merhaba arkadaşlar. benim bir çocuk kanalım var pk kapalı. ocak ayının başlarında bir mail geldi kanaldaki ekli iletişim gmailinden. Byan Solutions adlı bir arap şirketi kanalı satın almak istediğini söyledi. ben de kabul ettim. neyse bu zamana kadar mailleştik ve benim yt için kurduğum bir şirketim var satış işlemleri için şirketimin belgelerini yolladım. tam herşeyi hallettik bu sefer de avukatını istabul a yollayacağını söyledi. yüz yüze alışverişi tamamlamak isted. onu da kabul ettim ama bu sefer de hotel ve bilet parası yollamalısın dedi. tabi anladım asıl amacını ve irtibatı kestim. şimdi aklımı kurcalayan şu; benim gönderdiğim belgeleri kötü amaçla kullanabilir mi?
******** dolandırıcı olduğunu kabul etti. ve hatta asıl amacının bu belgeleri almak olduğunu söyledi. özellikle Türkiyede bir şirketin belgeleri lazımmış. benle alay ederek söylüyor bunları puşt. çok büyük tuzağa geldim. ne yapabilir acaba bu belgelerle. iyice endişelenmeye başladım. şirket işlerinden çok anlamam ilk defa bir şirket kurdum. ve muhasebecime sordum bu belgelerin gönderilmesi normal midir diye. genelde yurtdışı ticarette şirketler bu belgeleri isterler dedi buna güvenerek yolladım belgeleri
size de böyle biri ulaşırsa kesinlikle inanmayın. şirketi kapatma işlemlerine başlayacağım yarından itibaren.
tavsiyelerinize ihtiyacım var.
******** dolandırıcı olduğunu kabul etti. ve hatta asıl amacının bu belgeleri almak olduğunu söyledi. özellikle Türkiyede bir şirketin belgeleri lazımmış. benle alay ederek söylüyor bunları puşt. çok büyük tuzağa geldim. ne yapabilir acaba bu belgelerle. iyice endişelenmeye başladım. şirket işlerinden çok anlamam ilk defa bir şirket kurdum. ve muhasebecime sordum bu belgelerin gönderilmesi normal midir diye. genelde yurtdışı ticarette şirketler bu belgeleri isterler dedi buna güvenerek yolladım belgeleri
size de böyle biri ulaşırsa kesinlikle inanmayın. şirketi kapatma işlemlerine başlayacağım yarından itibaren.
tavsiyelerinize ihtiyacım var.