Java Dilini Bilenler Yardım

• Kullanıcı ssusar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ssusar

Kayıtlı Üye
Şimdi ben bu kitabı aldım arkadaşlar bilgisayar müh. bir abimin tavsiyesi ile. Godoro : Yeteneğin Bilgiyle Buluştuğu Nokta
Ancak sonradan bir yerlerde karşılaştım java se , jara jre gibi gibi bir çok şey gördüm. Bunlar kafamı karıştırdı ben sadece web, desktop yazılım öğrenmek istiyorum. Kitabın sayfasında
Java Fundementals & Object-Oritented Programming
Java Database Programming
Java Desktop Programming
Java Web Programming

yazıyor ama hangisine giriyor bunlar anlamadım.
Bir de sadece bunun için konuyu açmadım, nasıl zevkli hale getirebilirim, öğrenme sürecini. Bu çalışmayı bırakmadan nasıl devamlı çalışabilirim? İçimde aşırı istek var. C dilini az çok biliyorum.
Saygılarımla.

Yavaş yavaş ilerlemen lazım.
1 - Öncelikle editör ile javadaki class kavramını öğrenmen ve if-else-for-while-değişkenler(int,string vs) gibi temel algoritma ve programlama işlemlerini öğrenmen lazım. C Dilini bilmen bu konuda çok işine yarıyacaktır.

http://1.bp.blogspot.com/-7fAJ7bjwhz8/Tx82TPvv4FI/AAAAAAAAALk/SItQAgB2PhU/s1600/helloworld_04.png

Yukarıdaki kod Hello World yazıyor. Tüm girişler böyle yapılıyor malum :)

Editörde ve onun çıktısının göründüğü hemen altındaki Output kısmında yukarıda saydığım temel işlemleri öğrendikten sonra metodları öğrenmen lazım. Metodlar tüm dillerde olduğu gibi javada da çok önemli.

2 - Metodları çözdükten sonra sonraki aşamaya gecebilirsin. Buda Desktop programlama. Burdada full metodları kullanacaksın. İşte şu buton tıklarırsa şu metod çalışacak. Şu butonun üstüne mouse gelirse başka bir metod çalışacak vesaire. Bu kısımda jar uzantılı küçük küçük programlar yazacaksın. C de .exe uzantısı gibi javada da .jar uzantılı küçük progr*****lar yazacaksın.

3 - Temel programlama ve Desktop programları yazabildikten sonra veritabanlarına gecebilirsin. Bir masaüstü program yazacaksın ve oda gidip veritabanıyla ilişkili çalışacak. Örneğin veritabanında kullanıcı adı ve şifreleri olacak. Yazdığın programda kullanıcı adı ve şifresinin girildiği bir program olacak ve kişinin girdiği kullanıcı adı ve şifreyi gidip veritabanında sorgulaycak doğruysa onu başka bir arayüze yönlendireceksin. Yanlışsa bunu kullanıcıya bildireceksin.

Bu tarz programlar sayesinde hem javayı seveceksin, hemde yavaş ve sağlam ilerlediğinden temelinde sağlam olacak.

4 - Ardından BÜYÜK PROJE kısmına gececeksin. Bir dili öğrenmenin olmassa olmazıdır. Bu projen mümkün olduğu kadar piyasada çok örneği olan bir proje olmalı. Çünkü sen dili öğreniyorsun ve bir çok noktada yetersiz kalacaksın ve tamda o anda bir başkası nasıl yapmış diyip indireceğin örnek programlardan kodlardan işi çözeceksin. Örnek verirsek öğrenci otomasyonu, basit muhasebe programı. Senden kimse üniversitelerin otomasyonu veya şirketlerin muhasebe programını beklemiyor. Diyelim muhasebe programı yapmaya karar verdin. Programda kullanıcı girişi, borç ödemesi, borç girilmesi, satış girilmesi, stok girilmesi gibi temel şeyler olsa yeter. Amaç öğrenmek sonuçta. (Veritabanınlı proje olması kesinlikle şart)

5 - Projenide bitirdikten sonra Artık web programlamayada gecebilirsin. Javada web programlama JSP ile yapılıyor. Html biliyorsan bir adım öndesin. Get-set metodlarınıda öğrendinmi sayfalar arası değişkenler göndermeyi öğrenip çok kolay bir şekilde web programlamayı çözeceksin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri