Kamera Önerisi

• Kullanıcı PiriReis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

PiriReis

Kayıtlı Üye
Merhaba iyi akşamlar üniversitem bitiyor ve özgün bir youtube kanalı açmak istiyorum. Eğlence,şakalar,skeçler şeklinde düşünüyorum.Uzaktan iyi video çekebilen kamera var mıdır? Bu kameradan hiç anlamıyorum. Şakaları yaparken karşı taraf karşıdan çekecek ve benim sesim nasıl net çıkacak? Hangi ekipmanları almalıyım? Bütçem 3000-4000 arası hangi ekipmanları önerirsiniz?

Canon M50 bakabilirsin 2. el belki biraz uygun fiyata bulursun. Ses konusuna gelince ise ya kablosuz mikrofon kullanacaksın, yada kablolu mikrofon kullanıp cep telefonuna kayıt yapıp montaj da birleştirmen gerekecek. Çok uzaktan iyi ses almaz malesef.

fujifilmin vlog paketleri var onlarada bakabilirsin. tüm gerekli ekipmanları içinde veriyor

Yabancı ülkelerde çocuklara oyuncak olan aletler bizde 3-4 ay el emeği göz nuru maaşı kayıpsız biriktirip almakla anca elde ediliyor. Fiyatlara baktım da, harbi fena

Canon M50 bakabilirsin 2. el belki biraz uygun fiyata bulursun. Ses konusuna gelince ise ya kablosuz mikrofon kullanacaksın, yada kablolu mikrofon kullanıp cep telefonuna kayıt yapıp montaj da birleştirmen gerekecek. Çok uzaktan iyi ses almaz malesef.
Kablosuz mikrofon işimizi görmez mi hocam? Sokakta röpartaj falan yapacak olsak?
fujifilmin vlog paketleri var onlarada bakabilirsin. tüm gerekli ekipmanları içinde veriyor
6000 tl'den başlıyor katip hocam bütçe dışı maalesef :)
Yabancı ülkelerde çocuklara oyuncak olan aletler bizde 3-4 ay el emeği göz nuru maaşı kayıpsız biriktirip almakla anca elde ediliyor. Fiyatlara baktım da, harbi fena

Katılıyorum.Üniversite mezunu olmak üzereyim ve bunu meslek olarak yapmak istiyorum fakat başarısız olma olasılığımda var o yüzden riskte almak istemiyorum.

Bir zamanlar çok ümitli olduğum bir kanaldı, imkansızlıklar içinde imkan oluşturmaya çalışıyorduk. Yola 3 kişi çıkmıştık 2si de çalışma ve üni hayatı derken yolları ayırdık :( Uzun uzun yazdım çünkü nasıl çektiğimi anlatacağım hocam. Telefonla çekim yapıyorduk, ses kaydı için 10 liralık telefon kulaklığını recorder olarak kullandık. Kızlar kulaklığın ucunu telefona bağlayıp high quality mp3 recorder ile kayıt alıyordu bende görüntü ile sesi birleştirip videoları oluşturuyordum. Biraz zahmetli ama ucuz yollu kaliteli ses kaydı için birebir. Gelelim görüntü kısmına. Dış çekimlerde orta yollu bir telefon bile müthiş çekim yapabilir yeter ki siz isteyin. ama iç çekim de kamera şart tabi bunun için ışıkta çok önemli. İyi kamera alıp isoyu yüksek tutarsanız video renkleri patlıyor gibi olur :D Velhasılı velkelam en iyi kamera en iyi fotoyu çekseydi en iyi daktiloya sahip olanlar en iyi romanları yazardı :) En iyisi ortamınız için en uygun ekipmanı tedarik etmek.. Başlangıç için kameraya para yatırıp istediğinizi alamamak sizi üzebilir :(
Şuraya bahsettiğim videoyu da bırakayım :)
(amaç hit çekmek değil zaten bahsettiğim gibi proje rafa kalktı :( )
https://www.youtube.com/watch?v=c5xi4kBMS3Q

Bir zamanlar çok ümitli olduğum bir kanaldı, imkansızlıklar içinde imkan oluşturmaya çalışıyorduk. Yola 3 kişi çıkmıştık 2si de çalışma ve üni hayatı derken yolları ayırdık :( Uzun uzun yazdım çünkü nasıl çektiğimi anlatacağım hocam. Telefonla çekim yapıyorduk, ses kaydı için 10 liralık telefon kulaklığını recorder olarak kullandık. Kızlar kulaklığın ucunu telefona bağlayıp high quality mp3 recorder ile kayıt alıyordu bende görüntü ile sesi birleştirip videoları oluşturuyordum. Biraz zahmetli ama ucuz yollu kaliteli ses kaydı için birebir. Gelelim görüntü kısmına. Dış çekimlerde orta yollu bir telefon bile müthiş çekim yapabilir yeter ki siz isteyin. ama iç çekim de kamera şart tabi bunun için ışıkta çok önemli. İyi kamera alıp isoyu yüksek tutarsanız video renkleri patlıyor gibi olur :D Velhasılı velkelam en iyi kamera en iyi fotoyu çekseydi en iyi daktiloya sahip olanlar en iyi romanları yazardı :) En iyisi ortamınız için en uygun ekipmanı tedarik etmek.. Başlangıç için kameraya para yatırıp istediğinizi alamamak sizi üzebilir :(
Şuraya bahsettiğim videoyu da bırakayım :)
(amaç hit çekmek değil zaten bahsettiğim gibi proje rafa kalktı :( )
https://www.youtube.com/watch?v=c5xi4kBMS3Q
Kanal çok güzelmiş keşke devam etseymişsiniz sık sık video atsanız çok güzel yerlere gelirmiş bence :) Bakalım dediğiniz gibi düşüneceğim inşallah olur :)

EKLEME: Kanalımdaki Busenin son videosunu ekleyeyim :) İstanbula çalışmaya gidince ipana reklamında oynadı :)
https://www.youtube.com/watch?v=ueCCYo8Dwok

---------- Spam Engelliyici 23:13 ---------- Önceki Mesaj 23:11 ----------

Kanal çok güzelmiş keşke devam etseymişsiniz sık sık video atsanız çok güzel yerlere gelirmiş bence :) Bakalım dediğiniz gibi düşüneceğim inşallah olur :)

Kızlardan biri İstanbulda memur oldu diğeri burda yani Konya'da üni okuyor bende hastanede çalışıyorum istemeden yollar ayrıldı hocam :( İnşallah sizin kanalınız güzel yerlere gelir

EKLEME: Kanalımdaki Busenin son videosunu ekleyeyim :) İstanbula çalışmaya gidince ipana reklamında oynadı :)
https://www.youtube.com/watch?v=ueCCYo8Dwok

---------- Spam Engelliyici 23:13 ---------- Önceki Mesaj 23:11 ----------

Kızlardan biri İstanbulda memur oldu diğeri burda yani Konya'da üni okuyor bende hastanede çalışıyorum istemeden yollar ayrıldı hocam :( İnşallah sizin kanalınız güzel yerlere gelir

İnşallah hocam çok umut verdi genede bu videolar bana :)

Kardeşim röportaj olacaksa, öyle anlattığın kadar çok uzak mesafe olmayacaktır. O zaman Boya By-M1 alabilirsin. Hem kablosu uzun 6 metre civarında. İster telefona ister kameraya direk kayıt yapabilirsin.

Hocam şu videoya bakabilirsiniz, güzel şeyler paylaşmış.
https://youtu.be/JY0nD6ejJac
Gündüz çekilmleri Güneş ışığı geldiği için bir sorun olmayacaktır görüntü açısından ama gece ışık az olduğu için görüntü kötü olacaktır. Bunu en aza indirmek için de etrafı aydınlatmak gerekir. Pahalı bir kamera yerine normal bir kamera alıp lense yatırım yapılması gerektiğini söylüyor videoda. Görüntü çok çok kaliteli olmasa da idare eder derecede olursa da sorun yok ama ses iyi olmazsa bu video hiç çekilmez. O yüzden mikrofona da yatırım yapmak lazım. Görüntüyü programlarla çok daha güzel renklere çekebilirsin. Veya telefon kamerasıyla da çekilebilir ama yine işin içine aydınlatma etkeni giriyor.
- Normal kamera
- Yapacağın işe göre lens
- Mikrofon
- Aydınlatma
- Programla iyi bir efekt

Giriş için Canon EOS 250D olabilir hocam. Gayet memnunum, 4K çekim yapıyorum

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri