Kargo Dolandırıcılığı !!!

jacob

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.signs-of-depression.org
Arkadaşlar merhabalar, şimdi de kargo dolandırıcılığı çıktı başımıza, eve gelen kargo firması (vip aps kargo) karşı ödemeli kargonuz var diyerekten 20 tl karşılığında kutu içinde 2 adet dandik parfüm veriyorlar anneme, biraz araştırdım 2014 yılından bu yana benzer olaylar meydana gelmiş gerçek kargo şirketlerinden de yolluyorlar, şimdiki yolladıkları ürün parfüm, açık adresten isme kadar her şeyi biliyorlar. Bilginiz olsun ailenizi vs. uyarın uyanık olsunlar. Ben olayı polise intikal ettirip kargo Firması ile görüşeceğim tedbirini alsınlar en azından.

Eski taktiklerdendir dolandiricilarin.

Size nereden kargo geleceğini bilmiyor muydunuz hocam ? geçmiş olsun

banada çok kargo geliyor yani eve deseler kargo var ücretiniz var kesin alır evdekiler :D

mesele şu bu kişiler adresine nasıl ulaşıyorlar?

Bu kadar kafaları çalışıyor bu adamların belliki ticaretini yapmak istiyolar ne oturup adam gibi enini boyunu ölçüp işine atılmazsınki, bunlar hobi edinmiş, normal kazanamıyolar hastalık olmuş artık.

Valla çok sakat durum ben de çok kargoyla bir şey alırım, bana da gelse bu dolandırıcılar yine ne almıştım ben ya deyip ödemeyi yaparım herhalde. Gerçi kapıda ödemeyi seçmem hiçbir zaman da, genelde sabah geliyorlar uyku sersemi her şeyi yaptırabilirler. :D

Dikkat etmek lazım.

yanlız işi tasvip etmesem bile taktik başarılı :D

Ben eve getirtmiyorum aslında en sağlamı bu kargo geldiği zaman telefonla haber veriyorlar gidip şubeden alıyorum.

Yakın zamanda duyduğum haberi anlatayım ben de...

Dolandırıcının biri internet sitesinde gördüğü ürünün aynısını kopyalar.
Müşteri dolandırıcıyı arar ve ürünün parasını gönderir.
Dolandırıcı gerçek satıcıya ulaşıp ürünü müşteriye yollatır ve ürünü denedikten sonra ödeme yapacağını söyler. Satıcı güvenli alışveriş sisteminden ötürü kabul eder.

Müşteri parasını ödemiş ve ürünü teslim almıştır. Onun için sorun yoktur fakat satıcının eli boş kaldığı için müşteriyi şikayet eder. Fakat müşteri o satıcıdan alım yapmadığı için satıcı durumu ispatlayamaz. Olay davalık olur...

Valla çok sakat durum ben de çok kargoyla bir şey alırım, bana da gelse bu dolandırıcılar yine ne almıştım ben ya deyip ödemeyi yaparım herhalde. Gerçi kapıda ödemeyi seçmem hiçbir zaman da, genelde sabah geliyorlar uyku sersemi her şeyi yaptırabilirler. :D

Dikkat etmek lazım.

Aynen sabah gelmişler bizimkiler de yataktan apar topar kalkıp oğlana dır bu deyip alıvermişler :)

bir diğer taktikte ben fuarda, havaalanında çalışıyorum ve bu orjinal parfümlerin dağıtımını yapıyorum. isterseniz size uygun fiyattan verebilirim. diyorlar,
ya da bunlar "test ürünleri" diye yutturuyorlar. bunu söyleyen adamın altında 2015 model reno vardı valla. geçen tüyap'ın önünde tokatlamaya çalıştı beni ayaküstü. dedim hacı abi ben senin gibi dolu adam gördüm, bunları onlarca kişiden dinledim. aynı şekilde beni bakırköy meydanda daha önce çarptılar dedim. adam 4 kutu parfümü 20'den vereyim kardeşim, yenibosna'da oturuyorum. buraya işim dolayısıyla geldim. üzerinde hiç mi paran yok, hadi benzin atacağım şuradan dedi. diksiyonu, efendiliği, giyimi falan görseniz adam sanırsınız. baktı benden para çıkmıyor, o efendi efendi konuşan adam camı kaldırıp gitti öylece.

"not: ben ingilizce kursuna gidiyordum. adres soracak sanmıştım."

bir diğer taktikte ben fuarda, havaalanında çalışıyorum ve bu orjinal parfümlerin dağıtımını yapıyorum. isterseniz size uygun fiyattan verebilirim. diyorlar,
ya da bunlar "test ürünleri" diye yutturuyorlar. bunu söyleyen adamın altında 2015 model reno vardı valla. geçen tüyap'ın önünde tokatlamaya çalıştı beni ayaküstü. dedim hacı abi ben senin gibi dolu adam gördüm, bunları onlarca kişiden dinledim. aynı şekilde beni bakırköy meydanda daha önce çarptılar dedim. adam 4 kutu parfümü 20'den vereyim kardeşim, yenibosna'da oturuyorum. buraya işim dolayısıyla geldim. üzerinde hiç mi paran yok, hadi benzin atacağım şuradan dedi. diksiyonu, efendiliği, giyimi falan görseniz adam sanırsınız. baktı benden para çıkmıyor, o efendi efendi konuşan adam camı kaldırıp gitti öylece.

"not: ben ingilizce kursuna gidiyordum. adres soracak sanmıştım."

Hala devam ediyor mu bu sistem, vay be :)

6-7 sene önce yutturmuşlardı bana :)

Bir olaydan benden gelsin o zaman;

Bir şirket(!) düşünün, bu şirket dışardan bulduğu 50-60 kişi üzerine Turkcell'den faturalı hat alıp bir süre boyunca faturalar düzenli öder. Tabiki bu 50-60 kişi bir süre sonra Turkcell'de ki taahütlü cihaz kampanyasından faydalanabilecek duruma gelir. Cihazlar alındıktan sonra tahmin edileceği gibi hiçbir fatura o günden sonra ödenmez. Ve finalde bu şirketin elinde 50-60 tane faturalı 0 cihaz olur, bu şekilde bazı internet sitelerinde piyasa fiyatıyla arasında uçurum olan cihazlar görürüz :)

Bir aralar böyle bir dolandırıcılık vardı ama hala aktif mi bu çete bilmiyorum.

Son düzenleme:
Adamlar insaflı en azından 20 tl dolandırıyorlar. Allah razı olsun.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri