İzlenimlerde Açıklama ve Etiketin Önemi

ahmetrz

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Arkadaşlar 7-8 senedir tasarımla ilgileniyordum, son 1 ayda da youtube konusunda kendimi geliştirmeye başladım. Bu 1 aylık süreçte çok fazla izlenim alamayacağımı az çok tahmin edebiliyordum tabiki ama tahminimin de altında kaldı izlenimler. Bir yerlerde yanlışlık yaptığımı düşünüyorum.

Öncelikle çoğu kanala göre daha profesyonele yakın kapak ve profil fotoğrafları hazırlayıp ekliyorum kanallarıma. Kanal hakkında ve bağlantı kısımlarını dolduruyorum. Kanal anasayfasının düzeni konusunda da bir kaç çalışma yapmaya başladım. Oynatma listeleri vs kısacası görüntü hakkında bir sorun yok.

İçerik hakkında da bir sıkıntım yok şimdilik, saçma sapan veya düşük kalitede içerik eklemiyorum.

Görünürde bir sorun yok ama izlenimler bir türlü artmıyor. 1-2 saat gecikme ile eklediğim videolarda millet 100.000 izlenimleri görüyorken ben 50-100 izlenimde kalıyorum (çoğu zaman).

Sıkıntının açıklama ve etiket kısmında olduğuna karar verdim ama bu konuda ne yapmam gerektiğini pek bilmiyorum.

*** Video başlığını mutlaka düzenli tutuyorum. Mutlaka tarih ekliyorum.

*** Açıklama kısmına varsa bölüm adı ve açıklamasını ekliyorum. Kalan kısma da bölüm numarası vs..

Açıklamaları mümkün olduğunca uzun tutuyorum

*** Etiket kısmını ise alakalı gördüğüm bir yığın kelime ile dolduruyorum. Hatalı yazımları bile ekliyorum.

Mutlaka bir yerde yanlış yapıyorum ama nerede? Başlığa izle, hd, mutlaka izle vs kelimeleri eklemek istemiyorum biraz daha kaliteli görünmesi açısından belki bu izlemeyi etkiliyordur, ya da etikete çok fazla kelime yazmak sıkıntı mı çıkarıyor bilemedim. Bir fikir verecek arkadaş var mı?

Son düzenleme:
İçerik adı vermek yasak. Mesajı düzenliyorum. Siz tekrar eski haline geri getiriyorsunuz.

Hocam önemli olan Etiket değil.Etiketleri o kadar çok yazmayın en fazla 10 tane yazın (Tavsiyem 5 dir)
Etiket=TBM
Açıklama=İndex

Ben bunun farkına vardım,böyle düşünüyorum.Önemli olan açıklama kısmı yani index bölümü.Açıklamaları mümkün olduğunda uzatın ve aynı şeyleri tekrar tekrar yazın.

Eski haline getirmedim bende düzenliyordum mesajı o sırada. Böyle örneksiz olmuş ama az çok anlaşılıyor sanırım sıkıntım

---------- Spam Engelliyici 00:12 ---------- Önceki Mesaj 00:08 ----------

Hocam önemli olan Etiket değil.Etiketleri o kadar çok yazmayın en fazla 10 tane yazın (Tavsiyem 5 dir)
Etiket=TBM
Açıklama=İndex

Ben bunun farkına vardım,böyle düşünüyorum.Önemli olan açıklama kısmı yani index bölümü.Açıklamaları mümkün olduğunda uzatın ve aynı şeyleri tekrar tekrar yazın.

Anladım hocam, açıklamayı mümkün olduğunca uzun tutuyorum ama atıyorum bölüm hakkında haber sayfalarından kısa bir bölüm özeti filan bulup ekliyorum.

Bunun yerine xx bölüm izle şeklinde içerik daha mı etkili oluyor?

Eski haline getirmedim bende düzenliyordum mesajı o sırada. Böyle örneksiz olmuş ama az çok anlaşılıyor sanırım sıkıntım

---------- Spam Engelliyici 00:12 ---------- Önceki Mesaj 00:08 ----------

Anladım hocam, açıklamayı mümkün olduğunca uzun tutuyorum ama atıyorum bölüm hakkında haber sayfalarından kısa bir bölüm özeti filan bulup ekliyorum.

Bunun yerine xx bölüm izle şeklinde içerik daha mı etkili oluyor?

Aynen hocam uzun yazılar iyi olmaz parça parça yazın

xxxxx,
xxxx,
xxxxx,
xxxxx,
xxxxx,
aaaaa,
aaaaa,
aaaaa,
...

Misal youtube arama butonuna dizi adını yazdınız mı çıkanları açıklama kısmına yazsanız olur gibi geliyor bana.

Etiketleri de güzel tutun google adwords kullanın , en çok arananları yazarsanız iyi olur.

Birde ben şöyle tavsiye vereyim yüksek kalite uzun videolar çalışın az izlense bile çok para kazandırıyor.Böyle kanallar oluşturun illaki biri tutar sonra onun üstüne yoğunlaşırsınız.

Misal youtube arama butonuna dizi adını yazdınız mı çıkanları açıklama kısmına yazsanız olur gibi geliyor bana.

Etiketleri de güzel tutun google adwords kullanın , en çok arananları yazarsanız iyi olur.

Birde ben şöyle tavsiye vereyim yüksek kalite uzun videolar çalışın az izlense bile çok para kazandırıyor.Böyle kanallar oluşturun illaki biri tutar sonra onun üstüne yoğunlaşırsınız.

Teşekkür ederim hocam. Tam olarak tavsiyene uygun çalışıyorum şu an için hedefim bu bakalım inşallah tutar 1-2 kanal

Ben de arkadaşın durumundayım. Konuyu ve tavsiyelerinizi dikkatle takip ediyorum. Bilen, deneyimli arkadaşlarımız bilmeyenlere bu şekilde yardımcı olursa her şey çok güzel olacak.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri