İşlemci konusunda yardım arıyorum

Lannister

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyordum donanımdan pek anlamadığım için yardımınıza ihtiyaç duydum. Şu 2 ürün arasında kaldım:

MONSTER® TULPAR T7 V2.7 17.3" - MONSTER NOTEBOOK > TULPAR
işlemcisi: Intel® Core™ i7-4710MQ 4-Cores; 6MB L3; 2.50GHz > 3.50GHz; 47W; 22nm

MONSTER® TULPAR T7 V5.2 17.3" - MONSTER NOTEBOOK > TULPAR
işlemcisi: intel® Core™ i7-4790K 4C/8T; 8MB L3; 5GT/s; 4.0GHz > 4.4GHz; 88W; 22nm

ek olarak ssd disk takacağım. ikisinin özellikleri neredeyse aynı işlemcide fiyat bin lira oynuyor sizce bu farka değer mi? Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyordum donanımdan pek anlamadığım için yardımınıza ihtiyaç duydum. Şu 2 ürün arasında kaldım:

işlemcisi: intel® Core™ i7-4790K 4C/8T; 8MB L3; 5GT/s; 4.0GHz > 4.4GHz; 88W; 22nm

ek olarak ssd disk takacağım. ikisinin özellikleri neredeyse aynı işlemcide fiyat bin lira oynuyor sizce bu farka değer mi? Yardımcı olan herkese teşekkürler.

git dh forumda sor burda bu kadar yüksek fiyatlı notebookları görüp kazanamayan arkadaşlarda vardır araba fikri almaktan ne farkı bunun ?

bence bu tarz şeyler tamamen yasaklanmalı bu forumda

git dh forumda sor burda bu kadar yüksek fiyatlı notebookları görüp kazanamayan arkadaşlarda vardır araba fikri almaktan ne farkı bunun ?

konudışına açılabilecek herşey açıldı da sen benim konuma mı takıldın? neden her konuya lalelik yapıyorsunuz.. hava atmak gibi birşey yazmadım ki sadece bikaç kelime bişey duymak istedim. donanımhabere yazdım orda cevap gelmedi.

Hocam eğer render alıyorsan alttaki yoksa üstteki işini görür.

Şimdi bu arkadaş bu fiyata bilgisayar alıyo diye hatalı mı oluyor ?

Kazandığı parayı istediği gibi kullanır ister 10 bin liralık pc alır ister bin liralık.

Bu tarz şeyler değil senle aynı zihniyette boş mesaj atanlar yasaklanmalı

Bu özellikleri masaüstünde toplasan çok daha uygun rakamlar çıkabilir ve aynı zamanda laptopdaki işlemciler mobil işlemciler olacağından masaüstündeki aynı seriyle eşit performansı alamayabilirsin.. Ordaki işlemcilerden 4790k nın O.C özelliği yüksek performansda çalıştırıcaksan (3 boyutlu grafik çalışmaları gibi) işine yarar ama diğer işlemcide gayet yeterli normal render için..

kesinlikle alttaki islemci daha saglam saniyede yaptigi islem sayisi (ghz) de onemlidir renderda

Arabayla bilgisayarın ne alakası var sonuçta ytparaya arabayla girmiyorsun fakat ytpara ve youtube işlerini bilgisayardan yapıyorsun.Ve render yapma gibi işleri hakkında bilgisayar kullananlardan tavsiye istemiş forum iyice şaştı gerçekten.

Yorumlar için teşekkürler. Seneye upload sinirlarinin duzelmesini umdugumdan pcde render yapicaz bakalim

Hocam laptoplardan fazla anlamam ama size tavsiyem eğer laptop almak zorunda değilseniz bu fiyata sağlam bir masaüstü toplamanızdır hem daha performanslı olacaktır.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri