Karşı Bildirim Sorunu - Youtube Haklarımızı Gasp Ediyor

• Kullanıcı OXemaT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

OXemaT

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Youtube için hazırladığım özgün bir içeriğe içerisinde kısa bir süre geçen bir oyun tarafından telif atılmış. Ama bu olay tamamen adil kullanım. Ne video içeriğinin ne video akışının kısa süre geçen o oyun ile en ufak bir alakası bulunmamakta.

Bende bu telifin haksız olduğunu düşünerek gerekirse gitsin dava açsınlar zihniyetiyle karşı bildirim gönderdim. Sonuç olarak defalarca gönderdim. Youtube'dan gelen cevap bu;

Eski panelden gönderdiğimde bu cevabı:
Karşı bildiriminiz için teşekkür ederiz. Maalesef karşı bildirimde bulunmak için geçerli bir nedeninizin olup olmadığını anlayamadık. Bu nedenle isteğinizi yerine getiremiyoruz.

Karşı bildirimler, yalnızca içeriğin hata sonucu veya yanlış tanımlanmasıyla kaldırıldığı durumlarda kullanılır. Adil kullanım gibi istisnalar da buna dahildir. Bu işlemi kullandığınızda, hak talebinde bulunan kullanıcının size telif hakkı ihlali nedeniyle dava açabileceğini unutmayın. Bu nedenle, karşı bildirimde bulunmadan önce hukuki durumunuzu değerlendirmeniz gerekir.

Yeni beta panelden gönderdiğimde gelen cevap bu:
Karşı bildiriminizi bize sağladığınız bilgilerle işleme alamadık.

Karşı bildirimin eksiksiz olması için belirli birkaç öğe içermesi gerekir. Karşı bildiriminizi yeniden göndermek isterseniz telif hakkı bildirimlerinizde videonuzun sağındaki telif hakkı ihtarını tıklayabilirsiniz. Buradan Karşı bildirim gönder'i seçebilirsiniz.

Karşı bildirim gönderdiğinizde kişisel bilgilerinizin asıl davacıya açıklanmasını onayladığınızı lütfen unutmayın. Ayrıca, bu yasal süreçte davacının, içeriğin YouTube'a yeniden yüklenmesini önlemek için size dava açmak zorunda kalacağını da lütfen unutmayın.

Tüm bilgileri eksiksiz ve gerçek bilgiler olarak girdim.

En sonunda [email protected] a mail olarak karşı bildirim attım, bu sefer işleniyor v.s. gibisinden bir cevap geldi heveslendim ama sonuç gene aynı oldu. Aynı cevap geldi.

Sonuç olarak Youtube hakkımı savunmama engel oluyor. Kıçınızı sallayarak attığınız telifi kıçınızı yırtarak karşı bildirimle savunamıyorsunuz.

Ne önerirsiniz dostlar?

Son düzenleme:
Arkadaşım youtube sana hiçbir şekilde yardımcı olmaz artık iyice sapıttılar sahte spam atsalar bile yine yardımcı olmazlar adamlar doymuş artık muhatap bile olmuyorlar artık sistem otomatik mesaj atıyor ilgilenen yk çık balkona yak bi sigara önündeki başka bir içerik yada başka birşeyler dene boşa ugraşma emegine yazık

Arkadaşım youtube sana hiçbir şekilde yardımcı olmaz artık iyice sapıttılar sahte spam atsalar bile yine yardımcı olmazlar adamlar doymuş artık muhatap bile olmuyorlar artık sistem otomatik mesaj atıyor ilgilenen yk çık balkona yak bi sigara önündeki başka bir içerik yada başka birşeyler dene boşa ugraşma emegine yazık

Kanal yeniydi ve özgündü bütün heves ve çalışma isteğimi aldılar direkt telifli kanala devam etmekte insanı geriyor doğrumu yanlış mı ilerde başıma iş açar mı bilmiyorum.

---------- Spam Engelliyici 16:16 ---------- Önceki Mesaj 16:15 ----------

telifli kısmı kes kurtul videoyu silmeden

Video komple telif hakkı dolayısıyla kaldırıldı, kesip koysam bile kanalda ihtar var bütün hevesimi aldılar resmen. Ya kafana göre telif atıyorsun onu kabul ediyorlar. Bu gerizekalılar karşı bildirimi neden kabul etmiyor.

3milyonluk videoyu silmek zorunda kaldım sonradan telif alınmış TELİFSİZ diye geçen bi dandik müzik yüzündne.

3milyonluk videoyu silmek zorunda kaldım sonradan telif alınmış TELİFSİZ diye geçen bi dandik müzik yüzündne.

Hocam benimkinde bir açık yok adil kullanım ilkesine tam uygun kullanılmış şeyler. Bir hakkım var ve savunmama izin bile vermiyorlar.

İnşallah bu sorunu çözebilen biri vardır. Arkadaşlar bu karşı bildirim gönderme de sorun yaşamamız konusunda bize yardımcı olabilecek birileri var mı?

YouTube sektörü kurumsallaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Gelecekte YouTube platformu konusunda endişeliyim çünkü nedense bir gelecek göremiyorum. Sadece belli başlı isimler üzerinden dönecek gibi gözüküyor. Bu büyük bir sorun ve insanların hevesini kırıyor. Kesinleşmeye yakın durduk yere bir telif gelecek diye uyuyamadığım günler vardı..

Güncel, hiç bir fikri olan yok mu arkadaşlar?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri