instagram ürün satışı

eberbax

Yasaklanmış
merhaba arkadaşlar. Son günlerde instagram üzerinden o kadar çok satış sayfası açıldı ki ucu bucağı yok bunların.

şimdi ben de böyle incik boncuk bardak falan satmak istiyorum işin açıkçası.

kafama takılan bir soru var vergi vercek miyiz.
fatura vs kesmek zorunda mı olucam.

çok büyük kazançlar beklemiyorum aylık beni çevirsin yeter.

bunun için vergi levhası almak zorundamıyım.

resmi olarak yapmadığın her satışın ileride karşıda sorun olarak çıkabilir sana ceza olarak yansayabilir.

"Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi" adında bir belge varmış yıllık 20.bin tl geçmeyen bireysel şahıslar için vergi sorumluluğu yokmuş.

bilgim yok ancak satın alacak kişiler fatura isteyebiliyor kendi garantileri açısından.

Kargoda ürünler denetlenebiliyo faturasız olanlar yakalanıyo çok sağlam vergi borcu ödemek zorunda kalıyosun kanıtlanmıştır :)

Biri şikayet edip başına bela olmadığı sürece birşey olcağnı sanmam.

Biri şikayet edip başına bela olmadığı sürece birşey olcağnı sanmam.

Şikayet etmesine kimsenin gerek yok. Kargo sirketinde ki tüm bilgiler maliye tarafından denetleniyo. Çok yakın bi abim internetten satış yaptığı icin saglam vergi cezası yedi. Simdi gönderdiği tüm ürünlere fatura kesiyo sıkıntı yok ;)

faturaya gerek yok hediye diye gönder paketlerini iş tamamdır

uzun süreli ve sağlıklı satış yapmayı hedefliyorsan kur bir şahıs şirketi kafan rahat olsun...
500TL. masrafı var altı üstü...

Kardeşim devlet web sitelerin satışlarını takip edemezken etmezken.
Adsense youtube twitter instagram vine periscope v.b ağlara takipçi like satanları tespit etmezken, sadeceon bionlık tarzı yerleri takip etmezken r10 da ws de ytparada dönen paraları takip etmezken senin instagram hesabından yaptıgın satısları takip etmez.
Ortada yıllık 20 bin diye bi söylenti dolaşsada aylık 50bin kazananlara bile yıllardır hiç bir şey olmuyor.
Ha sana vergi verme levha alma fatura kesme diye kimse demez.
Ama bu işlerin raconu açarsın satarsın kazanırsın.
Hatrı sayılır paralar dönmeye başlayınca işi resmiyete dökersin.
Vergi vermek kolay degil.
Bugun hiç satış yapmayan bir vergi levhası sahibi bile aylık muhasebeci parası 3 aylık 6 aylık gelir gider pulu stopajı derken her ay cebinden masraf cıkıyo.
Bin lira kazanırsan %18kdv + %20 stopaj ve g.g vergisiyle karının nerdeyse %40 ını vereceksin kalacak 600 lira
En kötüsü 250 lira muhasebeci parası
Kaldı 350 lira
Sattığın şey hava değilse bununda bi maliyeti olacaktır.
1 e alıp 10 a satsan dahi 100 lirada satılan mala cıkarsak
Kalır 250 lira.
Vergi levhası sahibi oldugun için sigorta bağkur bişiler ödemen lazım en düşük 400 liradan versen
-150 ile ayı kapatırsın :))
Ğrünlerin satılması hesabın güçlenmesi için yapılacak reklam hrcamaları kargo masrafları iletişim giderlerini saymıyorum bile.
Bü yüzden hakkıyla vergi vermek için aylık 5bin in üstü kazancım olmalı ki sanada para kalsın.
Bu işler şans nasip kısmet.
Yap dene sermaye bağlama tedarikçi yakın olsun sipriş geldikçe satın al tutturursan ofiste aç ekipte kur vergide ver;)
Resmi yolda Açma kapama masrafları ve işleri bile başlı başına sıkıntı.
Allah kolaylık versin...

Hocam bu tarz işlerle uğraşan insanlar genelde şahıs şirketi kuruyorlar kendi üzerlerine.
Maaliyeti 450 - 500 TL yi geçmiyor. muhasebeci parası ıvırızı zıvırı. Şahıs şirketlerinin vergileri çok düşük

Bi ara uğraştım instagram satışlarıyla fakat fazla bi getirisi olmadı vergiden muaf olan tek şey örgü tarzı el işleri başka her şey için fatura kesmek zorunludur bunun kargosunun geri dönüşü cartı curtu biraz sıkıntılı işler 3-5 bir şey gelmesini beklerken zarara girecektim veya sahibinden de sat orda kafan rahat

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri