Merhabalar, ismini vermeyeceğim ulusal ve uluslararası makine ihracatı yaptığımız bir iş yerimiz var. Dedelerden kalma ve babamlar yıllardır bu işi yapıyorlar. Ürünlerimiz tamamen yerli ve Türkiye'nin pek çok yerinde 80'lerden bugüne ürünlerimiz halen kullanılmaktadır. Fakat doviz kurlarının artması, demire gelen pahalılık gibi problemler özellikle yerli sanayide de fiyat artışını tetikledi. Bu yüzden de ulusal pazarda yaklaşık 3-4 aydır işler çok kötü ve yıllardır devam eden işimiz artık son bulma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu krizi aşabilmek adına özellikle ürünün pazarlanması aynı zamanda da alıcı bulabilmesi için interneti hiç denemediklerini farkettim. Üstelik yaptıkları iş hem ulusal pazarda saygın hem de sağlamlığıyla tanınmasına rağmen ne yazık ki çağın gerisinde kalmışlar. Bunu aşabilmek adına hızlı bir şekilde piyasa araştırması yapmaya başladım. Özellikle de bunu yurtdışına aracı firmalar olmadan pazarlayabilir miyim diye düşünüyorum. Aklıma ilk etapta balkan ülkelerinin yerel sahibinden.com gibi websiteleri geldi ama bir sonuca erişemedim. Aliexpress gibi sitelerde de sadece çinden satış olduğunu biliyorum. Türkiye'den yurtdışına satışını gerçekleştirebileceğimiz yani en azından ürünlerimizin görücüye çıkmasını sağlayabileceğimiz bildiğiniz websiteleri var mı? Bu konuda başka öneriniz varsa ve paylaşırsanız çok memnun olurum.