İşleniyor süresini kıslatmanın yolları nelerdir?

B
  • Kullanıcı Bonna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
B

Bonna

Guest
Merhaba arkadaşlar,
Bir kanal ve ben aynı akşam 10 video atıp youtube üzerinden birleştiriyoruz.Adam benden tam 30 dakika hatta bazen 40 dakika önce yayınlıyor.Benim video hala işleniyorda kalıyor adam sadece benden değil bu videoyu atan herkesten önce yayınladığı için biz yayınlayana kada 301'e takıyor videoyu.

Yani kısaca bu videoları birleştirdikten sonra nasıl işleniyor kısmını hızlandırabiliriz?

Bir yolu varsa bende merak ediyorum.İçerik uyarısı çıkan 2 saatlik videoyu neredeyse 15 saatte düzenledi :(

Tam ben konu açıcaktım valla öyle ya 30 dk fark çok rahat oluyo neyle alakalı bu durum

hızlandırmanın yolu da mı varmış enteresan cevap geleceğini sanmam da bi umut gelirse iyi olur takipteyım

hızlandırmanın yolu da mı varmış enteresan cevap geleceğini sanmam da bi umut gelirse iyi olur takipteyım
Senin dediğine göre herkesin videosunun aynı anda tamamlanması gerekiyo ama yok öyle bişi 30 dk fark oluyo demekki var bişiyi

vds vps olaylarının bununla alakası var mı acaba?hiç bi fikrim yok ama nokta atışı soru !

vds vps olaylarının bununla alakası var mı acaba?hiç bi fikrim yok ama nokta atışı soru !
Benim tahminim yok çünkü videoyu yüklüyoruz upload işlemi bitiyo işleniyor videonun hazırlanma süresi gibi bişiy sanırsam ama neye göre hızlanıyo onu daha anlayamadık

Ama ben şunları yaptığımda süre sanki kısalıyor.Video işlenirken hem vds de hem kendi pcm de 1-2 sefer açarım video başlığını youtube ta aratırım sanki süre çok kısalıyor bu şekilde

zaman olarak da sıkıntı var..mesela bazen videonuz sıraya alındı dıyo.baya bi bekletiyor. acaba yoğunluk hacmine gore mı bilemedim ama kesinlikle bilmediğimiz bi yolu var çünkü örneklerini sürekli görüyoruz..

edit: burası düzenlenecek.

arkadaşlar benım bu durumla ilgili kendimce bir yöntemim var onu sizde deneyin belki dolar işareti gelir.videoyu yükledikten sonra yeşil renk ? işaretine tıklıyorum sonra bu reklamdan para kazan kısmındaki tiki kaldırıyorum we video yöneticisine dönüyorum.daha sonra video yöneticisinden sol taraftaki kutucuklardan videoyu seçip sol üst sekmeden ''para kazan'' kısmına basıp para kazanmayı tekrar açıyorum.daha sonra sayfayı yenilediğimde tekrar inceleniyor halinde oluyor.aynı işlemi 2 kere daha yapınca para kazanma geliyor ve incelenme bitiyor.her video için toplam işlemi yapmak 1 dakikanızı almıyor.yarım saat önce 15 video yükledim hepsi inceleniyordu bu işlemi yaptım şuan hepsi yeşil dolar işaretli.kolay gelsin

Video işlenme işlemi google sunucuları üzerinde yapılmaktadır

Google'ın sunucularını hackleyip kendi upload ettiğiniz videoların işlenme sırasını değiştirmekten başka şansınız yok.

özetle: bu konuda yapılabilecek birşey yok.

Not: "kullandığınız video düzenleme programından output (çıkış) dosyasını eğer youtube'a göre ayarlayıp çıkış alırsanız işlenme süresi kısalabilir" (düşük de olsa bir ihtimal)

arkadaşlar benım bu durumla ilgili kendimce bir yöntemim var onu sizde deneyin belki dolar işareti gelir.videoyu yükledikten sonra yeşil renk ? işaretine tıklıyorum sonra bu reklamdan para kazan kısmındaki tiki kaldırıyorum we video yöneticisine dönüyorum.daha sonra video yöneticisinden sol taraftaki kutucuklardan videoyu seçip sol üst sekmeden ''para kazan'' kısmına basıp para kazanmayı tekrar açıyorum.daha sonra sayfayı yenilediğimde tekrar inceleniyor halinde oluyor.aynı işlemi 2 kere daha yapınca para kazanma geliyor ve incelenme bitiyor.her video için toplam işlemi yapmak 1 dakikanızı almıyor.yarım saat önce 15 video yükledim hepsi inceleniyordu bu işlemi yaptım şuan hepsi yeşil dolar işaretli.kolay gelsin

hocam bilgi için teşekkürler fakat konunun başlığı işleniyor süresini kısaltmanın yolları nelerdir. Siz inceleniyordan bahsediyorsunuz :)

Y4LN1Z_PR3NS yanlış okumuşum kusura bakmayın, neyse bu yazdığımda % 100 inceleniyor sorunu çözüyor ek bilgi olsun :)

Hocam peki diğer kanallar nasıl bizden önce işleniyor kısmını atlatıyor?

Yüklenen video'nun boyutu ve çözünürlüğü ile alakalı bir durum bu.

Eğer ilk yükleyen olmak istiyorsanız 720p veya 1080p olarak yüklemek yerine 240p yükleyin youtube videoyu işlemeden yayına alsın.

360p ve yukarısı çözünürlükteki yüklemeler için youtube her bir çözünürlük için işleme işi yapıyor.

eğer düşük çözünürlüklü yüklerseniz çok hızlı bir şekilde yayınlanır, ancak bu durum izleyici kitlesini kötü yönde etkiler.

Yüklenen video'nun boyutu ve çözünürlüğü ile alakalı bir durum bu.

Eğer ilk yükleyen olmak istiyorsanız 720p veya 1080p olarak yüklemek yerine 240p yükleyin youtube videoyu işlemeden yayına alsın.

360p ve yukarısı çözünürlükteki yüklemeler için youtube her bir çözünürlük için işleme işi yapıyor.

eğer düşük çözünürlüklü yüklerseniz çok hızlı bir şekilde yayınlanır, ancak bu durum izleyici kitlesini kötü yönde etkiler.

Hocam aynı videoyu atıyoruz.

bak şimdi hatırladım :) zamanında özgün videolar yaparken corel video studio kullanırdım. kayıt dosyası kullandığım uzantıya göre yüklenırken işlenme açısından büyük farklar teşkil ediyordu. mantık şu olabilir denemenizi tavsıye ederım. mp4 dosyasını youtube geç işleme alırken flv dosyasını daha hızlı okuyor olabilir.tamam aynı videoyu adamla yukluyorsunuz ama o adam mp4 e convert edip öyle yuklerken 5 dk işlenme süresine takılıyordur siz wmv olarak yükleme yaptığınızda youtube geç işliyordur. sonuç olarak hangi uzantıyla yükleseniz de youtube onu kendi sistemine uygun bir hale getirip öyle paylaştığından hepinizin paylaşımı aynı gözüküyor olabilir. bu farkı anlamak için bir videoyu avi, wmv, mp4, flv olarak convert edip kendi bilgiayarınızda ( uçuk kaçık 1080p etmeyın ama yaklaşık aynı mb aynı kalite civarlarında kayıt seçeneklerını yakalamaya çalışaraktan ) ayrı ayrı sekmelerde uploada koyduğunuzda birinin işlenme süresinin daha kısa olacağı kesindir. öz mantık bu olsa gerek test ederseniz sonuç elde edebilirsiniz

[MENTION=387]drexler[/MENTION]e e %100 katiliyorum. Kesinlikle formatla alakali olmasi. Bunu test edecegim.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri