İngilizce videonun Türkiye'de popüler olması?

weberesice

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar belki görmüşsünüzdür az önce gördüm, anasayfaya yükselmiş popüler olmuş bir video. Başlık açıklama ve etiketler İngilizce olarak yüklenmiş. Ancak yorumların neredeyse tamamı Türkler tarafından yapılmış. Muhtemelen videoyu yükleyen kişi de Türk ve Türkiye'den.

Bu durum uzun süredir yanıt bulamadığım soruları getirdi tekrar aklıma. Hatta konu da açmıştım: http://www.ytpara.com/youtube-hakki...limin-trafiginin-buyuk-bolumu-turkiyeden.html

Acaba videonun dili ne olursa olsun, video daha ziyade yüklendiği ülkeye mi gösteriliyor? Soru bu... Benim ingilizce özgün kanalın da izlenimlerinin çoğu Türkiye'den idi ve kategorisine göre güzel videolar olmasına rağmen yabancı trafik çok azdı.

https://www.youtube.com/watch?v=IwWU7KXCyYM

EDIT: Bu arada ifşa durumu varsa videoyu kaldıralım sonradan aklıma geldi :confused:

Son düzenleme:
türkiye lokasyonlu içerik özgün yada spam farketmez ne kadar tüm ayarları ingilizce üzerine yapsanda index almaz demiyorum ama(çünkü o şekilde index alan biçok videom var) index almasının zor olduğunu düşünüyorum çünkü farklı bi lokasyondan farklı lokasyona indexte önce o lokasyondakilere index aldırılıyo tahminim. yani sen türkiyede amerikan içerikli bi video yükledin sana sıra zor gelir çok ilgi çekici farklı bişey yüklemediğin sürece. yt türkiye kategorisinde ing. içeriğin popüler olmasıda tıpkı körler sağırlar birbirini ağırlar durumu..

Arkadaşlar belki görmüşsünüzdür az önce gördüm, anasayfaya yükselmiş popüler olmuş bir video. Başlık açıklama ve etiketler İngilizce olarak yüklenmiş. Ancak yorumların neredeyse tamamı Türkler tarafından yapılmış. Muhtemelen videoyu yükleyen kişi de Türk ve Türkiye'den.

Bu durum uzun süredir yanıt bulamadığım soruları getirdi tekrar aklıma. Hatta konu da açmıştım: http://www.ytpara.com/youtube-hakki...limin-trafiginin-buyuk-bolumu-turkiyeden.html

Acaba videonun dili ne olursa olsun, video daha ziyade yüklendiği ülkeye mi gösteriliyor? Soru bu... Benim ingilizce özgün kanalın da izlenimlerinin çoğu Türkiye'den idi ve kategorisine göre güzel videolar olmasına rağmen yabancı trafik çok azdı.

https://www.youtube.com/watch?v=IwWU7KXCyYM

EDIT: Bu arada ifşa durumu varsa videoyu kaldıralım sonradan aklıma geldi :confused:

Hocam video yükledikten sonra gelişmiş ayarlardan video konumunu değiştirmeyi dene.

http://www.ytpara.com/261435-post5.html

Son düzenleme:
lokasyonu değiştirmeyi deneyin. muhtemelen arkadaşın videosunu tr den hitli bir site paylaşmıştır bu sebepten popüler. Bu arada arkadaşta Türk zaten yaptığı ingilizce haberlerde "i" yerine "ı" kullanmış çoğu başlıkta :D

Bence Türkiye'den gelen trafikle ilgili bir durum. Yüklenme lokasyonu da önemlidir ama direkt olarak etkili olduğunu düşünmüyorum.

Hocam video yükledikten sonra gelişmiş ayarlardan video konumunu değiştirmeyi dene.

http://www.ytpara.com/261435-post5.html

Teşekkürler kardeşim bunu deneyeyim, aynı şekilde Türkçe özgün kanalım da yabancı trafik alıyor bazen, hepsinde konumu Türkiye olarak ayarlayalım :)

---------- Spam Engelliyici 14:54 ---------- Önceki Mesaj 14:53 ----------

türkiye lokasyonlu içerik özgün yada spam farketmez ne kadar tüm ayarları ingilizce üzerine yapsanda index almaz demiyorum ama(çünkü o şekilde index alan biçok videom var) index almasının zor olduğunu düşünüyorum çünkü farklı bi lokasyondan farklı lokasyona indexte önce o lokasyondakilere index aldırılıyo tahminim. yani sen türkiyede amerikan içerikli bi video yükledin sana sıra zor gelir çok ilgi çekici farklı bişey yüklemediğin sürece. yt türkiye kategorisinde ing. içeriğin popüler olmasıda tıpkı körler sağırlar birbirini ağırlar durumu..

Aynen hocam ben de o şekilde düşünüyorum. Youtube'un böyle bir algoritması var sanırım

Hiç ssanmıyorum yüklenen uykeyle olduğunu 2 milyon izlenimini 20 bini bile turk değil.bende

Ben bir çok farklı ülke dilinde videolar yüklüyorum , karışık dillerde değil bir kanala bir dilde , hiç bir ayar v.s. yapmıyorum..etiket ,açıklama da yazmıyorum ...Sadece başlık...Yüklediğim video hangi dildeyse o ülkeden izleniyor..

Evet [MENTION=9625]Mercurial[/MENTION] arkadaşımız o konuda böyle demiş

Soyle bi ornek vereyim. Tayland'da yasiyorum ve ingilizce bi video paylasmistim. Paylasmamin ardindan kisa bi sure sonra 10k+ izlenimlere ulasti ve gelen yorumlar oncelikle Tayland'dan geldi. Video ingilizce, kanal ingilizce fakat videoyu ilk gorenler Tayland vatandaslariydi(normalde ingilizce video izlemezler pek). Bundan kaynakli bi durum olabilir belki, emin degilim.

http://www.ytpara.com/youtube-hakki...numu-hakkinda-bilgisi-olanlar.html#post261435

---------- Spam Engelliyici 14:58 ---------- Önceki Mesaj 14:58 ----------

Evet [MENTION=9625]Mercurial[/MENTION] arkadaşımız o konuda böyle demiş

Soyle bi ornek vereyim. Tayland'da yasiyorum ve ingilizce bi video paylasmistim. Paylasmamin ardindan kisa bi sure sonra 10k+ izlenimlere ulasti ve gelen yorumlar oncelikle Tayland'dan geldi. Video ingilizce, kanal ingilizce fakat videoyu ilk gorenler Tayland vatandaslariydi(normalde ingilizce video izlemezler pek). Bundan kaynakli bi durum olabilir belki, emin degilim.

http://www.ytpara.com/youtube-hakki...numu-hakkinda-bilgisi-olanlar.html#post261435

[MENTION=16282]weberesice[/MENTION]

Evet aynen o yazdigim gibi. Ornek suan Almanya vds kullaniyorum, hangi dilde video yuklersem yukleyeyim basta izlenmeler ufak ufak Almanya'dan geliyor.

---------- Spam Engelliyici 19:12 ---------- Önceki Mesaj 19:12 ----------

[/COLOR [MENTION=16282]weberesice[/MENTION]

Evet aynen o yazdigim gibi. Ornek suan Almanya vds kullaniyorum, hangi dilde video yuklersem yukleyeyim basta izlenmeler ufak ufak Almanya'dan geliyor.

[MENTION=16282]weberesice[/MENTION]

---------- Spam Engelliyici 19:12 ---------- Önceki Mesaj 19:12 ----------

[/COLOR [MENTION=16282]weberesice[/MENTION]

Anladım kardeşim, video ayarlarından kanalın diline göre konum ayarlayacağım bakalım umarım işe yarar

Benimde özgün bir videom var. Şu anda çok popüler olan yabancı bir dizi üzerine yaptığım bir video ve o dizi ismini yazınca aramaya ilk sayfa ve 1. sıradayım. Ama izlenimlerin çoğu Tr'den geliyor.

zack' Alıntı:
Benimde özgün bir videom var. Şu anda çok popüler olan yabancı bir dizi üzerine yaptığım bir video ve o dizi ismini yazınca aramaya ilk sayfa ve 1. sıradayım. Ama izlenimlerin çoğu Tr'den geliyor.

Çünkü sadece türkçe dilinde aramalarda 1.sıradasın. Dili değiştirip ara ilk 10 sayfada olmadığını göreceksin :)

vds fransa alsan yüklediğin videolar en çok fransadan çekecek dil ne olursa olsun lokasyondan dolayı

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri