İnternet yayınlarına RTÜK denetimi geliyor

YTcu

Kayıtlı Üye
Netflix, YouTube ve diğer dijital yayın platformlarına RTÜK'ün müdahale edebilmesine imkân tanıyan yönetmeliğin taslağı yayınlandı. RTÜK, dijital yayıncılardan yüklü miktarda lisans ücreti alacak.
İnternetten yayın yapan kuruluşlara Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) denetimi geliyor. Konuyla ilgili yönetmeliğin taslağı yayınlandı.

Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik Taslağı, RTÜK'ün internet sitesinden yayınlandı. Taslakta yapılacak küçük birkaç değişikliğin ardından yönetmeliğin yürürlüğe girmesi planlanıyor.
Dijital yayıncılardan yüklü miktarda lisans ücreti alınacak

RTÜK, geleneksel yayıncılık yapan TV ve radyo yayınlarını denetlediği gibi bundan sonra internetten yayınlarını da denetleyecek. Üstelik denetim alanı sadece canlı TV ve radyo yayını yapanları kapsamıyor. İsteğe bağlı yayın hizmeti (VOD) tanımına giren Netflix, YouTube, BluTV gibi dijital yayıncılar da RTÜK'ün denetimi altına giriyor. RTÜK, yalnızca ticari amaçla kullanımları denetleyecek. Kişisel içeriklerin denetimi yapılmayacak.

İnternetten TV ve radyo yayını yapmak isteyen yayıncıların RTÜK lisansı alması gerekecek. İsteğe bağlı yayın hizmeti (VOD) için 100 bin TL, TV yayını için 100 bin TL ve radyo yayını için 10 bin TL talep ediliyor. Bu ücretin karşılığında 10 yıllık lisans tahsis ediliyor.

Taslakta; lisans almayan yayıncılara uygulanacak idari yaptırımlar, internet yayıncıların yükümlülükleri ve RTÜK'ün denetim kapsamı hakkında maddelere yer verildi.

https://www.donanimhaber.com/diger/...nlandi-internet-yayinlarina-RTUK-denetimi.htm

Bilgilendirme amaçlıdır, konuya lütfen siyaset karıştırmayın.

Son düzenleme:
Bayadır zaten gündemdeydi.
Rtük dijital yayıncılağada el atacak.
Kısaca Rtük TR'de vergi veren ve işletme açan Dijital yayın platformlarında kendi kurallarını uygulayabilecek.
Yakında içki sansürlü Blu tv yayınları felan izler insanlar.
:D

Netflix çok çok Tr piyasasından çekilir.
Biz Netflix izlemeye altyazılı devam ederiz.
Hea Anadolunun bilmem ne köyündeki adamın zaten netten dizi, film izlediği yok.

Ortamlarda Avrupa ülkesiyiz dersin kim bilecek.
:D

Ticari amaçla kullanımlar denetlenicekmiş, pk açık kanallarda denetlenirmi acaba: ) Her kanal için 10k TL istemesinler bide :D

Sansürü kesinlikle değil ama vergiyi destekliyorum adil bir şekilde yapılırsa.

Ondan sonra ülkeye yatırımcı neden gelmiyor. Neyse sansür olmasında.

bence her yayıncıyı kontrol etmeli karıya pandik attim başlıklı videolardan insanlar memnun sikayet edilmiyor videolar duruyor

Bu ay hesaba 100 dolar geldi diye nerden geliyo bu para diye hesap sordular, kanıt istediler. Artık kanalımdan videolarımdan kazandımda diyemeyiz, lisansın varmı diye sorarlar :(

Bakıyorum da herkes ağlıyor. Dünyanın sonu geldi galiba :). En çok ağlayan en çok para kazanıyorudur :)

Bu ay hesaba 100 dolar geldi diye nerden geliyo bu para diye hesap sordular, kanıt istediler. Artık kanalımdan videolarımdan kazandımda diyemeyiz, lisansın varmı diye sorarlar :(

Benim bildiğim nerden buldun yasası gürürlükte değil. Kanun mu değişti ?

Benim bildiğim nerden buldun yasası gürürlükte değil. Kanun mu değişti ?
Benim bildiğimde değil, ama bu ay enpara hesabına payoonerden ödeme gelen herkese parayı nerden buldun diye arayıp sordular, hemde belge istediler. Büyük miktar olsa incelemeye takıldı falan diyicemde, alt tarafı 100 dolar yani :D Herkes kanalımın yada videomun kazancı diyip ss alıp attı. Ama artık lisans, izin falan isterlerse napıcaz.

Son düzenleme:
Benim bildiğimde değil, ama bu ay enpara hesabına payoonerden ödeme gelen herkese parayı nerden buldun diye arayıp sordular, hemde belge istediler. Büyük miktar olsa incelemeye takıldı falan diyicemde, alt tarafı 100 dolar yani :D Herkes kanalımın yada videomun kazancı diyip ss alıp attı. Ama artık lisans, izin falan isterlerse napıcaz.

payooner ve dolarda bu aralar sıkıntı büyük sanırım.

Ağladığımızı nerden çıkardın, sende çalış sende kazan ;)
Neden üzerine alınıyorsun ki. Yazımı okuyup yazdığım bir satırlık yazının ironi olduğunu anlayamayacak kadar isen forumdan anlamıyorsun demektir. Yada post kasıyorsun. Girişin Keko girişi mümkünse yazdıklarıma alıntı yapma.

Neden üzerine alınıyorsun ki. Yazımı okuyup yazdığım bir satırlık yazının ironi olduğunu anlayamayacak kadar isen forumdan anlamıyorsun demektir. Yada post kasıyorsun. Girişin Keko girişi mümkünse yazdıklarıma alıntı yapma.
Adam gibi konuş, gelip benim konuma benim mesajlarımın altına yazıyosun, ondan sonra niye üzerine alınıyosun diyosun. Mümkünse benim konuma da bir daha yazma.

Son düzenleme:
Bu gidisle piyasada tek adam akilli is yapan enpara'dan ayrilmak zorunda kalabiliriz. Neden diger bankalar bukadar baski yapmiyor her bok enparadan cikiyor?

Adam gibi konuş, gelip benim konuma benim mesajlarımın altına yazıyosun, ondan sonra niye üzerine alınıyosun diyosun. Mümkünse benim konuma da bir daha yazma.

Bu forumda herkes istediği konuya yaza bilir, Bir defa efendi olmayı öğren, Ne bu "Adam gibi konuş" Adamlık mı taslıyorsun hava mı atıyorsun anlamadım. Bundan sonra konu açarken konuma kimse yazmasın diye not bırak ta yazan olmasın. Ayrıca ben sana da yazmadım yorum yapan arkadaşlara şaka bazında bir satırlık bir yazı yazdım senin bunu anlayacak kapasiten yoksa bu forumda ne işin var. ctrl+c ctrl+v Hayatına devam et. İlk yorumumu ADAM gibi okursan, Kinle hasetle değil güzel bir şekilde Türkçe bir dilde okursan anlarsın benim ne demek istediğimi. Dahada alıntı yapma Adam bey .

Bu forumda herkes istediği konuya yaza bilir, Bir defa efendi olmayı öğren, Ne bu "Adam gibi konuş" Adamlık mı taslıyorsun hava mı atıyorsun anlamadım. Bundan sonra konu açarken konuma kimse yazmasın diye not bırak ta yazan olmasın. Ayrıca ben sana da yazmadım yorum yapan arkadaşlara şaka bazında bir satırlık bir yazı yazdım senin bunu anlayacak kapasiten yoksa bu forumda ne işin var. ctrl+c ctrl+v Hayatına devam et. İlk yorumumu ADAM gibi okursan, Kinle hasetle değil güzel bir şekilde Türkçe bir dilde okursan anlarsın benim ne demek istediğimi. Dahada alıntı yapma Adam bey .
Çocuk yok karşında, konuya gelip laf sokup, cevap verincede, mesajlarımı alıntılayıp bana keko diyemezsin. Bide gelmiş efendilikten bahsediyo utanmadan.

Çocuk yok karşında, konuya gelip laf sokup, cevap verincede, mesajlarımı alıntılayıp bana keko diyemezsin. Bide gelmiş efendilikten bahsediyo utanmadan.

:) İnan İlk Mesajımı kinle hasetle okumasan Ne demek istediğimi anlayacaksın. O kadar asabi olma bu hayatta çok ama gerçekten çok kaybedersin. Bak senden başka yazan bile olmadı.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri