Kategorilerin Kazancta Bir Etkisi Var Mı?

• Kullanıcı Nihat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular

Nihat

Kayıtlı Üye
Bunu çok denedim ama bir sonuca varamadım. Sizce kategorilerin kazanca bir etksini varmı. Genelde ben "haberler ve Politika" veya "Eğlence" kategorisini seciyorum yükleme yaparken.

benim 10 tane kanalım var hepside değişik kategoride tbm 0.15 lerde

Hangi kategoriyi secsemde ne artiyor nede eksiliyor bence secilen kategorinin bir etkisi yok.

Aramalarda yukarıda çıkması için bir ihtimal etkisi olabilir bence.

Kategori şu şekilde önemlidir örneğin film reklamı verecek bir reklamcı sadece film kategorisindeki videolarda çıkmasını isteyebilir. ve tbm yi yüksek tutmuş olabilir. Bu sefer film kategorisinde yayınladığınız videolar daha fazla kazandıracaktır.

Sen öyle zannet bu ne demek simdi?

Hangi etkisi var haydi acikla. Korkma fazla kazanirsak para yt nin cebinden cikacak senin degil.

Vella havle vella kuvvete...

Reklam alma ihtimali yüksek kategoriler, elbette fark gösterir. Mesela araç sigortası şirketi olarak reklam vermek istersen, gerçekten ilgili kullanıcıların ulaşması için yüksek tbm verirsin. Bunun için de araç sigortasıyla alakayı videolar yayınlarsan tbm yükselir. Bence alakası var.

(Foruma Not: Araç sitelerine saldırın diye söyledim, hadi koşun koşun :D)

Hangi etkisi var haydi acikla. Korkma fazla kazanirsak para yt nin cebinden cikacak senin degil.

hocam ekonomi haberi ekle ya da sağlık gibi ciddi şeyler yükle yükselir, mesela türkçe müzik attım 3 verdi :D ingilizce ekonomi haberi attım 45 50 civarı verdi

güncel kategoriler adamı yoruyor.habire gündemi takip et,ilk yüklemeye çalış.tam kanal otursun telifi ye...güncel olmayan ve zamanla kazandıracak kategoriler arıyorum bu aralar.

Hocam konuşma şekliniz benim hoşuma gitmedi size mi sorucam derseniz bana sormıyacaksınızda konu açmışsın derrt yanmışsın sonra yazmışsın kendi fikrini seçilen katagorinin bir etkisi yok diye sen kendi fikrini gözlemini belirtmişsin
arkadaşımda kendi fikir ve gözleminde yola çıkarak sana cvb yazmış sen öyle zannet demiş
Yani biraz sakin olmalısınız sizde bir etkisi yoktur yeterince çeşit ve yöntem denememişsinizdir demekki daha çok deneme yapıp durup düşünmeniz lazım
Arkadaş kalkıpta size ters bişeyde sölememiş ne bu şiddet bu celal
zaten [MENTION=3312]EmekThoR[/MENTION] arada paylaşıcağını paylaştı paylaşıyorda siz sorun gine öneride bulunuruz bulunurda

Hd+uzun kaliteli videolar atarsanız hocam etki eder katagori ise haber politika vs dışında çalışın deneyerek görürsüz zaten gerisi size kalmış .

Bu da benim fikrim

güncel kategoriler adamı yoruyor.habire gündemi takip et,ilk yüklemeye çalış.tam kanal otursun telifi ye...güncel olmayan ve zamanla kazandıracak kategoriler arıyorum bu aralar.

Dogru diyorsun. Ben haber kanali vs güncellik gerektiren kanalla ugrasacak olsam gider muhabirlik yaparim :) En iyisi fazla yormayan ve riski az olan kategorileri bulmak ve onlarla birseyler kazanmak.

alakası yok arkadaşlar . mantığı ise çok basit. örn komedi videolarını teknoloji kategorisine atın tbm tavan yapsın. varmı böyle bi dünya. o zaman millet boşuna ağlıyo +18 videolarda reklam çıkmıyo die. +18 leri teknolojiye finansa atalım paraya para demiyelim.

yani kısacası spekilasyonlara kapılmayın.

Arkadaş kategori derken, teknoloji, araba, sağlık tarzında sormamış yanlış anlıyorsunuz.

Videoyu yüklerken seçtiğimiz kategorilerden bahsediyor. Video aynı, ama kategorisini eğlence değil de kişiler bloglar yaparsak fazla mı kazanırız diye soruyor.

Soruyu önce doğru anlayalım. :)

Hangi kategoriyi secsemde ne artiyor nede eksiliyor bence secilen kategorinin bir etkisi yok.

nasıl bir anlayışın var telden girmiştim elim ağrıyordu onu yazabildim anca şimdi ne istiyorsan sor cevabını verelim ve bir fikri yazmadan önce bir kaç flitreden geçir sonra yaz olurmu KARDEŞİM :D
Şunuda ekleyeyim gördüğüm kadarıyla senden ne zaman alıntı yapsam tersliyorsun bağırıyorsun çağırıyorsun ben buna bir sınır getirecem aynı anlayışı sendende beklerim
Saygılar...

Hocam konuşma şekliniz benim hoşuma gitmedi size mi sorucam derseniz bana sormıyacaksınızda konu açmışsın derrt yanmışsın sonra yazmışsın kendi fikrini seçilen katagorinin bir etkisi yok diye sen kendi fikrini gözlemini belirtmişsin
arkadaşımda kendi fikir ve gözleminde yola çıkarak sana cvb yazmış sen öyle zannet demiş
Yani biraz sakin olmalısınız sizde bir etkisi yoktur yeterince çeşit ve yöntem denememişsinizdir demekki daha çok deneme yapıp durup düşünmeniz lazım
Arkadaş kalkıpta size ters bişeyde sölememiş ne bu şiddet bu celal
zaten [MENTION=3312]EmekThoR[/MENTION] arada paylaşıcağını paylaştı paylaşıyorda siz sorun gine öneride bulunuruz bulunurda

Hd+uzun kaliteli videolar atarsanız hocam etki eder katagori ise haber politika vs dışında çalışın deneyerek görürsüz zaten gerisi size kalmış .

Bu da benim fikrim

Zaman ayirip cevap yazdigin icin tesekkürler kardesim. Yanlis anlasilmalar olabilir. Kırılma kırma felan da yok aslında. Çoğunun gençlik ateşine veriyorum zaten.

---------- Mesaj saat 20:25:36 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:22:16 civarında gönderildi. ----------

Arkadaş kategori derken, teknoloji, araba, sağlık tarzında sormamış yanlış anlıyorsunuz.

Videoyu yüklerken seçtiğimiz kategorilerden bahsediyor. Video aynı, ama kategorisini eğlence değil de kişiler bloglar yaparsak fazla mı kazanırız diye soruyor.

Soruyu önce doğru anlayalım. :)

Evet bunu sormuştum. Kimbilir belki kategoriye göre reklam gelirleri değişiyor olabilr. Yabancı forumlarda son günler arama yaptım ama bir cevap bulamadım.

---------- Mesaj saat 20:31:50 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:25:36 civarında gönderildi. ----------

nasıl bir anlayışın var telden girmiştim elim ağrıyordu onu yazabildim anca şimdi ne istiyorsan sor cevabını verelim ve bir fikri yazmadan önce bir kaç flitreden geçir sonra yaz olurmu KARDEŞİM :D
Şunuda ekleyeyim gördüğüm kadarıyla senden ne zaman alıntı yapsam tersliyorsun bağırıyorsun çağırıyorsun ben buna bir sınır getirecem aynı anlayışı sendende beklerim
Saygılar...

Bir büyüğün olarak fitre işini sanada öneririm.

---------- Mesaj saat 20:35:46 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 20:31:50 civarında gönderildi. ----------

alakası yok arkadaşlar . mantığı ise çok basit. örn komedi videolarını teknoloji kategorisine atın tbm tavan yapsın. varmı böyle bi dünya. o zaman millet boşuna ağlıyo +18 videolarda reklam çıkmıyo die. +18 leri teknolojiye finansa atalım paraya para demiyelim.

yani kısacası spekilasyonlara kapılmayın.

Konuya adamgibi bir cevap yazdığın için teşekkürler kardeşim.
Benim düşüncemde bu yönde. Bu kategorilerin kazancta bir rolü yok gibi. Öyle olsa en yüksek kazanc saglayan kategoriyi secer herkes. YT nasıl kontrol edecek bunu.

kategori etkilemeyecekte ne etkileyecek kazancı :) vine videosunun tbmsi ile saglıktan aldıgın tbm aynı olmayacak sonuçda.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri