki..ilişkilerini ve para alışverişlerini bundan sonra daha dikkatli atacağın gibi... böyle bir durumla karşılaşırsanda aklına bu şahsı getir yeterli ...

ifşa noktasındada başın daha çok ağrır sen onu ifşa ettikçe sıkıştırdıkça ...o dahada çirkinleşecektir... seni bunca zaman oyalayan adam ...emin ol seni katbe kat suçlu çıkartır ... belli senin karakterinde bir noktadan sonra bunu kaldırmaz... ama öyle yüzsüz insanlar bunu kullanmayıda çirkinleşmeyide iyi bilirler...

O konuda haklısın. Bana iyi bir ders oldu. Gerçi bu iyi birşey mi yoksa kötü birşey mi emin değilim. İnsanlara karşı olan güvenin azalıyor. Herkese şüpheyle bakıyorsun.

Çirkinleşeceğinden şüphem yok. Ben de her ne yapacaksam, suç teşkil etmeden yapmak istiyorum. Ama şuanki anket duruma göre tüm özel bilgilerini gizlesem de bu suç teşkil ediyor gibi.

0mYon8.jpg

Birey olarak yapmayacaksınız hocam ikilim yok sizde gidip bir avukata hukuk yoluyla hak arayacaksınız.

Birey olarak yapmayacaksınız hocam ikilim yok sizde gidip bir avukata hukuk yoluyla hak arayacaksınız.

Ama hukuktan birşey çıkacağını sanmıyorum. Borç 15 senelik ve elimde cepte ve bilgisayardaki mesajlardan başka birşey yok. Üzerine de ben borçlu çıkarım belki :)

Yani benim anlamadığım tüm özel bilgilerini gizleyerek, sadece adı ile dedim ama hadi adını da gizleyeyim, tüm bilgileri gizleyerek sadece bana yazdığı yalanları, atıyorum blogger sitesinde bir blog açıp arşivlesem suç mudur? İşte bunu aklım almıyor, ya da belki kabullenmek istemiyor da olabilirim

Hocam Allah'a havale et unut gitsin o zaman. Sadakan olsun.. Kul hakkı sonuçta onda da kalmaz merak etme, bunu dert tasa etmeye gerek yok.

Hocam Allah'a havale et unut gitsin o zaman. Sadakan olsun.. Kul hakkı sonuçta onda da kalmaz merak etme, bunu dert tasa etmeye gerek yok.

Ama öyle bir karaktersiz insana da sadaka bırakmam. Dediğim gibi gerekirse bana ödeyeceği paradan fazlasını masraf ederim ama o borcumu alırsam da gerçekten ihtiyacı olanlara dağıtırım. Yani gerçekten inat ettim. Avukatlara da danışacağım

aç gitsin bence ne suçu hocam ya :) yasal olarak belki suç diye geçer ama. bilmiyorum yani ülke o kadar saçma ki. adam hırsızlk yaparken suç üstü yakalanıyor 2 saat sonra bırakıyorlar..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri