Kamera, Teknik ve Kurgu Sorularınızı Burada Çözümleyelim

• Kullanıcı edius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Video Düzenleme Programları

edius

Kayıtlı Üye
Merhabalar, bilen bilir ama kendimi tanıtayım. Adım Ömer, kameramanlık ve fotoğrafçılık mezunuyum. Yayıncılık alanında çalışmaktayım. Hem Adobe (Premiere) hem de Grass Valley (Edius) 'un Türkiye eğitmenlerindenim. Kurgucuyum (havalı olsun videographer yazayım). Kameralar, teknik ve renk düzenleme uzmanlık alanım. Bu sıralar yapılan özgün işler gözüme çarpmaya başladı. Ancak bazı arkadaşlarımız tek başlarına olduğundan ya da bütçe sıkıntılarından dolayı istediklerini elde edemiyorlar. Buna bir de kurgu masasına oturduklarında olanı da iç ettikleri için sonuç hüsrana dönüyor. Çoğu zaman gürültülü ses ya da noise ile dolu videolar bu beklenmedik sonuçların başlıcaları. Ayrıca kurgu anlamında da safe zone, kj, intro, motion graphics gibi temel eksiklikler de görüyorum. Amacım sizlere kurgu ve teknik anlamda yardım etmek olduğu için sorularınızı yanıtlamaya, aynı zamanda çözüm de bulmaya çalışmak istiyorum.

Bu anlamda da, örneğin başka kanallarda beğendiğiniz uygulamaları; teknik, ışık, ses, kurgu, renk düzenleme gibi şeyleri nasıl yapılıyor diye sorabilirsiniz. Ya da adını bilmediğiniz bir şeyi göstererek sorabilirsiniz (bu durumda yüzde 80 anlarım).

Forumda birçok arkadaşın bilgisine güvendiğimden dolayı onlar da tecrübelerini burada aktarabilirler. Hem böylece imece bi şey yapmış oluruz.

Hepinize iyi forumlar.

Hocam sağolun yardımcı olma isteğiniz cok güzel, bir youtube kanalı açıp daha iyi kurgu,montaj eğitimi verebilirsiniz ilk aboneniz benim

Ömer kardeşim kolay gelsin. Çocuklarım için yaptığım özgün bir kanalımız var. Fakat bir türlü izlenmeleri arttıramıyoruz. Bu konuda yaptığın herhangi bir danışmanlık var mı ? Yardımcı olabilir misin? İstersen kanal linkini yollayabilirim cevap yazabilirsen memnun olurum. İyi günler

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri