Kamu yönetimi ? Ne olunabilir

sontorun

Yasaklanmış
Abilerim hocalarım ben Eşit ağırlık okuyorum lise aklımda okuldaki diğer arkadaşlardan farklı bir bölüm var. Ben kamu yönetimi istiyorum ama bugün böyle puanlarına felan bakayım derken yanında fakültesi vardı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yazıyordu ama benim kamu yönetiminde araştırmalarıma göre Kaymakam , Vali , Ptt Müdür , Müffettiş vs. gibi meslekler olunuyor diye biliyorum peki bu istediğim mesleklerin fakültesi nedir sadece kamu yönetiminin bir bölümüne gitmem yeterlimi ?

Not: kamu yönetimi kaç yıllık 4 mü 2 mi ?

Abilerim hocalarım ben Eşit ağırlık okuyorum lise aklımda okuldaki diğer arkadaşlardan farklı bir bölüm var. Ben kamu yönetimi istiyorum ama bugün böyle puanlarına felan bakayım derken yanında fakültesi vardı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yazıyordu ama benim kamu yönetiminde araştırmalarıma göre Kaymakam , Vali , Ptt Müdür , Müffettiş vs. gibi meslekler olunuyor diye biliyorum peki bu istediğim mesleklerin fakültesi nedir sadece kamu yönetiminin bir bölümüne gitmem yeterlimi ?

Not: kamu yönetimi kaç yıllık 4 mü 2 mi ?

kamu yönetimi hangi bölümde olmasını bekliyordun ki :)
iibf'de olacak tabi.. sonuçta İDARİ bir yapının temellerinden

kamu yönetimi 4 yıllık. 2 yıllığı yok diye biliyorum.
bahsettiğin mesleklerin hepsine kamu yönetimi - maliye bölümlerini okuyarak olabilirsin.

not: maliye mezunuyum :)

ek olarak: memurlar.net'ten de ilanlara bakarak, genel olarak tercih ettiğin mesleklerin hangi bölüm ve fakülte üzerinden alım yaptığını araştırıp, o bölüm ve fakülteye yoğunlaşabilirsin..

Son düzenleme:
kamu yönetimi açıköğretimde 4 yıllık son sınıftayım şuan. dediğin mesleklerin olunabildiğini biliyorum adliyede bi mevkide olabilir diye biliyorum. ama kpss puanın tabiki en önemlisi. bide kamu yönetimi okudunmu memur olma yüzden artıyor bence.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi herhangi 4 yıllık bölüm sonunda kaymakam sınavına girip kaymakam olabilirsin. Vali olmak için ise hangi bölümden mezun olduğunun bir önemi yok. Zira valiliklerde lisans şartı yok diye biliyorum emin değilim ama herhangi bir kamu kuruluşu yöneticisi vali olarak atanabilir. yani vali sınavla eğitimle değil iktidardan torpille olunur. ptt müdürü de lise mezunu bile gerekli ilerlemeyi gösterirse müdür olabilir. KPSS lazım bunun içinde. Ha günümüzde lisans mezunu çok olduğu için ve memuriyette lisans mezunu lise mezununa göre kademe üstünlüğü gösterdiğinden dolayı lisans mezunu olarak daha kolay ptt müdürü olma şansın vardır.

---------- Spam Engelliyici 18:48 ---------- Önceki Mesaj 18:47 ----------

kamu yönetimi açıköğretimde 4 yıllık son sınıftayım şuan. dediğin mesleklerin olunabildiğini biliyorum adliyede bi mevkide olabilir diye biliyorum. ama kpss puanın tabiki en önemlisi. bide kamu yönetimi okudunmu memur olma yüzden artıyor bence.

evet vergi mahkemelerinde hakim olunabilir. sadece kamu için değil iktisad işletme mezunları da aynı haklara sahiptir kaymakamlık, hakimlik vs.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi herhangi 4 yıllık bölüm sonunda kaymakam sınavına girip kaymakam olabilirsin. Vali olmak için ise hangi bölümden mezun olduğunun bir önemi yok. Zira valiliklerde lisans şartı yok diye biliyorum emin değilim ama herhangi bir kamu kuruluşu yöneticisi vali olarak atanabilir. yani vali sınavla eğitimle değil iktidardan torpille olunur. ptt müdürü de lise mezunu bile gerekli ilerlemeyi gösterirse müdür olabilir. KPSS lazım bunun içinde. Ha günümüzde lisans mezunu çok olduğu için ve memuriyette lisans mezunu lise mezununa göre kademe üstünlüğü gösterdiğinden dolayı lisans mezunu olarak daha kolay ptt müdürü olma şansın vardır.

---------- Spam Engelliyici 18:48 ---------- Önceki Mesaj 18:47 ----------

evet vergi mahkemelerinde hakim olunabilir. sadece kamu için değil iktisad işletme mezunları da aynı haklara sahiptir kaymakamlık, hakimlik vs.

aynen hakimlikti hocam. bu bölümü okuyosan ya kaymakamlık kascan ya hakimlik :D hakkımızda hayırlısı

Kamu yönetiminin bir bölümü yoktur kamu yönetimi bir bölüm. İİBF bağlıdır.

87+ alırsan kpss den atanırsın.

Kolay degil yani kaymakam müfettiş vs. 300 bin mezun var boşta rakip çok.

iyi çalışırsan kamu yönetiminde olmayacağın birşey yok.Gümrük müdürü,kaymakam,gelir uzmanı,maliye müdürü vs vs birçok şey olabilirsin.Ama senın istemen lazım 4 yıllık bölümün 4 yılınıda dolu dolu geçirip kpss den en az 90 alman lazım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri