İş imkanı kolay olan iki senelik bölümler neler?

kara62burk

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.radyolar.in
Merhabalar, tekrardan "böyle bir forumda böyle konular açarak sizleri rahatsız ettiğim için özür dilerim" diyerek içeriği yazayım :)

Bir önceki konumda iki senelik üniversite okuyayımmı tarzında bir konu açmıştım. Kimisi oku, kimisi gerek yok dört senelik okuyanlar zor iş buluyor iki senelikle olmaz, kimisi de diploma önemli değil bilgin önemli dedi. Bütün yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.

Şimdi dışarıdaki işlerin zorluğunu gördüm. Lise mezunu birinin en fazla girebileceği kategorinin "İşçi" olduğunun farkına vardıktan sonra okuma kararı aldım. Gerekirse iki sene olsun iki senem boşa gitsin ama elimde bir diploma olsun. (İşçi kategorsinii aşağılamak için yazmadım bunu, sadece bir fırsatım var ve geç olmadan bunu değerlendirmek istiyorum.)

Bildiğim kadarı ile sınavsız geçişte sadece kendi bölümlerime uygun yerleri seçebiliyorum? (Hala emin değilim doğrularsanız sevinirim. Eğer öyle bir zorunluluğum yoksa adalet vb. bölümler nasıl?)

Lisede okuduğum bölüm : BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (Dal: BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ)

Sınavsız geçiş ile gidebileceğim bölümler :

Basım ve Yayın Teknolojileri
Bilgi Güvenliği Teknolojisi
Bilgi Yönetimi
Bilgisayar Operatörlüğü
Bilgisayar Programcılığı
Bilgisayar Teknolojisi
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Görsel İletişim
İnternet ve Ağ Teknolojileri
Mobil Teknolojileri
Pazarlama
Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği

Şimdi yukarıdada kalın harflerle yazdığım üzere diploma o kadar önemki değil, işe girerken tecrüben, bilgin daha önemli konusunu ele alırsam bilgisayar programcılığı okuyup kendimi geliştirebilirim. Çünkü bilgisayara yatkın biriyim uğraşınca, araştırınca, çalışınca çözebiliyorum.

Onun dışında bu bölümler arasında kpss derdi olmayan, iş imkanı kolay olan bölüm önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim. Mesela sağlık sektöründe istediğin bölümü oku açıkta kalmazsın diyen birçok makale var?

Şimdiden bütün yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Biyomedikal Teknikerliği.İş bulma şansınız çok fazla.İşi öğrenirseniz ciddi paralar kazanabilirsiniz.

Geçenlerde bi haber vardı "Basım ve Yayın Teknolojileri" bölümü hakkında. Bölümü bitirenler gazeteci değil, gazeteyi basan matbaa atölyesinde işe başlıyormuş. Yanlış biliyor da olabilirim.

Hocam bende liseden bilgisayar mezunuyum. İlk başlarda bilgisayar ile ilgili bir bölüm seçerim diyordum bir sürü bölüme sınavsız geçiliyor Nasıl olsa diyordum ama tercih günü bir baktım sadece bilgisayar programcılığı var geri kalan bölümler çok kısıtlı çoğu da özel okulda. Bende Manisalıyım baktım yaşadığım şehirde yerel yönetimler var direk onu seçtim. Yerel yönetimleri seçme nedenim çoğu 4 yıllık iibf lerde görülen derslerin aynısını görüyoruz. Bir de 2+2 yapılacağım Zaman kamu yönetimi gibi güzel bir bölüme geçebileceğimi göz önünde bulundurdum.

Merhabalar, tekrardan "böyle bir forumda böyle konular açarak sizleri rahatsız ettiğim için özür dilerim" diyerek içeriği yazayım :)

Bir önceki konumda iki senelik üniversite okuyayımmı tarzında bir konu açmıştım. Kimisi oku, kimisi gerek yok dört senelik okuyanlar zor iş buluyor iki senelikle olmaz, kimisi de diploma önemli değil bilgin önemli dedi. Bütün yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.

Şimdi dışarıdaki işlerin zorluğunu gördüm. Lise mezunu birinin en fazla girebileceği kategorinin "İşçi" olduğunun farkına vardıktan sonra okuma kararı aldım. Gerekirse iki sene olsun iki senem boşa gitsin ama elimde bir diploma olsun. (İşçi kategorsinii aşağılamak için yazmadım bunu, sadece bir fırsatım var ve geç olmadan bunu değerlendirmek istiyorum.)

Bildiğim kadarı ile sınavsız geçişte sadece kendi bölümlerime uygun yerleri seçebiliyorum? (Hala emin değilim doğrularsanız sevinirim. Eğer öyle bir zorunluluğum yoksa adalet vb. bölümler nasıl?)

Lisede okuduğum bölüm : BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ (Dal: BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ)

Sınavsız geçiş ile gidebileceğim bölümler :

Basım ve Yayın Teknolojileri
Bilgi Güvenliği Teknolojisi
Bilgi Yönetimi
Bilgisayar Operatörlüğü
Bilgisayar Programcılığı
Bilgisayar Teknolojisi
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Görsel İletişim
İnternet ve Ağ Teknolojileri
Mobil Teknolojileri
Pazarlama
Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği

Şimdi yukarıdada kalın harflerle yazdığım üzere diploma o kadar önemki değil, işe girerken tecrüben, bilgin daha önemli konusunu ele alırsam bilgisayar programcılığı okuyup kendimi geliştirebilirim. Çünkü bilgisayara yatkın biriyim uğraşınca, araştırınca, çalışınca çözebiliyorum.

Onun dışında bu bölümler arasında kpss derdi olmayan, iş imkanı kolay olan bölüm önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim. Mesela sağlık sektöründe istediğin bölümü oku açıkta kalmazsın diyen birçok makale var?

Şimdiden bütün yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Bana da zamanında çok dediler diploma önemli değil bilgin diye de öyle olmuyor işte. Kafadan hiç bir kurumsal firmada yer edinemiyorsun. Adam bakarken önce mezuniyet üzerinden filtre uyguluyor en basitinden. Okulu okuman zaten şart. Bunu sakın aklından çıkarma. Okuduğun bölümlerin 4 yıllıklarını da kontrol et. Çok bilgili arkadaşlarım var ama o diploma nedeniyle ondan çok daha tecrübesiz ve zayıf kişiler çok daha kaliteli yerlerde çalışıyor. Bir de okulu okumanın hiç bir zaman yeterli olacağını sakın ama sakın düşünme. Nacizane tavsiyem gelişen teknolojileri takip et. Örnek olarak mobil. Yani kendini geliştirip bir üst merdivene çıkabileceğin alanlarda kendine bir gelecek yaratabilirsin. Seçtiğin dal ile ilgili sürekli kendini geliştir okul sürecinde iken kendini farklı projelere dahil etmeye çalış. CV'ne ekleyebileceğin bir katılım belgesi bile sana bir artıdır. Hiç bir zaman yeter tamam deme dostum. Her zaman çalış geliştir kendini.

Sanıyorum bir çok kişi burada topu yine sana atacak, keza bende öyle yapıcam. Sınavsız geçebileceğin bölümler arasında "internet ve ağ teknolojileri" bölümünün iyi olduğunu biliyorum. Hiç yoktan networkcüler bilişim sektörü içerisinde daha çok aranan arkadaşlar. Kolay gelsin.

att okursan iş bulma sorunun pek olmaz hocam bilgin olsun

Mobil Teknolojileri bölümü ilerisi için iyi iş yapar gibime geliyor. Uygulama yazmasını öğrenirsen senden iyisi yok.

Hangi vatandaş saçmalamış 4 senelik iş bulamımuşta 2 senelik neden bulcak diye ne kadar tekniker eksiği var kimse bilmiyor ben ve arkadaşım 2 yıllık elektirik mezunuyuz ben dgs ye hazırlanıyorum mühendislik okicam inş benim arkadaşım erzurum büyükşehir belediyesinde 3.750 lira maaş alıyor desem yeterli cevap olur sanırım kimse unutmasın 2 yıllık okuyan kişinin her zaman avantajı vardır mühendislik okuması için sadece mat1 okuması gerekir oda kolaydır hemde diğer bölümlerede tamamlama hakkı vardır sen 2 yıllık oku

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hangi vatandaş saçmalamış 4 senelik iş bulamımuşta 2 senelik neden bulcak diye ne kadar tekniker eksiği var kimse bilmiyor ben ve arkadaşım 2 yıllık elektirik mezunuyuz ben dgs ye hazırlanıyorum mühendislik okicam inş benim arkadaşım erzurum büyükşehir belediyesinde 3.750 lira maaş alıyor desem yeterli cevap olur sanırım kimse unutmasın 2 yıllık okuyan kişinin her zaman avantajı vardır mühendislik okuması için sadece mat1 okuması gerekir oda kolaydır hemde diğer bölümlerede tamamlama hakkı vardır sen 2 yıllık oku

Teşekkürler hocam yorumun için tekrar umutlandırdı beni. Lise mezunu kalmaktansa elimde bir belge olması iyidir. En fazla giden iki senem olur ki kendimi geliştirme gibi dgs gibi imkanlarda var.

Teşekkürler hocam yorumun için tekrar umutlandırdı beni. Lise mezunu kalmaktansa elimde bir belge olması iyidir. En fazla giden iki senem olur ki kendimi geliştirme gibi dgs gibi imkanlarda var.

Tabi paşam hemde ygs ve lys den dahada basit hem diğerleri 1 üni okurken senin 2-3 diploman bile olur sen gir oku kimseyi dinleme benim elektirik bölümü 2 yıllık başka yerlerde yüksek puanı takma kimseyi he iki yıllıkta okuyacaksan iş ve işçi sağlığı oku birde kursa gir A sınıfı sertifika al 20.000 liraya kadar maaş alırsın

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri