Merhaba arkadaşlar,
Youtube için hazırladığım özgün bir içeriğe içerisinde kısa bir süre geçen bir oyun tarafından telif atılmış. Ama bu olay tamamen adil kullanım. Ne video içeriğinin ne video akışının kısa süre geçen o oyun ile en ufak bir alakası bulunmamakta.
Bende bu telifin haksız olduğunu düşünerek gerekirse gitsin dava açsınlar zihniyetiyle karşı bildirim gönderdim. Sonuç olarak defalarca gönderdim. Youtube'dan gelen cevap bu;
Eski panelden gönderdiğimde bu cevabı:
Yeni beta panelden gönderdiğimde gelen cevap bu:
Tüm bilgileri eksiksiz ve gerçek bilgiler olarak girdim.
En sonunda [email protected] a mail olarak karşı bildirim attım, bu sefer işleniyor v.s. gibisinden bir cevap geldi heveslendim ama sonuç gene aynı oldu. Aynı cevap geldi.
Sonuç olarak Youtube hakkımı savunmama engel oluyor. Kıçınızı sallayarak attığınız telifi kıçınızı yırtarak karşı bildirimle savunamıyorsunuz.
Ne önerirsiniz dostlar?
Youtube için hazırladığım özgün bir içeriğe içerisinde kısa bir süre geçen bir oyun tarafından telif atılmış. Ama bu olay tamamen adil kullanım. Ne video içeriğinin ne video akışının kısa süre geçen o oyun ile en ufak bir alakası bulunmamakta.
Bende bu telifin haksız olduğunu düşünerek gerekirse gitsin dava açsınlar zihniyetiyle karşı bildirim gönderdim. Sonuç olarak defalarca gönderdim. Youtube'dan gelen cevap bu;
Eski panelden gönderdiğimde bu cevabı:
Karşı bildiriminiz için teşekkür ederiz. Maalesef karşı bildirimde bulunmak için geçerli bir nedeninizin olup olmadığını anlayamadık. Bu nedenle isteğinizi yerine getiremiyoruz.
Karşı bildirimler, yalnızca içeriğin hata sonucu veya yanlış tanımlanmasıyla kaldırıldığı durumlarda kullanılır. Adil kullanım gibi istisnalar da buna dahildir. Bu işlemi kullandığınızda, hak talebinde bulunan kullanıcının size telif hakkı ihlali nedeniyle dava açabileceğini unutmayın. Bu nedenle, karşı bildirimde bulunmadan önce hukuki durumunuzu değerlendirmeniz gerekir.
Yeni beta panelden gönderdiğimde gelen cevap bu:
Karşı bildiriminizi bize sağladığınız bilgilerle işleme alamadık.
Karşı bildirimin eksiksiz olması için belirli birkaç öğe içermesi gerekir. Karşı bildiriminizi yeniden göndermek isterseniz telif hakkı bildirimlerinizde videonuzun sağındaki telif hakkı ihtarını tıklayabilirsiniz. Buradan Karşı bildirim gönder'i seçebilirsiniz.
Karşı bildirim gönderdiğinizde kişisel bilgilerinizin asıl davacıya açıklanmasını onayladığınızı lütfen unutmayın. Ayrıca, bu yasal süreçte davacının, içeriğin YouTube'a yeniden yüklenmesini önlemek için size dava açmak zorunda kalacağını da lütfen unutmayın.
Tüm bilgileri eksiksiz ve gerçek bilgiler olarak girdim.
En sonunda [email protected] a mail olarak karşı bildirim attım, bu sefer işleniyor v.s. gibisinden bir cevap geldi heveslendim ama sonuç gene aynı oldu. Aynı cevap geldi.
Sonuç olarak Youtube hakkımı savunmama engel oluyor. Kıçınızı sallayarak attığınız telifi kıçınızı yırtarak karşı bildirimle savunamıyorsunuz.
Ne önerirsiniz dostlar?
Son düzenleme: