Kerkük'te Yaşananlar

fuchsia

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar amacım, siyasi bir konu yaratıp tartışma çıkarmak değil, kaldı ki bu konu kesinlikle siyasi gerginlik yaşatacak bir konu değil. Hepimiz hergün çeşitli haber kaynaklarını gerek okuma gerekse de video yükleme maksadıyla takip ediyoruz. Ancak bu konu hakkında kaynakların %90'ı bilgi vermemekte ya da çok az bilgi vermekte.

Konu şu, Kerkük'te geçmişten günümüze bir sıkıntı var. Ancak şu son 3 5 gündür büyük bir katliam yaşanmakta ve yüzlerce Türkmen katledilmekte. En son bir Türkmen beyi öldürüldü bir intihar saldırısında. Bilmiyorum ne kadar ilginizi çeker, ancak sizlerden ricam, var ise haber kanallarınız, Kerkük'te yaşananları duyurunuz.

Haber kanalı olan birçok kişi gezi parkı, isyan vb birçok konuda video paylaştı. Lütfen bu konuda da kamuoyunun bilgi, fikir sahibi olmasına yardımcı olunuz.

Filistin'de, myanmar'da yaşanan katliamları hepiniz biliyorsunuz. Kerkük'te yaşanan bu katliamları lütfen duyurun, insanların bilgi sahibi olmasına yardımcı olun.

Konuyu, Konu-dışı kısmına açtım, umarım konu siyasi olarak algılanmaz, iyi akşamlar dilerim.

Edit: Takip etmek isteyen arkadaşlar buradan takip edebilir. http://www.turkmenelitv.com/v1/

Twitter ya da başka yollar, dün filistinde, suriye'de, myanmar'da, somalide yaşananlar için göz yaşı dökenler umarım Kerküğü de görür.

Kerkük, Aşkabat'tır, Laçin'dir, Bakü'dür, Bişkek'tir, Astana'dır, Urumçi'dir, lütfen Kerküğü'de görün.

Diline yüregine slaık arkadaşım çok güzel bir noktaya deginmişsin. elbet birgün kuvayi milliye sınırları içerinde olan kerkükte hak ettigni bulacak.

Allah yardımcıları olsun.

Erbil de Diyarbakırdır, Hatay'dır, Van'dır.
Olası bir katliama karşı olmak başkadır bunun üzerinden pan-türkist milliyetçilik yapmak başkadır.

Filistin'e de üzüleceğiz tabiki. Bu arada Saddam kimyasal silahla 30 bin Kürdü toplu öldürdüğünde bu ülkenin resmi ağzından bir kınama bile çıkmadı.

Bu arada Roboski'de katledilen 34 köylünün ailelerine idari para cezası kesildi geçen hafta. Lütfen bunları da görün.

Erbil de Diyarbakırdır, Hatay'dır, Van'dır.
Olası bir katliama karşı olmak başkadır bunun üzerinden pan-türkist milliyetçilik yapmak başkadır.

Filistin'e de üzüleceğiz tabiki. Bu arada Saddam kimyasal silahla 30 bin Kürdü toplu öldürdüğünde bu ülkenin resmi ağzından bir kınama bile çıkmadı.

Bu arada Roboski'de katledilen 34 köylünün ailelerine idari para cezası kesildi geçen hafta. Lütfen bunları da görün.

Amacınız nedir bu yorumla gerçekten merak ediyorum.

Geçmişte yaşanan bir ayıbı, bugün yaşanan sorunun önüne koyup, onlar böyle yaptı bende bunu yapıyorum diyerek sunmak, pan-türkist, milliyetçilik suçlaması yapmak kadar ayıptır. Uludere katliamında birinci ağızdan, devlet yaşanan ayıp nedeniyle özür dilerken yıllardır Kerkük'te yaşanan ayıba tek bir söz dahi söylememiştir.

Lütfen bunu da gör ve birini suçlamadan önce hiç bir şey yapmadığına emin ol. Ha görmek istemiyorsan bir kişi eksik olsun farketmez.

Devlet ne güzel özür diliyo yaa. Bir "alo"luk işe bakar sorumluyu bulmak 6 aydır bulunamıyor. Durumu olmayan köylülere de ceza kesiyor.

Bu Türkmen kardeşimizin de sorumluları bulunsun elbet. Irak anayasasında Türkmenlerin statüsü vardır. Irak Kürdistanı eyaletinde bazı kademelerde Türkmen kotası vardır, Türmenlerin anadilde eğitim hakkı vardır. Bunların hiçbiri yetmez. Hakları daha da genişletilsin.

Fakat Kerkük'te sorun var deymekle neyi kast ettiğini anlamadık.
Çünkü Türkiye'de Kerkük'e kıyasla çok daha fazla antidemokratik uygulamalar var.

Türkmen kardeşimizin yakınlarının başı sağolsun ve sorumluları bulunsun. Fakat Bingöl'de 6 TSK personeli bir kıza tecavüz ediyorken, Ethem kardeşimin katili görüntülere rağmen salınıyorken, Muğlada 7 işçim pisi pisine can veriyorken Kerkük'e neden gittiğini anlayamadım arkadaş kusura bakma.

Dünyadaki olaylarin %90'i müslüman ülkelerde oluyor. Allah yardimcilari olsun.

bize download edip yükleyebilecegimiz ingilizce bir video verebilirsen bir çok arkadaşımız paylaşıcaktır kanallarında facebook sayfalarında vs

Devlet ne güzel özür diliyo yaa. Bir "alo"luk işe bakar sorumluyu bulmak 6 aydır bulunamıyor. Durumu olmayan köylülere de ceza kesiyor.

Bu Türkmen kardeşimizin de sorumluları bulunsun elbet. Irak anayasasında Türkmenlerin statüsü vardır. Irak Kürdistanı eyaletinde bazı kademelerde Türkmen kotası vardır, Türmenlerin anadilde eğitim hakkı vardır. Bunların hiçbiri yetmez. Hakları daha da genişletilsin.

Fakat Kerkük'te sorun var deymekle neyi kast ettiğini anlamadık.
Çünkü Türkiye'de Kerkük'e kıyasla çok daha fazla antidemokratik uygulamalar var.

Türkmen kardeşimizin yakınlarının başı sağolsun ve sorumluları bulunsun. Fakat Bingöl'de 6 TSK personeli bir kıza tecavüz ediyorken, Ethem kardeşimin katili görüntülere rağmen salınıyorken, Muğlada 7 işçim pisi pisine can veriyorken Kerkük'e neden gittiğini anlayamadım arkadaş kusura bakma.

Cizre'de PKK kendi askeri eğitim alanını kuruyorken( http://k1306.hizliresim.com/1b/u/plf5x.jpg ), Suriye'de hükümetin destekledikleri Hataylı kardeşlerimi öldürüyorken, doğunun her yanından çekiliyoruz ayağına gezinirken pkk'lılar askerlerimi vuruyorken, sen neden Muğlaya, Ethem'e gittin arkadaşım? Sen bunlar olurken hangi konuyla ilgileniyordun arkadaşım?

Ethem'de de, tecavüz olayında da ben sesimi çıkardım, oraya buraya neden gittine geleceksek milyar tane olay sayalım mı birbirimize? Eline birşey geçecek mi sen şunu ben bunu diyerek?

Ekleme: Yukarıda gözden kaçırmışım, Saddamın katliamından söz etmişsin, Irakı işgal eden Amerikan Emperyalistleri camileri yıkarken, kadınların canına kıyarken, çocukların kafasını koparırken aynı söylediğin gibi bu hükümet sesini çıkarmadığı gibi Amerikan askerlerine dua etti? O zaman da yoktun sen arkadaşım.

Şuan içimden bunu görmek geldi ve bunun için destek istedim. Tekrar ediyorum, senin için bir şey ifade etmiyor ise lütfen daha fazla kirletme. Varsa söylemek, haykırmak istediğin bir şey lütfen yeni bir konu aç bende mantığıma yatarsa sonuna kadar destek veririm. Ancak şuan senin yaptığın gibi konuyu farklı bir yöne çekmeye çalışmam.

bize download edip yükleyebilecegimiz ingilizce bir video verebilirsen bir çok arkadaşımız paylaşıcaktır kanallarında facebook sayfalarında vs

İngilizce bir video maalesef yok ya da henüz ben bulamadım. Yabancı basın bunlar ile ilgilenmiyor çünkü olayları başlatan zaten Barzani ve Talabani çetesinin kendisi. Bırakın yabancı basını bizim basınımız dahi ilgilenmedi bir kaç haber kaynağı dışında. Orada ciddi bir katliam söz konusu.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri