Kamera tavsiyesi verebilir mısınız?

private111

Kayıtlı Üye
Merhaba forumdaşlar malum kesinleşmeyen adsenseler sebebiyle yarı özgün kanal olayı da hikaye oldu gibi. Tamamen özgüne geçmek adına bir kamera almayı düşünüyorum. Bütçem tutmaması düşüncesiyle 1000-1500 TL tutmazsa kamera işime yaramayacak satsam yarı fiyat edecek. Bu yüzden hem ucuz olsun hemde 1080p de kaliteli video çeksin istiyorum. Kamera piyasasını biliyorum. Bu yüzden çok şey istiyor olabilirim. Ama dedim ki arkadaşlar belki benim bilmediğim markasız ama kaliteli bir makina kullanıyordur veya görmüştür. Şimdiden teşekkürler.

'' Peki bu çekim sade kasa ilemi çekilmiş lens kullanılmış mı ''

Kardeşlik, şimdi bu soruya ben nasıl cevap versem bilemedim. Sebebi, bu cihaz her ne kadar kompak gibi olsa da, sonuçta prof bir cihaz.

Bence senin iki seçeneğin var;

1- Gerçek bir kompak cihaz alıp, sıkıntısız olarak işine bakabilirsin.
2- Ya da! Bir cesaret bu cihazı alır, halk eğitim fotoğrafçılık kurslarında, kadraj, ışık vs konusunda kendini geliştirebilirsin.

Ben olsam ikinci seçeneği tecih ederdim. :D

Bu arada !

Bu videolar gövde ve lens ikilisiyle çekilmiş olup, bu tarz cihazlarda zaten başka seçeneğin de pek olmaz.

'' Peki bu çekim sade kasa ilemi çekilmiş lens kullanılmış mı ''

Kardeşlik, şimdi bu soruya ben nasıl cevap versem bilemedim. Sebebi, bu cihaz her ne kadar kompak gibi olsa da, sonuçta prof bir cihaz.

Bence senin iki seçeneğin var;

1- Gerçek bir kompak cihaz alıp, sıkıntısız olarak işine bakabilirsin.
2- Ya da! Bir cesaret bu cihazı alır, halk eğitim fotoğrafçılık kurslarında, kadraj, ışık vs konusunda kendini geliştirebilirsin.

Ben olsam ikinci seçeneği tecih ederdim. :D

Bu arada !

Bu videolar gövde ve lens ikilisiyle çekilmiş olup, bu tarz cihazlarda zaten başka seçeneğin de pek olmaz.

CANON EOS 100D 18-55MM
Abi sence bu makina nasıl işimi görür mü

Canon işini görür mü ? Evet o da fazlasıyla görür. Ancak ! bu iki cihaz ve özellikle yapmak istediğin açısından baktığımızda, karşılaştırlamaz bile. Her şeyden önce; Canon prof fotoğraf makinesi kimliğini öne çıkarır, Alfa ise prof video kamera kimliğini öne çıkarır.

Misal ; Canon bu modelinde otomatik netlemeyi kadrajdan 9 noktayla takip ederken, Alfa aynı kadrajda 179 noktayla takip eder ve işini şansa bırakmaz :)

Yani yazılacak çok şey daha var tabi ki de :)

Buradan bakarsan biraz daha bilgi sahibi olabilirsin kardeşim.

Canon 100D vs Sony A6000 - Our Analysis

Canon işini görür mü ? Evet o da fazlasıyla görür. Ancak ! bu iki cihaz ve özellikle yapmak istediğin açısından baktığımızda, karşılaştırlamaz bile. Her şeyden önce; Canon prof fotoğraf makinesi kimliğini öne çıkarır, Alfa ise prof video kamera kimliğini öne çıkarır.

Misal ; Canon bu modelinde otomatik netlemeyi kadrajdan 9 noktayla takip ederken, Alfa aynı kadrajda 179 noktayla takip eder ve işini şansa bırakmaz :)

Yani yazılacak çok şey daha var tabi ki de :)

Buradan bakarsan biraz daha bilgi sahibi olabilirsin kardeşim.

Canon 100D vs Sony A6000 - Our Analysis
Teşekkürler başınızı ağrıttım çok yararlandım verdiğiniz bilgilerden

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri