İlk bakış videoları çekmek istiyorum fakat kafam karışık.

• Kullanıcı IceMachine
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

IceMachine

Kayıtlı Üye
Merhabalar 1-2 aydır rahat başlıktada yazdığım gibi oyunların ilk bakışlarını, günlük vs çekmek istiyorum yapabilirim diye düşünüyorum fakat kafamda çok karışık sorular var sizlere danışıp birazdaha şüphelerimin kalkıcağına inanarak konu açayım dedim. Konuşma tarzımın iyi olduğunu düşünüyorum arada komikliklerde yapabilirim diye düşünüyorum sorun olucağını düşünmüyorum.

1-İlk öncelikle pc özelliklerim ilk giriş için beni iyi bir yere götürürmü?

xVnZEj.jpg

2-Bazı arkadaşlarıma danıştım ilk başta fazla benim burdan gelir edemeyeceğimi söyledi bende öyle düşünüyorum fakat ne zamandan sonra gelir edebilirim ve ne kadar kazanabilirim küçük ve büyük tahminleri sizden bekliyorum.

3-Elimde tam mmo sitesi için güzel bir domain mevcut bugüne kadar hiç reglenmemiş .com u aldım gerekirse .net ve .org'u da reglerim, burda asıl sormak istediğim xenforo tabanlı bir forum sitesi kurmak sizce iyi olurmu forumlarlada uğraşmayı seviyorum fakat tutmaz vs gibi lafları duyduğum zaman bütün isteğim kayboluyor.( Forum kurmasam bile ilerde kanal tuttu diyelim takip edenleri bir yerde toplamam sanırım lazım onları forumda toplayabilirim diye düşünüyorum )

4-Hangi partner firmasına başvurmalıyım?(Büyük bir çoğunluk kişiye sordum Zoomin TV dediler.)

5-Bu işe girerken steamdaki fazla bilinmeyen oyunları alıp videosunu çekmelimiyim?

6-Her oyuna para vermem gerekiyormu birde bazı gamerler ücretsiz indiriyorlar diye duymuştum bütün hepsini değilde bazı oyunları. ( Ben sadece multiplayer ve değicek oyunlara para vermeyi düşünüyorum. )

7-Kanalımı nasıl tanıtıcam nerelerde tanıtmalıyım oyun gruplarında vs reklam yaparak mı? (Buda en çok düşündüğüm sorular arasında.)

8-Ciddi video çekmeyi düşünüyorum bu kötü olurmu izlenimlerde vs etki edermi ciddiliği daha çok severim ama arada cıvıtmakta lazım sanırsam.

Şuan aklıma daha soru gelmiyor konuyu açmadan önce vardı ama unuttum sizinde eklemek istediğiniz bilgiler varsa paylaşmanız benim kafamdaki soru işaretlerine yardımcı olabilir, şimdiden teşekkür ediyorum.

Valla sana öğüt verecek kadar bilgili olduğumu düşünmüyorum ama öyle bir kanal açarsan ilk abonen ben olurum. Eğer anlatımın iyiyse ve artılardan ziyade eksilere değinmeyi iyi becerebilirsen tutma ihtimali de çok yüksek BENCE.

En büyük tavsiyem, yabancı dilde yap. :)

Valla sana öğüt verecek kadar bilgili olduğumu düşünmüyorum ama öyle bir kanal açarsan ilk abonen ben olurum. Eğer anlatımın iyiyse ve artılardan ziyade eksilere değinmeyi iyi becerebilirsen tutma ihtimali de çok yüksek BENCE.

Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum anlatımım iyi olduğunu düşünüyorum eğer video çekerken şaşma vs olmaz ise herhangi bir sorun olucağını zannetmiyorum.

En büyük tavsiyem, yabancı dilde yap. :)
Hocam yabancı dil bilsem hiç düşünmem yaparım :D

Türkçe yapacaksan bence hiç başlama. Ortalık Türkçe oyun kanalıyla dolu, buna rağmen benim gördüğüm 1-2 kanal dışında(muratabigf gibi) Türk izleyici diğer kanalları takip etmiyor.

Mmo sitesi dersen yine o sektör de birkaç kişinin elinde. Portal şeklinde site açarsan hiç şansın yok bkz: merlininkazanı, bölümsonucanavarı vb...
Forum sitesi ile mücadele edebilirim diyorsan *****özelharekat forumunu incele. Oradaki kadar katılımcıyı yakalayabilecekmisin onu sor kendine.
Ayrıca mmo kategorisinde çok düşmanın olacak. Ben de bir zamanlar mmo sitesi yönetiyordum emin ol o kadar kolay değil.

Kanalını en iyi tanıtabileceğin yer facebook bence. Sırf izlenim ve popülerlik için kurulmuş oyun kanal grupları vardır facebookta. Onlara katılıp kanalını sevdirebilirsin.

Ciddi video çekme hocam kimse izlemez. Ben muratabigf gibi cıvık olamam ciddi konuşurum ama güldürürüm diyorsan teknolojiye atarlanan adamın videolarını ilham alabilirsin.

Aklıma gelenler bu kadar kardeşim umarım başarılı olursun, kanalı açarsan söyle abone olalım :)

Türkçe yapacaksan bence hiç başlama. Ortalık Türkçe oyun kanalıyla dolu, buna rağmen benim gördüğüm 1-2 kanal dışında(muratabigf gibi) Türk izleyici diğer kanalları takip etmiyor.

Mmo sitesi dersen yine o sektör de birkaç kişinin elinde. Portal şeklinde site açarsan hiç şansın yok bkz: merlininkazanı, bölümsonucanavarı vb...
Forum sitesi ile mücadele edebilirim diyorsan *****özelharekat forumunu incele. Oradaki kadar katılımcıyı yakalayabilecekmisin onu sor kendine.
Ayrıca mmo kategorisinde çok düşmanın olacak. Ben de bir zamanlar mmo sitesi yönetiyordum emin ol o kadar kolay değil.

Kanalını en iyi tanıtabileceğin yer facebook bence. Sırf izlenim ve popülerlik için kurulmuş oyun kanal grupları vardır facebookta. Onlara katılıp kanalını sevdirebilirsin.

Ciddi video çekme hocam kimse izlemez. Ben muratabigf gibi cıvık olamam ciddi konuşurum ama güldürürüm diyorsan teknolojiye atarlanan adamın videolarını ilham alabilirsin.

Aklıma gelenler bu kadar kardeşim umarım başarılı olursun, kanalı açarsan söyle abone olalım :)
Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Kafam baya karıştı hocam oyunlariseviyoruz var orda tanıtabilirim diye düşünüyorum orda tanıtan bazı kanalların izlendiğini gördüm arada komiklikte yapabilirimde o konuda güvensizlik var biraz :)

Bence 1 sene boyunca düzenli bir şekilde çalışırsanız kanalınız tanınmaya başlar.Oyun gruplarında reklam yapmanız sizin açınızdan çok faydalı olur.Kazanç konusunda da bu işi yapanlar kazançlardan şikayetçi ama bilemiyorum çokta kötü olmasa gerek.Yabancı kanal konusunda da iyi oyun oynuyorsanız walkthrough kanalları var bazıları konuşma olmayan tam çözüm yapıyorlar deneyebilirsiniz fakat bu Türkçeden daha zor olabilir ama tutulursa kazancı çok daha iyi olacaktır :)

Bence 1 sene boyunca düzenli bir şekilde çalışırsanız kanalınız tanınmaya başlar.Oyun gruplarında reklam yapmanız sizin açınızdan çok faydalı olur.Kazanç konusunda da bu işi yapanlar kazançlardan şikayetçi ama bilemiyorum çokta kötü olmasa gerek.Yabancı kanal konusunda da iyi oyun oynuyorsanız walkthrough kanalları var bazıları konuşma olmayan tam çözüm yapıyorlar deneyebilirsiniz fakat bu Türkçeden daha zor olabilir ama tutulursa kazancı çok daha iyi olacaktır :)

Yorumunuz için teşekkür ediyorum hocam.

Hocam kazanç olarak fazla gözüm yükseklerde değil ama güzel bir mevla gelse yine iyi olur. Yabancı olarak zor hocam yani kafam iyice karıştı konu açmasaydım keşke :D

1- Bilgisayarın Gayet Güzel.

2- Düzenli Olarak Güncel Video Atarsanız Gelir Sağlarsınız.

3- Çekiceğin Oyunların Sitesini Kur Örnek: Icegaming.com Ve Her Videonun Açıklamasında Ya Da İçinde Siteyi Ekleyın.

4- Bence Partnere Gerek Yok İlk Önce Adsensede Kal İleride Çok İzlenme Ve Tık Alırsa Partnere Geçersin.

5-Ücretsiz En Çok Hit Alan Oyunlar: Minecraft,GTA San Andreas ,GTA Vice City Ücretli Oyunlar:
Battlefield 4Call of Duty: Modern Warfare 2 - Multiplayer,Left 4 Dead 2,GTA 4 , En Çok Oynanan Ve Hit Gören Oyunlar Bunlardır.

6-Bence İlkten Minecraft Videoları Çek Daha Sonra GTA 4 Ve Battlefield4 Al.

8: Aynen Biraz Cıvıklık Yap Ses Tonunu Değiştir İşte Komik Şeyler Söyle..

Bu Kadar :)

1- Bilgisayarın Gayet Güzel.

2- Düzenli Olarak Güncel Video Atarsanız Gelir Sağlarsınız.

3- Çekiceğin Oyunların Sitesini Kur Örnek: Icegaming.com Ve Her Videonun Açıklamasında Ya Da İçinde Siteyi Ekleyın.

4- Bence Partnere Gerek Yok İlk Önce Adsensede Kal İleride Çok İzlenme Ve Tık Alırsa Partnere Geçersin.

5-Ücretsiz En Çok Hit Alan Oyunlar: Minecraft,GTA San Andreas ,GTA Vice City Ücretli Oyunlar:
Battlefield 4Call of Duty: Modern Warfare 2 - Multiplayer,Left 4 Dead 2,GTA 4 , En Çok Oynanan Ve Hit Gören Oyunlar Bunlardır.

6-Bence İlkten Minecraft Videoları Çek Daha Sonra GTA 4 Ve Battlefield4 Al.

8: Aynen Biraz Cıvıklık Yap Ses Tonunu Değiştir İşte Komik Şeyler Söyle..

Bu Kadar :)

Yorumunuz için teşekkürler hocam.

Peki site olarak forum mu kurayım yoksa blog vs mi bloglardan hiç anlamam forum kurmayı düşünüyorum o yüzden

İlkten Blog Kurun Hocam Kendi Görüşümü Söyliyim İlkten Minecraft Videosu Çekin Daha Sonra Minecraft Modlu Çekin İzleyenlerin Hoşuna Gideceği Şeyleri Çekin Seri Seri Mesela Minecraft 30 Seri Daha Sonra 30 Seri De GTA 4 Çek Öyle Öyle Git Hocam Skypeden Eklersenız Konuşabiliriz Yardımcı Olmak İsterim.

İlkten Blog Kurun Hocam Kendi Görüşümü Söyliyim İlkten Minecraft Videosu Çekin Daha Sonra Minecraft Modlu Çekin İzleyenlerin Hoşuna Gideceği Şeyleri Çekin Seri Seri Mesela Minecraft 30 Seri Daha Sonra 30 Seri De GTA 4 Çek Öyle Öyle Git Hocam Skypeden Eklersenız Konuşabiliriz Yardımcı Olmak İsterim.
hocam skype özelden pm atın konuşalım

Tavsiye vereyim hocam yayında böyle abuk sabuk bağırma çığlık atma tuhaf tuhaf sesler yapma lütfen :) düzgün sürükleyici bir anlatım olabilir ses tonlarında vurgularda dikkat çektirebilirsin üstüne oyuna kendin birşeyler katarak oynarsan 2. abonen ben olurum :)

Ama sektör zor baya hemde şuan Türkiye de popüler oyun çekimcisi var oguz sasi ve burak oyunda diye, ben 2 si arasından burak oyundayı tercih ediyorum çünkü diğer kişinin yaptıkları beni tiksindiriyor gerçekten.

Ayrıca işlemcin yetersiz gibi geldi bana anakartına uyumluysa intel i serisi ile güçlendirebilirsin bilgisayarını daha performans alırsın.
Silah oyunları güzel olur Hitman Max Payne gibi multiplayer özelliği yok zaten oyunlarda single oynuyabilirsin.
Assain cread cod serisi olabilir ama kesin bu işten para kazanmak istiyorsan sabır edeceksin.

Forum işine değinmişsin, forumlarla haşır neşir oldum baya süre sana destek verebilirim bu konuda.

Zorlu yolda başarılar dilerim ALLAH yolunu açık etsin

Tavsiye vereyim hocam yayında böyle abuk sabuk bağırma çığlık atma tuhaf tuhaf sesler yapma lütfen :) düzgün sürükleyici bir anlatım olabilir ses tonlarında vurgularda dikkat çektirebilirsin üstüne oyuna kendin birşeyler katarak oynarsan 2. abonen ben olurum :)

Ama sektör zor baya hemde şuan Türkiye de popüler oyun çekimcisi var oguz sasi ve burak oyunda diye, ben 2 si arasından burak oyundayı tercih ediyorum çünkü diğer kişinin yaptıkları beni tiksindiriyor gerçekten.

Ayrıca işlemcin yetersiz gibi geldi bana anakartına uyumluysa intel i serisi ile güçlendirebilirsin bilgisayarını daha performans alırsın.
Silah oyunları güzel olur Hitman Max Payne gibi multiplayer özelliği yok zaten oyunlarda single oynuyabilirsin.
Assain cread cod serisi olabilir ama kesin bu işten para kazanmak istiyorsan sabır edeceksin.

Forum işine değinmişsin, forumlarla haşır neşir oldum baya süre sana destek verebilirim bu konuda.

Zorlu yolda başarılar dilerim ALLAH yolunu açık etsin

Yorumunuz için teşekkür ediyorum hocam, tabikide sabır gerekiyor bu işte ben dili gayet güzel kullanabileceğime inanıyorum zaten bir test videosu çekmeyi planlıyorum ona göre sizden yorum alıp öyle devam etmeyi düşünüyorum.
Forum işinde xenforo tabanlı bir site kurmayı planlıyorum vb iyice sıktı artık değişiklik olur diye düşünüyorum.

Daha fikir verecek bilgi verecek yardımsever yokmu ? :)

Bir sorum daha var kanal ismi adıma örnek veriyorum SametOyunda gibi mi olsun yoksa elimdeki domain ismini mi kullanayayım?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri