İyi Bir Kategori Buldum Ne Yapmalıyım ?

• Kullanıcı baris13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi

baris13

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar dün itibari ile türkçe bir kategori keşfettim.

Kategori de izlenme sayıları 500k ile 3 milyon arasında. Bu kategoride video kasan kimse de yok yani spam olarak da kontrol ettim yok kimseler.

Bakıyorum hep normal kişiler paylaşmış video ve iyi de izlenme alıyor üstüne rekabette düşük.

Daha önce youtube ile uğraşmadım.

Sizce yabancı sayfalardan bu kategori ile video çekip türkçe başlıklar ile yayınlamalı mıyım ?

Yoksa daha adsense'im olmadığı için para kazanmak da pin vb. beklemek ve bu işten anlamadığımı düşünerek bu kategori fikrini satmalımıyım ?

Kategori fikri için ne tür kıstaslar aranıyor nasıl bilgiler vermem gerekir ? Ortalama fiyatı nedir ? Kendim çalışsam bu izlenmelere ne kadar ücret kazanırım ?

Arkadaşlar dün itibari ile türkçe bir kategori keşfettim.

Kategori de izlenme sayıları 500k ile 3 milyon arasında. Bu kategoride video kasan kimse de yok yani spam olarak da kontrol ettim yok kimseler.

Bakıyorum hep normal kişiler paylaşmış video ve iyi de izlenme alıyor üstüne rekabette düşük.

Daha önce youtube ile uğraşmadım.

Sizce yabancı sayfalardan bu kategori ile video çekip türkçe başlıklar ile yayınlamalı mıyım ?

Yoksa daha adsense'im olmadığı için para kazanmak da pin vb. beklemek ve bu işten anlamadığımı düşünerek bu kategori fikrini satmalımıyım ?

Kategori fikri için ne tür kıstaslar aranıyor nasıl bilgiler vermem gerekir ? Ortalama fiyatı nedir ? Kendim çalışsam bu izlenmelere ne kadar ücret kazanırım ?

videolar ne zaman atılmış ? ne kadar sürede 500k ya çıkmış? ne kadar süre izlenmiş ? reklam çıkıyor mu ? bunlar önemli sorular

aynen birde eşleşen engel flan var mı bunu atmadan bilemezsin

İlk sayfada 18 video var hepsini toplayıp ortalama aldım ortalama izlenme 929 bin çıktı.
1-2 yıl önce ki videolar 1 milyon küsür.
3-5 ay aralığı 300-400 k ama milyon olanlar da var.
1 ay ile 1-2 hafta arasın da da 200-300k dan fazla olanlar olduğu gibi 80-100 k olanlar var.(20-60k arasıda var)

Abone sayısı fazla olan kanallardan paylaşımlar olmuş mesela onlar da da iyi izlenim yakalanmış. Ama normal sıradan yani seo'suz anahtar kelimesiz paylaşılanlar çok izlenmemiş.

Video süreleri 6-15dk arası. 4-5 videoya vidIQ dan baktım doğrudur değildir bilemem. %35-40 ortalama izlenme var.

Video önü reklamlar çıkıyor. Video içerisinde reklamlar da çıkıyor.

Yani güzel 4-5 tane video bulunup yüklenirse birkaç ay içerisinde güzel izlenmelere ulaşacağını düşünüyorum, yanılıyorumdur o ayrı tam bilmediğim için ama bana bir fırsat gibi geldi.

arkadaşa yardım amaçlı kategoriyi inceledim, çalışan spam kanal vb. yok kategori biraz garip de olsa iyi izlenmeler yakalanmış denenebilir bir kategori hocam :)

arkadaşa yardım amaçlı kategoriyi inceledim, çalışan spam kanal vb. yok kategori biraz garip de olsa iyi izlenmeler yakalanmış denenebilir bir kategori hocam :)

Teşekkür ederim yorumunuz için :) Güzel tavsiyeler de verdiniz bana aramızda kalsın onlar , büyük ihtimalle akşam ben başlayacağım ilgilenen birileri çıkmaz ise. Bari başlangıcım böyle olsun güzel rakamlar kazanırız inşallah hepimiz. Keşfedilmemesi beni şaşırttı bakalım her şeyin hayırlısı

bgbgsi ne kadar acaba. yani tbm yüksek verirse ne ala. çok izlenen her kategori çok kazandırmıyor maalesef. kelimeleri de analiz edin bence.

İyi kategori test edilerek bulunur, sır gibi saklanır, bireysel olarak çalışılır,
Spam çalışıyorsan birine söylemekle birine hediye etmek aynı şeydir.

İlk sayfada 18 video var hepsini toplayıp ortalama aldım ortalama izlenme 929 bin çıktı.
1-2 yıl önce ki videolar 1 milyon küsür.
3-5 ay aralığı 300-400 k ama milyon olanlar da var.
1 ay ile 1-2 hafta arasın da da 200-300k dan fazla olanlar olduğu gibi 80-100 k olanlar var.(20-60k arasıda var)

Abone sayısı fazla olan kanallardan paylaşımlar olmuş mesela onlar da da iyi izlenim yakalanmış. Ama normal sıradan yani seo'suz anahtar kelimesiz paylaşılanlar çok izlenmemiş.

Video süreleri 6-15dk arası. 4-5 videoya vidIQ dan baktım doğrudur değildir bilemem. %35-40 ortalama izlenme var.

Video önü reklamlar çıkıyor. Video içerisinde reklamlar da çıkıyor.

Yani güzel 4-5 tane video bulunup yüklenirse birkaç ay içerisinde güzel izlenmelere ulaşacağını düşünüyorum, yanılıyorumdur o ayrı tam bilmediğim için ama bana bir fırsat gibi geldi.

birine verdiğin için artık o kategoriyi satamazsın bence :D vermesen talip olabilirdim ücretiyle ama iki kişinin bildiği kategori, kategori değildir..

Ow2rwKU.png

birine verdiğin için artık o kategoriyi satamazsın bence :D vermesen talip olabilirdim ücretiyle ama iki kişinin bildiği kategori, kategori değildir..

Kategoriyi kimseye vermedim, arkadaşa sadece inceleme ve referans olarak önemli olacağından önemli olacağını düşündüğüm için söyledim. Zaten kendisi de çalışma yapmayacak bunun garantisi ile birlikte inceledik. Ekstra olarak bir kaç kişi zaten teklif sundular ama kendim kabul etmedim. 50-100-150TL gibi rakamlara vermeyi düşünmediğim için.

Sen yenisin galiba. Bu forum da bırak kategoriyi kardeşim denilen adamlar birbirlerinin parasına göz dikti. Para böyle lanet bisey sen o kategoriden 2-3 ay para kazanmaya bak sonra zaten bir çok kişi o kategoriyi öğrenecek. Belki de Öğrenmiş hatta suanda spami yapılmış bile olabilir.

Kategoriyi kimseye vermedim, arkadaşa sadece inceleme ve referans olarak önemli olacağından önemli olacağını düşündüğüm için söyledim. .

Kardeş kategoriyi kimseye vermedim bir arkadaşa söyledim demişsin ama kategoriyi vermek tüm videoları harici diske yükleyip birine teslim etmek değildir ki zaten söylemektir :)

Zaten kendisi de çalışma yapmayacak bunun garantisi ile birlikte inceledik.

Bunun garantisini nasıl yaptınız? Mesela kendisi garanti dışına çıktı çalışmaya başladı. Ne gibi yaptırımların olabilecek bu konuda?

Tazminat davası mı açacaksın?
Youtube desteğe mi yazacaksın, incelesin diye spam kategori söyledim o çalışmaya başladı diye?

Yanlış anlama belki Youtube konusunda yeni, acemi ve iyi niyetli bir arkadaşımız olabilirsin ama durum böyle. Söylediğin arkadaş üzerine alınmasın ama genel olarak konuşuyorum, birine söylediğin an artık sadece sen bilmiyorsundur. Söylediğin kişi çalışabilir bunun garantisi yok. Hatta söylediğin kişi başkasına da söyleyebilir. Ve onlar da daha başkalarına söyleyebilir.

Youtube konusunda pek kimseye güvenmemek gerek. Nitekim forumun belki en çok güvenebileceği kişiler son gördüğümüzde geceleri harıl harıl milletin kanallarına kapattırmak için saldırıyordu ;)

Bazı videoların yüksek izlenim alması, elverişli bir kategori olduğunu göstermez.Birçok trafik kaynağı var.Önerilen sosyal medya youtube arama v.s.
İyi bir kategori bulduğunuzda videoyu yükler ve sonuçları takip edersiniz.Video yüklemeden ya da o alanda yoğunlaşmış kanallar görmeden kimse size kategori hakkında bilgi veremez.
En basit olan şeyi yapın 3/5 video yükleyip duruma bakın.İnsanlar iyi veya kötü diyebilir.Video yüklemeden bu boş laftan başka birşey değildir.

hemen bi kanal açıp videoları yükleyip 2 aya kalmaz new jersey sokaklarında olman lazım :)

:)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri