Kanada'da Okumak

grumpynub

Kayıtlı Üye
Herkese selam,

Bu sitede çoğu insan benden yaşça büyük pek çoğunuzu tanımasam da genellikle bir abi olarak görmüşümdür. Bu yüzden kafamdaki bir şey ile ilgili size danışmaya karar verdim.

Ben Lise 3. sınıfa gidiyorum ve şimdiden üniversite için YGS'ye çalışmaya başladım. Günlük olarak düzenli bir şekilde çalışıyorum. Okul derslerimde fena değil. Üniversite eğitimimi direkt olarak Kanada'da almak istiyorum. Uzun süredir bunun için araştırma yapıyorum. Ve edindiğim bilgiler:

-Üniversitelerin geneli TOEFL İngilizce Yeterlilik Sınavı için 80 ve üstü istiyor (Bunu başarabileceğime neredeyse eminim)

-Genellikle 1 senelik eğitim masrafı 10 Bin - 30 Bin CAD arası

-Üniversite öğrencilerinin saati min 12 CAD olarak part time çalışma hakları var

vs.

Neden bu siteye yazdığımı merak ediyorsanız sizlerin de bilgisini ve tavsiyelerini almak istiyorum. Bana önerebileceğiniz her şey gerçekten benim için çok faydalı olacaktır.

10 Bin - 30 Bin CAD 1 senelik eğitim için çok fazla geldi. Hani bunu burs ile falan biraz indirelim desek yine de fazla. Paralı eğitim şart mı? :( Başka yolu yok mu sizce orada çalışırsam bu ücreti aileme karşı hafifletebilir miyim ?

Neler yapmalıyım neler yapmamalıyım bildiklerinizi ve tavsiyelerinizi bu konuya yazarsanız gerçekten minnettar olurum.

Hocam öncelikle yolun açık olsun. Ben bir çok ülkede bulundum. Hatta 2 yıl da yurtdışında okudum. Kanada hem üniversite okumak için hem de yaşamak için en iyi ülkelerden birisidir. Ama pahalıdır Kanada. Maddi sıkıntınız varsa hiç niyet etmeyin. İlla yurtdışında okuyacaksanız ingilizce konuşulan başka ucuz ülkeleri tercih edebilirsiniz.
Gelelim çalışma meselesine. Bir çok ülkede üniversite eğitimi alırken part time çalışma imkanı vardır. Kanada da da büyük ihtimal vardır. Bir çok yurtdışı eğitim forumları var internette. Özellikle Kanada'da eğitim alan kişileri bulup iletişime geçerseniz daha faydalı olur...

Herkese selam,

Bu sitede çoğu insan benden yaşça büyük pek çoğunuzu tanımasam da genellikle bir abi olarak görmüşümdür. Bu yüzden kafamdaki bir şey ile ilgili size danışmaya karar verdim.

Ben Lise 3. sınıfa gidiyorum ve şimdiden üniversite için YGS'ye çalışmaya başladım. Günlük olarak düzenli bir şekilde çalışıyorum. Okul derslerimde fena değil. Üniversite eğitimimi direkt olarak Kanada'da almak istiyorum. Uzun süredir bunun için araştırma yapıyorum. Ve edindiğim bilgiler:

-Üniversitelerin geneli TOEFL İngilizce Yeterlilik Sınavı için 80 ve üstü istiyor (Bunu başarabileceğime neredeyse eminim)

-Genellikle 1 senelik eğitim masrafı 10 Bin - 30 Bin CAD arası

-Üniversite öğrencilerinin saati min 12 CAD olarak part time çalışma hakları var

vs.

Neden bu siteye yazdığımı merak ediyorsanız sizlerin de bilgisini ve tavsiyelerini almak istiyorum. Bana önerebileceğiniz her şey gerçekten benim için çok faydalı olacaktır.

10 Bin - 30 Bin CAD 1 senelik eğitim için çok fazla geldi. Hani bunu burs ile falan biraz indirelim desek yine de fazla. Paralı eğitim şart mı? :( Başka yolu yok mu sizce orada çalışırsam bu ücreti aileme karşı hafifletebilir miyim ?

Neler yapmalıyım neler yapmamalıyım bildiklerinizi ve tavsiyelerinizi bu konuya yazarsanız gerçekten minnettar olurum.

Bana tavsiyen ne diye sorarsan , direk yurt dışına çıkmak ile uğraşıp para kaybedeceğine, Türkiye de güzel bir üniversiteye girip oradaki hocalar vasıtasıyla Kanada'daki okullardan burs alman daha kolay olur. Bildiğin üzere ABD ve Kanada üniversitelerinde sana burs vermeleri için güzel fikirlerin olmalı, bunun için burdaki üniversitelerde biraz zaman geçirmek senin artına olur

Üniversite eğitimini Türkiye de alıp, yüksek lisans vb şeyleri yurtdışında yapabilirsin

Yurtdışında okumak, yaşamak, gezmek görme insanın ufkunu genişletir. İlla örgün öğretim okuyacaksan ve yurtdışına gitmeni tavsiye ederim. İngilizce de zaten türkiye'de öğrenilmez. Sana çok şey katar. Türkiye'de de ıvır zıvır bölüm okuyacaksan onun yerine git açıköğretim oku derim. En azından kalan zamanda kendini geliştirebilirsin.

Ben birinci elden tecrübesini yaşayarak sana bir kaç bilgi vereyim ozaman kardeşim :)

Birinci olarak direk üniversiteye gitmek çok gereksiz Amerika veya Kanada gibi bir ülkede..

Yapman gereken tek şey önce "College" ye başlamak (Yıllık 7500$) ardında 2 sene okuyup çok yüksek lisanslı bir üniversiteye transfer olmak :) fiyatı ne olursa olsun toplamda 3 sene üniversiteye vereceğin paradan kat ve kat az olacaktır emin olabilirsin..

Ha birden bunun bir ayrı avantajı daha var .. Colege'de okuyup 2 sene sonunda üniversiteye transfer olduğun zaman College'den bir diploma alıyorsun mezuniyet diploması , ardından transfer olduğun üniversite de sadece 1 yıl okuyup mezun oluyorsun ve ayrıyetten bir diploma daha alıyorsun :) Bu 2 diploma demek ve 2 diploma 3 sene okuyup daha fazla para verip alacağın diplomadan kat ve kat daha çok avantaj sağlicaktır sana :)

College'ler TOEFL da 45 ve üstü puan istiyor ve yıllık 7500$ ' ı dönemlik olarak ödeyebiliyorsun yani 3750$ ödeyip 6 ay gidiyorsun ve 2. dönem gelince tekrar aynı fiyatı ödeyip devam ediyorsun.. Eğer biraz daha araştırırsan bir çok ödeme kolaylığı sağlanıyor merak etme..

Gelelim Kanada da üniversiteye gidince çalışma işine.. Sana part time çalışma iznini bile hemen vermezler ama ha eğer dersen ki "Ben kaçak çalışacağım yakalanma riski olsa bile" ozaman sana tavsivem türk bir işletmede çalışmaya çalış ki yabancı ya gidip başını belaya sokma..

Amerika ve Kanada da üniversite okurken en az 1 sene okumuş olman gerekiyor çalışma izni alabilmen için..

Umarım yardımcı olabilmişimdir

Bu arada ben de yakında Amerika - California - Los angeles'a okumaya gidiyorum sana anlattığım bu mantık ile :)

Sakın türkiye de hiçbir üniversiteye para verim deme.. Aynı paraya daha kapsamlı ve daha yüksek lisanslı üniversitelerde okuyabilirsin amerika ve kanada gibi ülkelerde..

Hepinize önerileriniz ve paylaştığınız tecrübeleriniz için teşekkür ederim

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri