İş buldum fakat...

strongarm

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar emlak ofisinde iş buldum fakat yüzde elli ile çalışıcaz. atıyorum bi daire kiraladım kiralayan kişidende bi kira biz alıyoruz 800 TL diyelim patronla 400 400 bölüşüyoruz patron yattıgı yerden para kazanıyor. aylık bi ücret felan yok,ne kadar kiralarsak satış yaparsak yüzde 50 kazanıyoruz saçma geldi bana normalde ufakta olsa bi para vermesi gerekmezmi ? aylık veya haftalık

Yattığı yerden para kazanmasını istemiyorsan hocam, bir emlak ofisi de sen açacaksın ve paranın tamamını kendin kazanacaksın.
İşine gelirse mantığıdır bu..

hocam şimdi iş çok kavramlı bir konu örnek bir ayda 10 tane daire kiraladığını düşün 500 lira kiraladın 10 tanesini %50 si 2,500 lira 1 ayda ama hiç kiralamadığınızı düşünürsek evet vermesi gerekir diye düşünüyorum. Ama bulunduğunuz yerde iş imkanı çok ise bu emlak işi girin deneyin derim eğer sizin yapabileceğiniz bir iş yoksa bulunduğunuz yerde mecbur iseniz denemekte zarar olmaz.

Bu işler böyle sermayesi olan için örneğin ben de 6 bin vardı babama verdim satmak için malzeme falan getirdi %100'ün de üzerinde bir kar ile satıyor benim alacağım kesin 6 bin'e 9 bin ne yaptım hiçbir şey sadece para verdim. 3 ay süre verdi bu süre içinde 6 bin'i 9 bin yapıp ödeyecek. Daha hızlı işlerse iş daha çok yatırım daha çok oturduğum yerden para :)

yerinde olsam patron ne kadar kazanıyor hesabına gitmezdim. şahsen bir işverenim ve personellerim var herkes öyle düşünseydi kimse personel olmaz patron olurdu. Ayrıca arkadaşın dediği gibi 10 daire kiraya versen ki bence normal işlek bir yerde uygun bir sayıdır bu. her ay atarsın kenara 1000 tl 1 sene sonra kendine bir yer açarsın. üstelik emlak ofisinde sermayede gerekmiyor bildiğim kadarı ile 10m2 bir yer 10 top a4 kağıdı 2 masa tamam :) sonra sen yattığın yerden kazanırsın ;)

hayırlı olsun şimdiden

ne güzel işte olması gereken bu ama kendi sattığı dairelerden de verirse tam olur Allah bereket versin

Normal maaş olarak sana 5000 verecek değil ya alıcağın en fazla zaten 1500 filan olur böylesi daha iyi her açıdan hem işine de asılmış olursun.

en azından sigorta yapıyor mu?
emlak ofisinde youtube işi de yapabileceğin pc varsa olur de..boş zamanında yt işi yaparsın.ayrıca emlak sitelerinde dairelerin reklamı yoksa girersin.

hocam emlak işini sen yapıyorsan dükkanı sen aç.kuzenim bu işi yapıyor 1 araba 1 masa 1 sandalye sermayem diyordu :D

Mesajlardan anladığım kadarı ile ya frm un %90 ı iş veren ya da kimse bir işe girip çalışmamış...

Arkadaşlar yeri geldi işveren oldum yeri geldi bir işçi fakat ne mantığa ne de kanunlara böyle bir sistem uyuşmaz...

İşveren sana en kötü şartlarda asgeri ücretini ödemek ve SSK bedelini yatırmak ile mükelleftir... SSK bedelini yatırdığı içinde zaten alacağın min tutar 830 TL civarlarında olan asgeri ücrettir... Bu gibi emlak piyasasında biliyorum ki sabit ücret + prim baz alınır...

Örnek veriyorum sabit bir maaşın olur bunun üzerine yaptığın işten %50 değil de %20 - %25 alırsın...

Kendini ezdirme hakkını yedirme... İşçi işverenin kölesi değildir hakkını savunmayı bileceksin!

en azından sigorta yapıyor mu?
emlak ofisinde youtube işi de yapabileceğin pc varsa olur de..boş zamanında yt işi yaparsın.ayrıca emlak sitelerinde dairelerin reklamı yoksa girersin.

emlak işinde oturma olmaz hocam :) o pc başına oturduğun an bittiğin andır.. he şöyle olabilir internetten verilen ilanlar ile uğraşırken bota talimat verilebilir :)

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yarın arıcam ya sabit maaş + %20-30 civarı prim dicem yok derse başka iş bakıcam. Ögrenci oldugum için ek iş bakınıyorum youtubeden üç beş kazanıyorum zaten sayenizde beya geliştirdim kendimi. Hayırlı geceler tekrar teşekkürler

valla hocam emlak işinde çenen iyi çalışırsa müşterinin beyninde yer edip ikna kabiliyetin varsa milyarları götürürsün :)

Yok artık ya! Yakında forumda biri çıkıp ; Benim adıma adsense aç,kanal aç,video yükle,kazandığının yarısı senin derse şaşırmam! [MENTION=2357]iwocan[/MENTION] ne diyosun bu duruma?

İşe gitme zorunluluğunuz yoksa, Sadece istediğin gün ve saatlerde yani sadece boş zamanlarında filan çalışıcaksan çok kötü değil şartları.

Ama sabah 9 akşam 6 gibi bir zorunluluk var ise bu işi teklif eden kişiye kibarca ilgilenmiyorum diyebilirsiniz.

aynen adsense hesabı :)
google reklamları alır biz reklamları izletiriz. fifti fifti :)

Emlak işi kolay değil arkadaşlar ve öyle 1 masa 1 sandalye ile olsaydı herkes açardı. Şimdi ki yasalarda expertiz mi ne diyorlar, emlağa değer biçmen gerekiyor vb. emlakçılık yapmak için bile belge alınması gerekiyor. Son çıkan yasalarda bu şekilde diye biliyorum.

Bir de korsan karaborsa artık adı ne diyorsak :) çalışan o kadar çok insan varki. Adamın ofisi yok ama gelip siyah beyaz 50-70 e baskı alıp 5-10 tane eve astığını bilirim. Bu adamlar kazanıyor üstelik.

En büyük işi ise daire satışından gerçekleştiriyorsun. Tabi bu daha zor ama neden olmasın. 1 daire satsan 200 tl ye %3 komisyon oluyor genelde. Onuda geçtim misal bazı müşteriler diyor ki kardeşim darie 200 bin tl bana 200 bin ver kaça satarsan sat. Adam bi satıyor 230 a 240 a ne tutturursa. Yani aslında piyasa bu şekilde.

Fakat işçisin arkadaş sen paran olsa zaten dükkanı açardın ve patrona da gerek kalmazdı. Sonra sen bi eleman alırdın ve elemana %50 benim %50 si senin her kiraladığın ev için derdin. O zaman anlardın patron neden %50 istiyor. İşçi de kendine göre haklı ama burada bir işçi olarak kiralama başı yerine belli bir maaş artı prim olarak çalışmak daha mantıklı.

Boş yere kendini orada harcatma kardeşim sabit bir maaşın yoksa o iş dil işi yani dilin dönecek laf yapacak ikna kabiliyetin olucak. Bunlarda zamanla deneyim kazanarak olur ama burada adamın aradığı bence dışarıdayken dükkan boş kalmasın istiyor sanırım.

Benim çalıştığım copy centerın bir bölümünü bir emlakçıya vermiştik. 1 eleman duruyordu sabahtan akşama kadar laptop başında film izliyor sigara içiyor öyle takılıyordu. 1 ay sonra çıkıp gittiler çocukta parasını alamadı halen. Yani göründüğü gibi kolay değil. Sigortanı + sabit ücretini yanına satış başı pirimini verirse git yoksa boşver kardeşim dersine okuluna bak arada youtube bak gitsin.

Hocam kimin ne kadar kazandığını boşverin siz yapacağınız işe ve alacağınız paraya bakın eğer size yeterli geliyorsa bu para için bu iş yapılır diyorsanız çalışmaya başlayın

Sabit bir maaş değilse uzak dur derim, büyük bir ihtimal komisyonunu da alamazsın, boş yere çalışmış olursun. He giriyim piyasayı öğreniyim bu işi kapıyım ilerde kendi işimi yaparım diyorsan deneyebilirsin, üstüne bir de emlak kursuydu galiba ona gitmeni öneririm fikrin böyleyse tabi. özel sektör dedin mi 2 kere düşüneceksin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri