Kendi Youtube'muzu Kuralım!

Battal

Kayıtlı Üye
Eğer şuan yazacaklarıma ytpara üyeleri inanırsa, gerçekten başarılı olmamız kaçınılmaz.

Hatırlayın Youtube para kazanmayı Türkiye'ye açtığında (2012 yılları) o zamanlar youtube'da pek spam olmadığı için film/dizi kültürü de fazla yoktu (bugünkü kadar). Her şey çok kolaydı.Dünya engeli veren videolar çok çok azdı.Render nedir bilmezdik.Daha sonra yapımcılar/içerik oluşturucular rahatsız olmaya başlayınca eşleşen, dünya engeli gibi bir takım önlemler alındı. Ama spamın yapılması aslında YT'nin de işine geliyordu.Biz onu kullandık.O da bizi belli bir yere kadar kullandı.Resmen iyi ya da kötü Youtube'da bir kültür oluşturduk.Özellikle Youtube'da olmayan içerikleri izleyiciyle buluşturduğumuz için YT'de içerik zenginleşti.Youtube önlem aldı, biz yöntem geliştirdik.Youtube kapattı biz açtık.Her türlü izleyiciye o videoları izlettik.

Bugün forumca yapabileceklerimiz gözümün önüne gelince neden olmasın dedim.Foruma bi konu açıp arkadaşların görüşünü alayım dedim.
Örnek vericem mesela izlesene.com veya alkışlarla yaşıyorum kurulduğunda bu ekipler kaç kişiydi? Taş çatlasın 3-5 kişi. Kendi çapında başarıya ulaştılar mı? Evet. Biz bu forumda kaç kişiyiz.Aktif olarak yüzlerce diye ifade edebilirim.Ve yaptıklarımıza bakınca bir video platformu oluşturup onu önce türkiye'de daha sonra Amerika ve İngiltere gibi yerlerde popüler hale kolay bir şekilde getirebileceğimizi düşünüyorum.Bir dailymotion izlesene alkışlarlayaşıyorum kadar olamayacak mıyız? Bence buradaki arkadaşların niteliğine bakacak olursak anasını bile ağlatırız.Sadece bu yazdıklarımı 2 dakika da olsa bir düşünün.Tek değiliz. Yüzlerce kişiyiz. Her birimiz bir işin ucundan tutsa gerisini hayal bile edemiyorum.Eğer bu yazdıklarım size mantıklı geldiyse ilk başta yapacaklarımız adım adım şöyle sıralanabilir :

1) Domain araştırması yapılıp anket yapılacak.Oylamada kabul edilen ve herkese mantıklı gelen domain alınacak.

2) Sitenin temasına yönelik bir taslak oluşturulup yine forum üyelerinin görüşü alınacak.Göze en hoş gelen taslağın çizimleri için biri bulunacak forumdan veya profesyonel biri tarafından.

3) Video oynatıcının nasıl olması gerektiği sıfırdan mı yazılması veya açık kaynak kodlu olanlardan birinin alınıp özelleştireleceği/güzelleştireleceği tartışmaya açılacak

4) Video içi reklamların ve reklam yerleşimlerinin yapılması için yine görüş alınacak.

5) En önemlisi hosting konusu.İlk etapta Türkiye'de lider bir kuruluştan hosting desteği alabiliriz.Masrafların sıkıntı olacağını düşünmüyorum zaten yüzlerce kişiyiz şurada :D

Aklıma geldikçe yazıcam.Fikir nasıldır saçmamıdır denemeye değer midir görüşlerinizi bekliyorum.

reklam servisi olarak google mı kullanacaksınız çok ironi olur :p daha iyi servis varsa bilmiyorum

Google'dan alınmaz zaten de.Elbette bi yerden alıcaz. Herşeye sıfırdan başlanamaz.Belli bir düzeye gelene kadar birşeyleri kullanacağız.
reklam servisi olarak google mı kullanacaksınız çok ironi olur :p daha iyi servis varsa bilmiyorum

Hocam kendı youtubemıze kendı içeriklerimizi olusturursak sorun olmaz ama gidip film dizi atarsak gelip bizi evden alırlar

Saçma bir hareket. Neden?
Bunların yapılması için işinin ehli insanların oturup üstünde çalışması lazım, yani sen adamlara aylık 5k 6k maaşı bırak bu işe başla diyeceksin. Bir oynatıcı ve çat pat iyi sayılacak bir server yazdıracaksın. Ee sonuç? Kim neden seni tercih etsin? Özelliklerini arttırman için daha kalifiye adam lazım oda daha çok para demek. Sonuç olarak devlet çıkartıp al sana para yap veya bir yatırımcı al sana para demeden olmaz. Google arama motorunu ilk zamanlarında Adwordsü keşfetmemişti daha doğrusu "ÇALMAMIŞTI" sonra sarısayfaları görüp, aramalarda onu çıkartınca "aaa gelir modelimiz" dedi. Tabii bu zamana kadar da aldığı yatırımlarla ayakta duruyordu. Sarısayfaları çalınca mahkemelik oldular ve google iyi bir para teklif ederek adamı caydırdı.

Sonuç olarak para para para.

hocam çok zor ya, rakipleri bile milyon dolarlarla bunları tam olarak yapamıyor :(
maalesef google ve youtube tekel bunları geçmek imkansız

Saçma bir hareket. Neden?
Bunların yapılması için işinin ehli insanların oturup üstünde çalışması lazım, yani sen adamlara aylık 5k 6k maaşı bırak bu işe başla diyeceksin. Bir oynatıcı ve çat pat iyi sayılacak bir server yazdıracaksın. Ee sonuç? Kim neden seni tercih etsin? Özelliklerini arttırman için daha kalifiye adam lazım oda daha çok para demek. Sonuç olarak devlet çıkartıp al sana para yap veya bir yatırımcı al sana para demeden olmaz. Google arama motorunu ilk zamanlarında Adwordsü keşfetmemişti daha doğrusu "ÇALMAMIŞTI" sonra sarısayfaları görüp, aramalarda onu çıkartınca "aaa gelir modelimiz" dedi. Tabii bu zamana kadar da aldığı yatırımlarla ayakta duruyordu. Sarısayfaları çalınca mahkemelik oldular ve google iyi bir para teklif ederek adamı caydırdı.

Sonuç olarak para para para.

ne kadar para mesela? :) sadece halay kurucam cebimde 20 lira var.

[MENTION=9639]maihes[/MENTION] [MENTION=33860]namekrronn[/MENTION] Arkadaşlar ben de her zaman taklide karşıyım aslında. Şuan bunu düşünmenizi istememin sebebi bu işte uzmanız ve videolarımızı her platformda (sosyal medya) duyurabiliriz.Ve bunu daha az bir maliyetle yapabiliriz. İlk etapta tabiki saydığım şeyler için para gerekiyor.Ama sayımız fazla olduğu için herkesin cebinden aylık belli bir meblağ çıkar ve kimseyi de zora sokmaz.Dailymotion yatırım yaptı da ne oldu? Her şey para değil.Önemli olan içerik oluştucuların o platforma girmesi videolarını yayınlaması.Biraz da şans işi tabi.İlla yapalım demiyorum veya yaptığımızda muhakkak başarılı olacağız demiyorum.Bilmiyorum açıkçası aklıma böyle bir fikir geldi sorayım dedim.Mantıklıdır değildir o anlık düşüncelerimize göre değişebilir.

[MENTION=9639]maihes[/MENTION] [MENTION=33860]namekrronn[/MENTION] Arkadaşlar ben de her zaman taklide karşıyım aslında. Şuan bunu düşünmenizi istememin sebebi bu işte uzmanız ve videolarımızı her platformda (sosyal medya) duyurabiliriz.Ve bunu daha az bir maliyetle yapabiliriz. İlk etapta tabiki saydığım şeyler için para gerekiyor.Ama sayımız fazla olduğu için herkesin cebinden aylık belli bir meblağ çıkar ve kimseyi de zora sokmaz.Dailymotion yatırım yaptı da ne oldu? Her şey para değil.Önemli olan içerik oluştucuların o platforma girmesi videolarını yayınlaması.Biraz da şans işi tabi.İlla yapalım demiyorum veya yaptığımızda muhakkak başarılı olacağız demiyorum.Bilmiyorum açıkçası aklıma böyle bir fikir geldi sorayım dedim.Mantıklıdır değildir o anlık düşüncelerimize göre değişebilir.

Bu iş için fonlama lazım. Atıyorum ytpara şirketi açar, herkeseden hisse karşılığı para alır, bu para 500, 600bin gibi rakamlara ulaştığında gider elemanları alır ve bu işi başlatır. Herşey para değil doğru dediniz çünkü para + tecrübe :) Yani biz daha para kısmını bile tamamlayamıyoruz.

Biz var olan bir sistemin uzerinden ilerleyen bir topluluguz , sifirdan en bastan ilkler falan bu topluluga biraz uzak. Spam / özgün oranina bakarsak gorebiliriz bunu.
Bugun bu sistemi kursan yarin hadi birbirimizin reklamlarina tiklayalim basliklari açılacaktır.
Imkansiz degil ama mumkunde degil bence

Aslında benim böyle bir düşüncem vardı ama biraz değişik esasında izliyeciler ytden şikayeti kalitesiz içerikler koca çerçeveli videolar bunları paypass edecek bir site düşünüyordum site adı www.clearyoutube.com en son boştu bir örümcek bot aracılığı ile tüm onaylı kanalların embed kodları siteye yüklenebilir ikinci safha olarak yine bir örümcek bot aracılığı ile partner kanalların embed kodları siteye yüklenir kaliteli kanalların videoları embed kodları ile sitede yayınlandıktan sonra takribi 50k-70k kanal diyebiliriz tabi bu kanallar otomatik takip edilecek yeni videolar otomatik yayınlanacak kapanan kanal videolarının embedleri silinecek. sağlam bi bildirim sistemi ve önerilen video ve arama algoritması geliştirilirse izleyici tutabilir ve site 1-2 sene virale birakılabilir sonra onaylı yayıncılara site kendi serverlarına ufaktan video yüklenmesine izin verilecek böyle bir iş planı ve gerekli mühendislikle başarıya ulaşılabilir..bunun için sabır,emek,mühendislik,sağlam bir işplanı, sonra bütçe gerekli
yeterki site izleyici tutsun reklam bulunur onu dert etmeyin.imkansız diye bişey yoktur
gerçekten ciddi olan varsa bu iş planı üzerinden ben varım

Agalar gecen sene bu zamanlari hatirlayin adsense banlari partner kapatmalari vs derken anamiz agliodu kasim ile nisan arasi bi cogumuz daily yuklendik ee haliyle daily de yt kadar olmasada ses cikarmaya basladi ve ardindan mayista baslayip kasima kadar devam eden goz yumma donemi baslatti yt. Alternatif kodlamayla ugrasmayin daily orda hazir bekler

"Ve yaptıklarımıza bakınca bir video platformu oluşturup onu önce türkiye'de daha sonra Amerika ve İngiltere gibi yerlerde popüler hale kolay bir şekilde getirebileceğimizi düşünüyorum"
Türkiye lokasyonlu olup şu dediğini yapmak çok zor.

biz daha kendi mcn mizi kuramıyoruz heheeeyttt hayaller paris hayatlar esenyurt :D :D

Bence yt düzelsin ortak bi hesaba para göndersin herkes kurban keselim 😀😀

---------- Spam Engelliyici 10:34 ---------- Önceki Mesaj 10:34 ----------

biz daha kendi mcn mizi kuramıyoruz heheeeyttt hayaller paris hayatlar esenyurt :D :D

Meydana gel bi cay ismarliyim sana ustad bos verrr

Bence yt düzelsin ortak bi hesaba para göndersin herkes kurban keselim 😀😀

---------- Spam Engelliyici 10:34 ---------- Önceki Mesaj 10:34 ----------

Meydana gel bi cay ismarliyim sana ustad bos verrr

içmiş kadar oldum eyvallah hocam :) Kanal basıyom nefes almadan mola verirsem bakarız :D :D

stream masrafı konusuna bi bakarsanız koşarak kaçarsınız.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri