İzlenme / Tıklama oranı hakkında yorum lütfen!

• Kullanıcı Triqalx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Adsense Soru ve Sorunlar

Triqalx

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar;

26.03.2013 te test ve bikaç deneme amaçlı yeni bir adsense hesabı açtım.
Tabi yeni youtube kanalları da.

Youtube video yükleme, dikkat çekme, izlenme alma vs. bunlarla ilgili hiçbir sorun yok.
kanal 3. gününde günlük 20K izlenmeye ulaştı fakat aşağıdaki tabloda da görüleceği gibi tıklanma yok desem yeridir?

Sebepleri hakkında fikri olanlar yorum yaparlarsa sevinirim.

Bol kazançlar.

Cok ilginc bir manzara, düsük TO gördügüm olmustu ama, bu kadar düsügünü ilk kez görüyorum. to(tiklama orani) 0,03% demek 10.000 de 3 demek.yani her 10 bin kisiden 3 ü reklamlara tiklamis.. sayfa görüntüleme sayin var yani kimse diyemezki reklam cikmiyor..Ama özel bir durum var burda belli.

Birinci aklima gelen : adsens cok yeni oldugu icin sadece google un kendi (google adwords ü tanitan su reklamlar varya) dandik reklamlarinin hep dönmesinden dolayi , kimsenin tiklamamis olabilecegi.

ikincisi bu videolar baska bir platformda (harici bir sitede) gömülü olarak oynatiliyor ama o oynatici (player) den dolayi reklamlar görünmüs gibi sayilmasina ragmen, izleyicilerin karsisina tam cikamamis (yada kaymis) yada tiklanmayacak bir yerde görüntülenmis olabilir mi diye düsünüyorum.yani bu teknik bi sorun aslinda.

ücüncüsüde ülke ve etiket durumlarindan dolayi , yanlis reklamlar yanlis yerlerde mi cikiyor..

bunlar ilk asamada benim aklima gelenler.Özel bi calisma yaptiysan , yada videolarda özel bir durum varsa söyle , ona göre daha kesin biseyler söylenebilir belki.

Cok ilginc bir manzara, düsük TO gördügüm olmustu ama, bu kadar düsügünü ilk kez görüyorum. to(tiklama orani) 0,03% demek 10.000 de 3 demek.yani her 10 bin kisiden 3 ü reklamlara tiklamis.. sayfa görüntüleme sayin var yani kimse diyemezki reklam cikmiyor..Ama özel bir durum var burda belli.

Birinci aklima gelen : adsens cok yeni oldugu icin sadece google un kendi (google adwords ü tanitan su reklamlar varya) dandik reklamlarinin hep dönmesinden dolayi , kimsenin tiklamamis olabilecegi.

ikincisi bu videolar baska bir platformda (harici bir sitede) gömülü olarak oynatiliyor ama o oynatici (player) den dolayi reklamlar görünmüs gibi sayilmasina ragmen, izleyicilerin karsisina tam cikamamis (yada kaymis) yada tiklanmayacak bir yerde görüntülenmis olabilir mi diye düsünüyorum.yani bu teknik bi sorun aslinda.

ücüncüsüde ülke ve etiket durumlarindan dolayi , yanlis reklamlar yanlis yerlerde mi cikiyor..

bunlar ilk asamada benim aklima gelenler.Özel bi calisma yaptiysan , yada videolarda özel bir durum varsa söyle , ona göre daha kesin biseyler söylenebilir belki.

Dostum herşeyden önce yorumun için teşekkürler.
Adsense yeni evet ama onun için olduğunu sanmıyorum. (Daha öncede birçok adsense hesabı açtım hiç başıma gelmedi.)
İçerik ve gösterim ülkesine gelirsek içeriklerin tamamı ingilizce, gösterimlerin %60 ı ABD. yani içerik kitle izleyici kitle ile uyuşuyor.

Gösterimlere baktım, %80 i mobil cihazdan gösterilmiş, %20 si youtube sayfasından.

Düşünüyorum düşünüyorum aklıma birşey gelmiyor...

Dostum herşeyden önce yorumun için teşekkürler.
Adsense yeni evet ama onun için olduğunu sanmıyorum. (Daha öncede birçok adsense hesabı açtım hiç başıma gelmedi.)
İçerik ve gösterim ülkesine gelirsek içeriklerin tamamı ingilizce, gösterimlerin %60 ı ABD. yani içerik kitle izleyici kitle ile uyuşuyor.

Gösterimlere baktım, %80 i mobil cihazdan gösterilmiş, %20 si youtube sayfasından.

Düşünüyorum düşünüyorum aklıma birşey gelmiyor...

@Triqalx nedemek aklima gelenleri yazdim ama, evet ilginc bir durum, icerik te ingilizce ve Abd diyorsun..

Ama bak bir ip ucu daha var. 80% mobil cihazlardan izlenme bu biraz beni süphelendirdi..Sebebi bu bence..Ben suan kendi adsensime baktim son 1 hafta icin, 93% masa üstü cihazlarda izlenmis..

geriye kalan 7% mobil cihazlarda..Sende özel bi durum olmus..Videolari izlenim artirici biryere filan gömmedin degil mi? yani dogal izlenimler bunlar kendiliginden gelen ?

@Triqalx nedemek aklima gelenleri yazdim ama, evet ilginc bir durum, icerik te ingilizce ve Abd diyorsun..

Ama bak bir ip ucu daha var. 80% mobil cihazlardan izlenme bu biraz beni süphelendirdi..Sebebi bu bence..Ben suan kendi adsensime baktim son 1 hafta icin, 93% masa üstü cihazlarda izlenmis..

geriye kalan 7% mobil cihazlarda..Sende özel bi durum olmus..Videolari izlenim artirici biryere filan gömmedin degil mi? yani dogal izlenimler bunlar kendiliginden gelen ?

Yok be abi,
hiçbir imleme sitesi yada izlenim arttırıcı söz konusu değil,
tamamen organik izlenme...

Bakalım şimdi kanalı yeni adsense den çıkarttım eski adsense hesabıma kaydettim belki onunla ilgilidir diye.

Deneme yanılmadan başka yapacak bişiy yok.

Hem iyi hem de kötü yanı yanı var mobil izlemenin o itibarla, TO 'yu düşürür, ban riskini biraz daha azaltır o zaman.

genelde mobil cihazlardan izlenmede reklam cıkmıyor galiba

Tamam mobil cihazdan izlenene reklam çıkmıyor diyelim eywallah.
O zaman sorum şu.
Paylaşımlarımızın standart pc den izlenmesini nasıl sağlarız :)))

Bu arada işin artık .... çıktı.
Bu günkü güncel rakamları paylaşayım.
İzlenme sayısı 14,987 tıklama sayısı "0"
:D:D

Bu arada işin artık .... çıktı.
Bu günkü güncel rakamları paylaşayım.
İzlenme sayısı 14,987 tıklama sayısı "0"
:D:D

Çok saçma bir fikir olabilir sadece fikir olarak söylüyorum.Birisi videonuza-videolarınıza özellikle proxy ile mobil izlenim sağlıyor olabilir.Bot vs ile.

Çok saçma bir fikir olabilir sadece fikir olarak söylüyorum.Birisi videonuza-videolarınıza özellikle proxy ile mobil izlenim sağlıyor olabilir.Bot vs ile.

kontrol ettim alakası yok.
izlenmelerin tamamı organik ve 30 farklı ükleden.
dakika olarakta videolar sonuna kadar izleniyor yani o aklıma geldi daha önce.

21k izlenme 0 tıklama.
adsense küfrediyor bana...

21k izlenme 0 tıklama.
adsense küfrediyor bana...

Bu sorunun aynısı (düşük TO) bendede var çözüm bulabildiniz mi acaba?

screenshot_109.png

Mobil izlenmeye çözüm bulmak lazım mobil izlenmeyi kapatmanın bir yararı olabilir mi sizce ? Pek mantıklı gelmesede başka bir çözüm bulmak zor

Mobil izlenmeye çözüm bulmak lazım mobil izlenmeyi kapatmanın bir yararı olabilir mi sizce ? Pek mantıklı gelmesede başka bir çözüm bulmak zor

Izlenimlerle vidaolar daha çok izleniyor .. mobili kapatırsan pc den olan izlenimlerde de düşüş yaşarsın

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri